Annons

Paristjuvar stal lyxväskor för åtta miljoner

Publicerad 28 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Rånare i Paris kommer under torsdagen över handväskor med ett värde av hela åtta miljoner svenska kronor. Arkivbild.
Rånare i Paris kommer under torsdagen över handväskor med ett värde av hela åtta miljoner svenska kronor. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Beväpnade rånare tog sig under torsdagen in i en lägenhet tillhörande en nigeriansk affärsman i Paris. Väl där tvingade de till sig lyxväskor med ett samlat värde på motsvarande åtta miljoner.

Rånet ägde rum i en byggnad i det 16:e arrondissementet i den franska huvudstaden, enligt källor med insyn i fallet.

Annons

Iklädda sjukhusmasker ska rånarna ha ringt på lägenhetens dörrklocka, de ska sedan ha hotat mannen med pistol tills han släppte in dem i lägenheten.

Rånarna misslyckades förmå affärsmannen att låsa upp sitt kassaskåp och tog då istället de dyrbara väskorna samt motsvarande 30 000 kronor i kontanter.

Paris har under de senaste åren upplevt en växande trend av rån som riktas mot förmögna individer där rånare siktar in sig på dyrbara klockor, smycken och väskor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons