Annons

Cirkus Cirkör och Fasching får coronastöd

Publicerad 28 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Cirkus Cirkör tilldelas ett särskilt utlyst kulturstöd. Arkivbild.
Cirkus Cirkör tilldelas ett särskilt utlyst kulturstöd. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund / TT

Kulturlivet i Stockholmsregionen stöttas med en särskild utlysning av kulturstöd om 6,4 miljoner kronor. Kulturnämnden har fattat beslut om vilka aktörer som beviljas stödet och bland mottagarna märks Cirkus Cirkör, som får 1 miljon kronor och Fasching som får 300 000 kronor.

Därutöver har 35 ansökningar beviljats stöd om totalt 4,5 miljoner kronor. Till grund för samtliga bedömningar ligger nämndens kriterier om konstnärlig kvalitet och regional angelägenhet, där barn och unga är den högst prioriterade målgruppen.

"Vi befinner oss fortfarande mitt i krisen. Genom gemensamma kraftsamlingar på lokal, regional och framförallt nationell nivå ser vi till att det finns ett fungerande kulturliv även tiden efter pandemin", säger Cecilia Elving (L), ordförande i kulturnämnden i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons