Annons

Låga dödstal hos nordiska grannar

Publicerad 28 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sveriges nordiska grannländer har fortsatt låga dödstal i coronapandemin. Arkivbild
Sveriges nordiska grannländer har fortsatt låga dödstal i coronapandemin. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Dödstalen fortsätter att hålla sig på en blygsam nivå i Sveriges nordiska grannländer. I Norge rapporterades på torsdagen ett nytt dödsfall, i Danmark tre och i Finland inget nytt fall det senaste dygnet.

I Norge har totalt 236 människor avlidit med koppling till covid-19, enligt Folkehelseinstituttets dagliga rapport. 36 personer vårdas för närvarande på sjukhus. Under hela förra veckan rapporterades bara ett dödsfall och bara fem nya patienter lades in på sjukhus, enligt FHI.

Annons

I Finland rapporterar Institutet för hälsa och välfärd att det totala antalet personer som mist livet på grund av covid-19 är 313, samma antal som på onsdagen. Totalt 83 coronasjuka vårdas på sjukhus i landet.

Den danska myndigheten Statens Serum Institut rapporterar på torsdagen att ytterligare tre personer som testats positivt för covid-19 har avlidit det senaste dygnet. Totalt har 568 personer dött. Sammanlagt 110 personer vårdas på sjukhus.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons