Annons

Boktips: Djurdeckarna hundäventyret

Försvunna hundar, mystiska bilar och folk som vanvårdar sina djur. Denna spännande kapitelbok tar upp viktiga ämnen och lockar till läsning.
Publicerad 31 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
av Mari Bister och Kristian Hägglund.
av Mari Bister och Kristian Hägglund.

Isak blir förtvivlad när han upptäcker att hunden Nelly är borta. Den var kopplad utanför affären, men nu ligger bara kopplet kvar. Jakob och Joakim erbjuder sig genast att hjälpa till. Stackars Nelly har ju haft det tufft innan hon kom till Isak, för hon var inlåst i en liten bur tillsammans med andra valpar och det var stökigt, hundarna var hungriga och toviga. Så polisen kom och räddade alla valpar.

Sedan händer nåt märkligt. För inte bara hunden Nelly är borta utan även valpen Eddy. Var är hundarna och vad är det för märklig bil som kör omkring i området?

Annons

Djurdeckarna får snart upp ett spår men det blir dramatiskt värre när hundarna hittas inlåsta i en bil, när solen skiner och är som varmast.

Boken vänder sig till barn som kan läsa och mot slutet finns det tips från polisen på vad man kan göra om du ser ett djur eller ett barn i en varm bil.

Djurdeckarna, hundäventyret

Av Mari Bister och Kristian Hägglund. Idus förlag.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons