Annons

Intagna pappor JO-anmäler besöksförbud

Publicerad 28 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Besöks- och permissionsförbudet inom kriminalvården strider mot FN:s barnkonvention hävdar en grupp intagna pappor i en JO-anmälan. Arkivbild.
Besöks- och permissionsförbudet inom kriminalvården strider mot FN:s barnkonvention hävdar en grupp intagna pappor i en JO-anmälan. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Besöksförbudet inom kriminalvården är ett spel för gallerierna, anser intagna på Tygelsjöanstalten utanför Malmö. En grupp pappor som sitter där JO-anmäler beslutet om besöks- och permissionsförbud, som hindrar dem från att träffa sina barn, rapporterar SVT. Papporna hävdar att beslutet strider mot FN:s barnkonvention.

En av dem säger anonymt till SVT att de ändå utsätts för smittrisk på många sätt:

Annons

– Problemet är att det kommer personal och hantverkare utifrån dagligen. Och vi har utökat öppettiderna i den gårdsbutik där vi säljer blommor till allmänheten. Då faller hela konceptet.

Dessutom har, enligt JO-anmälan, cirka 50 nya fångar tagits in på anstalten under våren.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons