Annons

John Cusack attackerad av poliser

Publicerad 31 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
John Cusack befann sig ute i Chicago under protesterna. Arkivbild.
John Cusack befann sig ute i Chicago under protesterna. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/Ap

Skådespelaren John Cusack ("High fidelity") blev attackerad av batongförsedd polis i Chicago under nattens protester mot George Floyds död. Han berättar om händelsen på Twitter, vilket har uppmärksammats av Independent.

"Polisen gillade inte att jag filmade en brinnande bil så de kom emot mig med batonger. Slog på min cykel", skriver Cusack som också skriver att han har blivit utsatt för pepparspray och att han hoppas att den senare tidens protester ska leda till "slutet för Trumps avskyvärda era."

Annons

Skådespelaren Kendrick Sampson, som medverkar i HBO-komedin "Insecure", befann sig också ute under lördagen och träffades av polisens gummikulor under protester i Los Angeles.

I videor som han lagt upp på sitt Instagramkonto visas hur Sampson och andra som demonstrerar blir beskjutna och slagna med batonger under kaotiska former.

– Ser ni det här – batong, säger Sampson, och visar upp en blodig läpp och andra skador på sin arm och sitt bröst och säger att de uppstått av polisens gummikulor, rapporterar The Wrap.

Protesterna i Los Angeles och Chicago är en del av den våg av demonstrationer och upplopp som har brutit ut i flera amerikanska städer de senaste dagarna.

Skådespelaren Kendrick Sampson träffades av gummikulor under protesterna. Arkivbild.
Skådespelaren Kendrick Sampson träffades av gummikulor under protesterna. Arkivbild.Foto: Richard Shotwell/Invision/AP
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons