Annons

”Melker har ett gällande avtal med Tyringe”

Melker Persson är klar för spel i Örnsköldsviks HF kommande säsong. I alla fall enligt Persson själv och hans nya(?) klubb. Men inte enligt Tyringe Hockey och sportchefen Filip Steensbjerre.
Ishockey • Publicerad 29 maj 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Filip Steensbjerre, sportchef i Tyringe Hockey.
Filip Steensbjerre, sportchef i Tyringe Hockey.

– Melker har ett gällande avtal med Tyringe Hockey, säger Steensbjerre.

Tyringes sportchef säger att det finns ett antal saker som måste lösas innan det kan bli aktuellt för backen Melker Persson att byta klubb.

Annons

– Vi har först och främst en del ouppklarade saker med Melker. Utan att gå in för mycket på vad det handlar om kan jag säga att det är ekonomiska aspekter från föregående säsong. Melker har skyldigheter till Tyringe Hockey och det har jag förklarat för honom och förmedlat till Örnsköldsvik.

Uppgifterna förvånade Steensbjerre

I fredagens tidning rapporterade Norra Skåne om att Melker Persson lämnar Tyringe och flyttar till Örnsköldsviks HF i den norra hockeyettan. ÖHF presenterade sitt nyförvärv på Facebook, där klubben skrev att Persson signerat ett tvåårskontrakt med Örnsköldsvik. Både Persson och ÖHF:s sportchef Patrik Edlund uttalade sig också om backens framtid som ÖHF-spelare.

Uppgifterna som Örnsköldsvik gick ut med förvånade Filip Steensbjerre. Enligt Tyringes sportchef har Persson fortfarande kontrakt med Tyringe.

– Han skrev ett tvåårskontrakt med oss och det gäller. Han hade möjlighet att häva avtalet, men det skulle gjorts senast 30 dagar efter avslutad serie. Det går inte att komma i maj och försöka göra det, säger Steensbjerre.

Har haft dialog med Persson och ÖHF

Att Persson ville flytta till Örnsköldsvik – och att ÖHF var intresserat av Tyringebacken – var dock ingen nyhet för Steensbjerre. Sportchefen säger att han har haft en dialog med både Persson och Örnsköldsvik efter säsongen och även nått en muntlig överenskommelse med ÖHF – förutsatt att man når en ekonomisk överenskommelse som gör det möjligt för Persson att byta klubb.

En sådan överenskommelse har man ännu inte kommit fram till – och att ÖHF då ändå går ut med att Tyringebacken är klar för Örnsköldsvik tycker Steensbjerre är minst sagt märkligt.

– Man måste ta det ett steg i taget, i rätt ordning. Vi har bollen och jag har varit tydlig med att vi kommunicerar ut det här när vi hittat en lösning. Och så gör de precis tvärtom, går ut med det innan det är klart. Det tycker jag är dåligt hanterat från deras sida. De försöker väl ställa oss mot väggen och tvinga fram en lösning, men jag sitter lugnt i båten. Det är upp till Melker hur han vill göra, säger Steensbjerre.

– Jag är öppen för att hitta en lösning. Men vill Melker inte spela i Tyringe Hockey kommande säsong kräver vi en ersättning för att bevilja övergången eller så förblir han vår spelare och får helt enkelt sitta av återstående tiden av kontraktet.

Kan det sluta med att Melker Persson spelar i Tyringe även kommande säsong?

– Nej, han kommer inte att spela i Tyringe Hockey. Jag vill inte ha en spelare som inte vill spela i Tyringe.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons