Annons

Personal inom äldrevården oroas på jobbet

Publicerad 29 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Enligt en enkät som Smittskydd Stockholm har genomfört har personal på minst 40 äldreboenden i Stockholm varit oroliga över att gå till jobbet. Arkivbild.
Enligt en enkät som Smittskydd Stockholm har genomfört har personal på minst 40 äldreboenden i Stockholm varit oroliga över att gå till jobbet. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Personal på över 40 äldreboenden i Stockholm uppger i en enkät att de under coronapandemin har varit oroliga över att arbeta, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Detta har resulterat i bland annat sjukskrivningar, säger chefer inom äldrevården.

"Personal har inte vågat arbeta, en del har sjukskrivit sig på grund av det. Många vägrar fortfarande gå in till smittade/misstänkt smittade personer" skriver en verksamhetschef i ett enkätsvar till Smittskydd Stockholm.

I en liknande enkät i Södermanland framkommer det att personal inom äldrevården har känt oro över arbetet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons