Inrikes

Misstänkt farligt föremål i Haparanda

Ett misstänkt föremål har hittats i Haparanda. Arkivbild.
Ett misstänkt föremål har hittats i Haparanda. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Ett misstänktföremål har hittats i en förrådsbyggnad i centrala Haparanda, meddelar polisen.

Platsen är avspärrad och bombgruppen, som väntas vara på plats under fredagen, är på väg för att kontrollera det.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Över 10 000 coronafall bland vårdpersonal

I mitten av maj hade över 10 300 människor som arbetar inom vård och omsorg testat positivt för coronaviruset, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
I mitten av maj hade över 10 300 människor som arbetar inom vård och omsorg testat positivt för coronaviruset, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Inrikes
Inrikes Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19.
Flera har intensivvårdats och några har avlidit, enligt vårdpersonal.
– Utsattheten i början var enorm, säger Johan Styrud, överläkare vid Danderyds sjukhus.

I mitten av maj hade över 10 300 människor som arbetar inom vård och omsorg testat positivt för coronaviruset i Sverige, visar siffror som Folkhälsomyndigheten sammanställt åt TT. Det motsvarar ungefär en tredjedel av alla bekräftade fall under utbrottets första tre månader.

En stor majoritet har fått lindriga symptom. Hur många vårdanställda som avlidit vet vi ännu inte, myndigheterna har inte sammanställt dödsfallen utifrån yrkeskategorier.

Men det finns vittnesmål bland kollegor.

– Jag känner till två läkare i Stockholm som har dött, där sannolikheten att de har blivit sjuka på jobbet är väldigt stor. Flera läkare har också legat inlagda för intensivvård, säger Johan Styrud, ordförande för Läkarföreningen i Stockholm och överläkare vid Danderyds sjukhus.

I slutet av april förlorade Vårdförbundet en medlem som arbetade på en covidavdelning i Stockholm.

– Hon hade testats positivt innan och var sjukskriven för sina symptom, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Brist på utrustning

Vården var inte rustad för en pandemi när coronaviruset tog sig in på sjukhus och vårdcentraler. Bristen på skyddsutrustning var akut de första veckorna.

– För dem som jobbade i den första linjen i primärvården och med avancerad vård i hemmet fanns hemskt lite skydd. Där var utsattheten bland personalen enorm, säger Styrud.

Även på sjukhusen var bristen på skyddsutrustning stor. De 21 regionerna gav sig ut på den globala marknaden för skyddsutrustning. Små svenska regioner, i konkurrens med större stater. Ännu svårare var det för kommunerna, med ansvar för äldreomsorgen.

– De första veckorna ändrades direktiven om vad vi skulle använda för skydd flera gånger. Inte på vetenskapligt stöd, utan efter vad som fanns tillgängligt, säger Johan Styrud.

Smittad personal

I början av utbrottet testades inte personalen, vilket fick sjukskrivningarna i vården att skjuta i höjden. Av drygt 1 000 bekräftade fall de fyra första veckorna hade 80 vård- och omsorgsanställda testat positivt.

– Chansa är fel ord, men det var svårt att veta vilka i personalen som skulle gå hem. Man kunde inte skicka hem all personal som var lite förkylda, säger Johan Styrud.

Den 13 mars rekommenderade Folkhälsomyndigheten testning av personalen och patienter inlagda på sjukhus. I mitten av maj var 10 315 av totalt 31 069 positiva provsvar från vård- och omsorgspersonal. Hur många som då var sjuka ute i samhället vet vi inte, eftersom Sverige inte testade bredare.

Den stora majoriteten av den smittade personalen har drabbats av lindriga symptom. Samtidigt finns obekräftade berättelser om vårdpersonal som har blivit svårt sjuka efter att ha arbetat på en intensivvårdsavdelning.

– När du vistats i utrymmen där patienter är väldigt sjuka finns det en risk att du själv blir riktigt dålig om du blir smittad, säger Sineva Ribeiro.

Psykisk stress

Den psykosociala arbetsmiljön är fortfarande ansträngd. Många av Vårdförbundets medlemmar lider av psykisk och etisk stress, uppger hon.

– De har vårdat mycket sjuka patienter, de har mött många oroliga närstående som inte har fått vara nära sina anhöriga. De har varit få, och de har fått göra svåra etiska bedömningar själva. De har sett patienter dö ensamma, säger Sineva Ribeiro.

Det finns också exempel från äldrevården där personal pressats av sin arbetsgivare att inte prata med anhöriga eller med medier om smittspridningen på boenden.

– Vi har haft flera lokala förhandlingar där man försökt tysta personalen att inte berätta. Det har skapat en tystnadskultur på vissa äldreboenden, säger Ribeiro.

Rättad: En tidigare version av texten innehöll en felaktig uppgift om antalet positiva provsvar samt andelen positivt testade.

Jonas Grönvik/TT

Flera läkare har själva intensivvårdats efter att de blivit smittade på jobbet, säger Johan Styrud, ordförande för Läkarföreningen i Stockholm och överläkare på Danderyds sjukhus. Arkivbild.
Flera läkare har själva intensivvårdats efter att de blivit smittade på jobbet, säger Johan Styrud, ordförande för Läkarföreningen i Stockholm och överläkare på Danderyds sjukhus. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

FAKTA

Fakta: Coronasmitta bland personalen

Inget vet hur många som bär eller burit på det nya coronaviruset. Men vi vet hur många som har bekräftats smittade efter provtagning. Antalet bekräftade fall beror främst på hur mycket smittan sprids, men också hur många tester som faktiskt görs.

Folkhälsomyndigheten har urskiljt antalet bekräftade fall bland vård- och omsorgspersonal fram till vecka 20. Därefter ökade provtagningen av allmänheten via primärvården och liknande, vilket gör det svårt att urskilja personalen inom vård och omsorg i statistiken.

De allra flesta som testats inom personalen har varit lindriga fall. Den höga andelen bekräftade fall bland personalen beror på att det främst var inlagda patienter samt vård- och omsorgspersonal som testades de tre första månaderna av pandemin.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Inrikes

Person påkörd av bil – misstänkt våldsbrott

En person i Linköping har förts till sjukhus efter att ha utsatts för någon form av våldsbrott efter att ha blivit påkörd av en bil. Arkivbild.
En person i Linköping har förts till sjukhus efter att ha utsatts för någon form av våldsbrott efter att ha blivit påkörd av en bil. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

En man i Linköping har förts till sjukhus efter att ha utsatts för någon form av våldsbrott efter att ha blivit påkörd av en bil.

– Den som körde på personen har lämnat platsen, så vi söker efter den personen också, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

Polisen vill inte gå ut med någon rubricering i ärendet i nuläget.

Bilen som man tror var inblandad i påkörningen har man dock hittat och tagit i beslag.

Larmet till polisen inkom 11.22 på måndagen, då först endast som en trafikolycka. Men väl på plats förstod polisen att även ett brott hade begåtts och valde då att spärra av området.

Enligt medieuppgifter ska mannen ha attackerats med kniv.

– Jag kan inte kommentera det tyvärr. Vi vill jobba på nu och hålla förhör med vittnen. Det är ett ganska vältrafikerat område med många företag omkring, så det finns nog en del personer vi vill hålla förhör med utan att de är påverkade, säger Thomas Agnevik.

Skadeläget för personen som fördes till sjukhus är oklart.

Inrikes

Tio nya dödsfall med bekräftad covid-19

Ytterligare tio personer har avlidit i covid-19 i Sverige. Arkivbild.
Ytterligare tio personer har avlidit i covid-19 i Sverige. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Inrikes
Inrikes

Ytterligare tio personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige.

Det totala antalet smittade som har avlidit i Sverige uppgår därmed till 5 536 personer, enligt Folkhälsomyndigheten.

Antalet bekräftat smittade ligger nu på totalt 75 826 personer, 928 fler än de senaste siffrorna från i fredags.

Inrikes

Högg kvinna med 13 hugg – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för bland annat försök till mord. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för bland annat försök till mord. Arkivbild.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Inrikes
Inrikes En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse av Göteborgs tingsrätt för bland annat försök till mord.

Mordförsöket skedde den 8 december på Lindholmen i Göteborg. En kvinna angreps av en för henne okänd man som kom bakifrån och högg henne med tretton knivhugg mot rygg, armar, ben och ansikte. Kvinnan skadades livshotande men överlevde.

Efter ett omfattande utredningsarbete nådde polisen ett genombrott. En knivslida med gärningsmannens dna hittades i en papperskorg i närheten för platsen för attacken. Mannen kunde knytas till slidan då han topsades av polisen misstänkt för ett annat brott.

Under utredningen har det framkommit att mannen har en koppling till en kriminell organisation och att han strax efter överfallet godkänts som medlem i organisationen, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen döms också för narkotikasmuggling och ringa narkotikabrott. Han ska även betala skadestånd till offret på närmare 200 000 kronor. 20-åringen har hela tiden nekat till mordförsöket och i rätten sagt att en annan man utförd dådet, man att han inte vill namnge denne av rädsla för repressalier.

Jonas Dagson/TT

Inrikes

Grekland tillåter flyg från Sverige 22 juli

Direktflyg från Sverige tillåts till Grekland från den 22 juli. Arkivbild.
Direktflyg från Sverige tillåts till Grekland från den 22 juli. Arkivbild.
Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT
Inrikes
Inrikes Grekland öppnar för direktflyg från Sverige från den 22 juli – en vecka senare än vad man meddelade tidigare.

Beskedet kommer från regeringens talesperson Stelios Petsas på en direktsänd presskonferens, enligt grekiska public service-kanalen ERT.

Detta bekräftas för TT av researrangörerna Apollo och Ving som varit i kontakt med grekiska myndigheter.

– Det har vi nåtts av och det har vi också konfirmerat med deras turistministerium, så det är 22 som gäller, säger Apollos Sverigechef Erika Butterworth.

"Pengarna tillbaka"

Tidigare var det den 15 juli som gällde för svenska direktflyg, och på Apollo skulle sex svenska flyg med strax över 1 000 personer ha avgått mellan 15 och 22 juli.

– Så nu gör vi som vi har vant oss vid den här våren, vi kommer att kontakta våra kunder och så får de omboka eller få pengarna tillbaka eftersom vi kommer att behöva ställa in flygen, säger Butterworth.

Även SAS har fått datumet bekräftat av svenska Transportstyrelsen, som är i dialog med grekiska myndigheter. Karin Nyman, kommunikationschef på SAS, säger att det sannolikt fanns en hel del resenärer som var inbokade på direktflyg som nu blir inställda. Några mer detaljerade besked om hur dessa kunder kompenseras kan hon inte ge.

– Resenärer kommer att bli kontaktade av SAS, däremot flyger vi från Köpenhamn till Grekland.

"Håller tummarna"

På Apollo hoppas man nu att svenska flyg verkligen släpps in i Grekland 22 juli, och under samtal med grekiska turistdepartementet fick de bekräftat att öppningsdatumet kommer att bli 22 juli, om inget väldigt dramatiskt händer.

– Vi jobbar efter de datum vi får och så håller vi tummarna att det blir så, säger Erika Butterworth.

Även Ving har fått bekräftat att Greklands öppnande för svenska turister skjuts upp en vecka, men Ving påverkas inte av beslutet då de inte börjar flyga till Grekland förrän 25 juli.

För resenärer från Storbritannien ändras inte reglerna och de kan ta sig med direktflyg till Grekland från 15 juli.

Jennifer Berg Eidebo/TT

Niklas Svahn/TT

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Game Lounge

5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu

Game Lounge Utbudet när det kommer till att spela casino på nätet är enormt. Bara inom Sverige finns i dag cirka 200 licensierade online casinon och den stenhårda konkurrensen om kunderna tvingar därför spelbolagen att ständigt att se över och utveckla sina olika produkter för att hänga med i trenderna. Inte minst sedan införandet av den nya spellagen med licenssystem i januari förra året har mycket förändrats på den svenska onlinespelmarknaden och, ja, att påstå att även 2020 inletts på ett i många avseenden händelserikt sätt vore knappast någon överdrift.

Här nedan listas de 5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu:

Uppköp och sammanslagningar

Nyheten som slog ned som en bomb i slutet av juni om att den börsnoterade live casino-leverantören Evolution Gaming lagt ett bud på den ledande slotsutvecklaren NetEnt fick nog en och annan att höja på ögonbrynen. Inte minst sett till det faktum att priset för affären värderas till svindlande 19,6 miljarder kronor. Men redan under 2019 kunde man skönja en ökad trend av sammanslagningar inom casinobranschen och så sent som i februari köpte till exempel Betsson upp konkurrenten Gaming Innovation Groups varumärken, där bland annat Rizk och Kaboo ingår.

Fokus på esport och poker

Casinobranschen har precis som de flesta andra branscher påverkats av den rådande coronapandemin. Tusentals inställda sportevenemang till följd av virusets framfart runt om i världen har tvingat många spelbolag att ändra fokus och vidta åtgärder. För Kindred Group som bl.a. äger välkända Unibet har de uteblivna matcherna/ligorna å andra sidan inneburit ett uppsving för esport och poker. Enligt speljätten har intresset för dessa båda spelformer ökat rejält under de senaste månaderna.

Spela casino utan registrering

Att spela sina favoritslots eller bordsklassikerna Black Jack och Roulette utan att behöva genomgå någon lång och krånglig registreringsprocess har blivit allt mer populärt och numera är konceptet “Pay N Play” standarden hos majoriteten av Sveriges online casinon. Hos jämförelsetjänsten SveaCasino.se finns exempelvis en rad olika nätcasinon med licens som erbjuder direkt spel via bankidentifiering.

Stärkt konsumentskydd

Debatten om konsumentskydd och spelansvar tycks vara ständigt närvarande på den svenska onlinemarknaden. En stor anledning till omregleringen 2019 handlade just om att motverka spelberoende och under coronakrisen har diskussionerna kring ämnet intensifierats ännu mer, framförallt från politiskt håll. Enligt spelminister Ardalan Shekarabi (S) har det ökade spelandet på nätet på grund av den sociala isoleringen under pandemin bidragit till regeringens beslut om att införa tillfälliga spelansvarsåtgärder. Förordningen, som trädde i kraft den 2 juli och upphör vid årsskiftet, innebär till exempel att de licensierade spelbolagen numera får erbjuda en casinobonus på maximalt 100 kr. Även insättningsgränser på högst 5 000 kr/ vecka har införts.

Introducering av Swish som utbetalningsmetod

Den flerfaldigt prisbelänta betalningstjänsten Swish, som idag används av över sju miljoner svenskar, gjorde bejublad entré hos landets online casinon i samband med spellicensen förra året. Den snabba och säkra mobilappen fanns då till en början endast tillgänglig som insättningsmetod, men under våren 2020 meddelade Svenska Spel att man som första spelbolag i landet börjat erbjuda Swish också som utbetalningsalternativ. Sedan dess har flera andra välkända spelaktörer som t.ex. Betsson och Unibet infört funktionen, och bli inte förvånad om du kommer att ha möjlighet att göra uttag med Swish hos i princip alla casinon med licens innan årets slut.

Inrikes

Över 10 000 coronafall bland vårdpersonal

I mitten av maj hade över 10 300 människor som arbetar inom vård och omsorg testat positivt för coronaviruset, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
I mitten av maj hade över 10 300 människor som arbetar inom vård och omsorg testat positivt för coronaviruset, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten. Arkivbild.
Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT
Inrikes
Inrikes Många läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som har arbetat i frontlinjen under pandemin i Sverige har själva insjuknat i covid-19.
Flera har intensivvårdats och några har avlidit, enligt vårdpersonal.
– Utsattheten i början var enorm, säger Johan Styrud, överläkare vid Danderyds sjukhus.

I mitten av maj hade över 10 300 människor som arbetar inom vård och omsorg testat positivt för coronaviruset i Sverige, visar siffror som Folkhälsomyndigheten sammanställt åt TT. Det motsvarar närmare hälften av alla bekräftade fall under utbrottets första tre månader.

En stor majoritet har fått lindriga symptom. Hur många vårdanställda som avlidit vet vi ännu inte, myndigheterna har inte sammanställt dödsfallen utifrån yrkeskategorier.

Men det finns vittnesmål bland kollegor.

– Jag känner till två läkare i Stockholm som har dött, där sannolikheten att de har blivit sjuka på jobbet är väldigt stor. Flera läkare har också legat inlagda för intensivvård, säger Johan Styrud, ordförande för Läkarföreningen i Stockholm och överläkare vid Danderyds sjukhus.

I slutet av april förlorade Vårdförbundet en medlem som arbetade på en covidavdelning i Stockholm.

– Hon hade testats positivt innan och var sjukskriven för sina symptom, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Brist på utrustning

Vården var inte rustad för en pandemi när coronaviruset tog sig in på sjukhus och vårdcentraler. Bristen på skyddsutrustning var akut de första veckorna.

– För dem som jobbade i den första linjen i primärvården och med avancerad vård i hemmet fanns hemskt lite skydd. Där var utsattheten bland personalen enorm, säger Styrud.

Även på sjukhusen var bristen på skyddsutrustning stor. De 21 regionerna gav sig ut på den globala marknaden för skyddsutrustning. Små svenska regioner, i konkurrens med större stater. Ännu svårare var det för kommunerna, med ansvar för äldreomsorgen.

– De första veckorna ändrades direktiven om vad vi skulle använda för skydd flera gånger. Inte på vetenskapligt stöd, utan efter vad som fanns tillgängligt, säger Johan Styrud.

Smittad personal

I början av utbrottet testades inte personalen, vilket fick sjukskrivningarna i vården att skjuta i höjden. Av drygt 1 000 bekräftade fall de fyra första veckorna hade 80 vård- och omsorgsanställda testat positivt.

– Chansa är fel ord, men det var svårt att veta vilka i personalen som skulle gå hem. Man kunde inte skicka hem all personal som var lite förkylda, säger Johan Styrud.

Den 13 mars rekommenderade Folkhälsomyndigheten testning av personalen och patienter inlagda på sjukhus. I mitten av maj var 10 315 av totalt 31 069 positiva provsvar från vård- och omsorgspersonal. Hur många som då var sjuka ute i samhället vet vi inte, eftersom Sverige inte testade bredare.

Den stora majoriteten av den smittade personalen har drabbats av lindriga symptom. Samtidigt finns obekräftade berättelser om vårdpersonal som har blivit svårt sjuka efter att ha arbetat på en intensivvårdsavdelning.

– När du vistats i utrymmen där patienter är väldigt sjuka finns det en risk att du själv blir riktigt dålig om du blir smittad, säger Sineva Ribeiro.

Psykisk stress

Den psykosociala arbetsmiljön är fortfarande ansträngd. Många av Vårdförbundets medlemmar lider av psykisk och etisk stress, uppger hon.

– De har vårdat mycket sjuka patienter, de har mött många oroliga närstående som inte har fått vara nära sina anhöriga. De har varit få, och de har fått göra svåra etiska bedömningar själva. De har sett patienter dö ensamma, säger Sineva Ribeiro.

Det finns också exempel från äldrevården där personal pressats av sin arbetsgivare att inte prata med anhöriga eller med medier om smittspridningen på boenden.

– Vi har haft flera lokala förhandlingar där man försökt tysta personalen att inte berätta. Det har skapat en tystnadskultur på vissa äldreboenden, säger Ribeiro.

Rättad: En tidigare version av texten innehöll en felaktig uppgift om antalet positiva provsvar från vård- och omsorgspersonal.

Jonas Grönvik/TT

Flera läkare har själva intensivvårdats efter att de blivit smittade på jobbet, säger Johan Styrud, ordförande för Läkarföreningen i Stockholm och överläkare på Danderyds sjukhus. Arkivbild.
Flera läkare har själva intensivvårdats efter att de blivit smittade på jobbet, säger Johan Styrud, ordförande för Läkarföreningen i Stockholm och överläkare på Danderyds sjukhus. Arkivbild.
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

FAKTA

Fakta: Coronasmitta bland personalen

Inget vet hur många som bär eller burit på det nya coronaviruset. Men vi vet hur många som har bekräftats smittade efter provtagning. Antalet bekräftade fall beror främst på hur mycket smittan sprids, men också hur många tester som faktiskt görs.

Folkhälsomyndigheten har urskiljt antalet bekräftade fall bland vård- och omsorgspersonal fram till vecka 20. Därefter ökade provtagningen av allmänheten via primärvården och liknande, vilket gör det svårt att urskilja personalen inom vård och omsorg i statistiken.

De allra flesta som testats inom personalen har varit lindriga fall. Den höga andelen bekräftade fall bland personalen beror på att det främst var inlagda patienter samt vård- och omsorgspersonal som testades de tre första månaderna av pandemin.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Inrikes

Färre gifter sig under coronapandemin

Mars–maj 2019 genomfördes 17 992 vigslar i Sverige. Under samma period i år var antalet 13 283. Arkivbild.
Mars–maj 2019 genomfördes 17 992 vigslar i Sverige. Under samma period i år var antalet 13 283. Arkivbild.
Foto: Håkon Mosvold Larsen
Inrikes
Inrikes

Sedan mars har antalet vigslar minskat med 26 procent jämfört med samma period 2019, enligt ny statistik från SCB.

I februari, innan pandemin konstaterades i Sverige, ökade antalet vigslar med 30 procent. En förklaring till det är att månaden i år hade fem lördagar, en populär veckodag för giftermål. I februari infaller även alla hjärtans dag och skottdagen vilka blev de två dagar då allra flest gifte sig under månaden i år.

"Utöver det var det också några speciella datum då många gifte sig för att få bröllopsdag den 2, 20 och 22 februari 2020", säger Ann-Marie Persson på SCB enligt ett pressmeddelande.

Den 11 mars deklarerade Världshälsoorganisationen spridningen av covid-19 en pandemi. Under mars minskade antalet vigslar med 31 procent jämfört med samma månad året innan, i april och maj minskade antalet med 25 procent respektive 24 procent.

Totalt i år har 13 procent färre valt att gifta sig. Var den siffran landar innan året är slut är svårt att säga. Under ett normalt år sker ungefär hälften av alla vigslar under sommarmånaderna.

Inrikes

Misstänkt våldtäkt vid tågstation i Laholm

Polisen har spärrat av ett område runt tågstationen i Laholm efter en misstänkt våldtäkt. Arkivbild.
Polisen har spärrat av ett område runt tågstationen i Laholm efter en misstänkt våldtäkt. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes

Polisen har spärrat av ett område runt tågstationen i Laholm efter en misstänkt våldtäkt, skriver Hallandsposten.

Våldtäkten ska ha skett under söndagseftermiddagen och en man har frihetsberövats.

– Det gäller en våldtäkt. De ska ha varit bekanta till varandra och det ska inte ha varit en överfallsvåldtäkt, säger åklagare Henrik Kindlund till tidningen.

Under måndagen söktes området av med hund.

NÄSTA ARTIKEL