Annons

Misstänkta för mordförsök i Skarpnäck släppta

Publicerad 30 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
De fem män som under fredagskvällen frihetsberövades, misstänkta för försök till mord efter att ha skjutit en 20-årig man i Skarpnäck, har under morgonen åter släppts på fri fot. Arkivbild.
De fem män som under fredagskvällen frihetsberövades, misstänkta för försök till mord efter att ha skjutit en 20-årig man i Skarpnäck, har under morgonen åter släppts på fri fot. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

De fem män som under fredagskvällen greps misstänkta för försök till mord sedan en 20-årig man skjutits i Skarpnäck har under morgonen släppts på fri fot.

– Det är åklagaren som tagit beslutet, så det vet vi inget mer om just nu. Men troligtvis beror det på att de inte uppfyller en tillräckligt hög misstankegrad för att kunna hållas frihetsberövade, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Annons

Larmet om att en man skjutits i benet i Skarpnäck i södra Stockholm kom vid 17.30 på fredagseftermiddagen. Den drygt 20-årige mannen fördes till sjukhus och hans skadeläge är oklart.

TT har sökt Åklagarmyndigheten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons