Annons

Restriktioner i Indien förlängs i en månad

Publicerad 30 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Indien rapporterar den högsta dagliga ökningen hittills i antalet nya fall av covid-19. Arkivbild.
Indien rapporterar den högsta dagliga ökningen hittills i antalet nya fall av covid-19. Arkivbild.Foto: Mahesh Kumar A/AP/TT

Indien förlänger de särskilda restriktioner som råder i landet i en månad för särskilt drabbade regioner. Beskedet från New Delhi kommer sedan den hittills högsta dagliga ökningen av antalet coronavirusfall registrerats på lördagen – drygt 7 950 nya fall.

Restauranger, köpcentrum och religiösa platser kommer att få lov att hålla öppet igen från den 8 juni men bara i de delar av landet som inte bedöms vara så kallade högriskzoner.

Annons

Premiärminister Narendra Modi vädjar i ett öppet brev till Indiens 1,3 miljarder invånare att följa reglerna för att stoppa spridningen av viruset. Han skriver att det fortsatt är "en lång kamp" kvar för att stävja virusets framfart.

"Vårt land och vår stora befolkning med begränsade resurser är belägrade av problem", skriver Modi.

Indien har registrerat närmare 174 000 bekräftade fall av covid-19 och 4 971 dödsfall.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons