Annons

Påven vill se slut på "fattigdomspandemin"

Publicerad 31 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Påven Franciskus vid lördagens bön i Vatikanträdgårdarna.
Påven Franciskus vid lördagens bön i Vatikanträdgårdarna.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Slutet på coronapandemin bör också bli slutet på "fattigdomspandemin" i världen, enligt påven Franciskus, som spår en stor förändring av vårt sätt att leva då krisen är över.

– När vi är ur den här pandemin kommer vi inte att kunna fortsätta på den inslagna vägen, utan allting kommer att bli annorlunda, säger den 83-årige argentinaren i ett videoinspelat pingsttal på spanska.

Annons

– Efter alla mänsklighetens stora umbäranden – däribland den här pandemin – kommer vi ut på andra sidan som bättre eller sämre människor. Inte som dem vi var förut, fortsätter han, och uppmanar folk att själva ställa sig frågan om vilket de föredrar.

De senaste veckorna har påvens veckoliga Angelusringning direktsänts varje söndag klockan 12 från Apostoliska palatset i Vatikanstaten, men till följd av lättade restriktioner kommer söndagens bön som brukligt att hållas från ett fönster vid Petersplatsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons