Annons

Propulsion vann Elitloppet 2020

Propulsion och Örjan Kihlström vann Elitloppet 2020. Det var femte gången gillt för hästen, som tidigare hade två andraplatser som bäst i det klassiska loppet.
Publicerad 31 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Propulsion med Örjan Kihlström i sulkyn tog sig till final i Elitloppet trots tufft utgångsläge.
Propulsion med Örjan Kihlström i sulkyn tog sig till final i Elitloppet trots tufft utgångsläge.Foto: Henrik Montgomery/TT

Propulsion, tränad av Daniel Rédén, imponerade stort redan i försöksheatet då hästen tog sig vidare genom en tredjeplats, trots att han fick tillbringa hela loppet i tredjespår.

Elitloppet är normalt en publikfest med tiotusentals åskådare, men i år avgjordes travklassikern inför tomma läktare på grund av coronakrisen. Hästägarna var också helt utestängda, och de enda personer som fick vistas på stallbacksområdet var tränare, kuskar, hästskötare samt funktionärer.

Annons

På grund av pandemin var det för första gången under 2000-talet bara fem hästar med utländska tränare som kom till start i Elitloppet. Sex av de åtta finalhästarna tillhörde också svenska tränare och Daniel Redén fick med alla sina tre bidrag – Propulsion, Missle Hill och Sorbet – i finalheatet.

Fakta: Finalisterna

Fakta: Finalisterna

Startspår/häst/kusk:

1) Racing Mange – Joakim Lövgren

2) Earl Simon - Franck Ouvrie

3) Cokstile – Christoffer Eriksson

4) Missle Hill – Johan Untersteiner

5) Sorbet – Per Linderoth

6) Propulsion – Örjan Kihlström

7) Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson

8) Attraversiamo – Erik Adielsson

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons