Annons

Vill undanta NHL från restriktioner

Publicerad 27 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Provinsen Albertas ledare vill att NHL ska undantas från de kanadensiska reserestriktionerna så att Edmonton kan få arrangera slutspelsmatcher i sin arena Rogers Place. Arkivbild.
Provinsen Albertas ledare vill att NHL ska undantas från de kanadensiska reserestriktionerna så att Edmonton kan få arrangera slutspelsmatcher i sin arena Rogers Place. Arkivbild.Foto: JASON FRANSON/AP/TT

Edmonton kan bli en av två städer som får arrangera NHL-slutspelet om planerna på att återuppta hockeysäsongen går i lås. Nu vill provinsen Albertas ledare Jason Kenney att Kanadas premiärminister Justin Trudeau ska låta NHL undantas från landets reserestriktioner kopplade till coronapandemin.

Ett NHL-slutspel skulle kunna börja i slutet av juli och Kenney förklarar i ett brev till Trudeau hur Edmonton ska hålla NHL-lagens spelare och ledare i säkerhet, vilket bland annat inkluderar "karantänszoner" som innefattar arenan och närliggande hotell. Han påpekar också att antalet smittade inte längre ökar i regionen i förhållande till de som tillfrisknar och att Edmonton bara har ett nytt fall i snitt per dag.

Tre kanadensiska städer, förutom Edmonton också Toronto och Vancouver, finns på en lista över tio aktuella städer som är med i kampen om att bli en av två spelplatser. NHL-chefen Gary Bettman har tidigare sagt att de aktuella kanadensiska städerna kan falla bort på grund av reserestriktionerna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons