Annons

Thailands stränder börjar fyllas med badsugna

Publicerad 1 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Nu öppnar vissa av Thailands stränder igen. Andra har haft öppet under hela coronapandemin. Och vissa måste fortfarande hålla stängt. Arkivbild.
Nu öppnar vissa av Thailands stränder igen. Andra har haft öppet under hela coronapandemin. Och vissa måste fortfarande hålla stängt. Arkivbild.Foto: Mairead Flynn/AP/TT

Några av Thailands paradislika stränder har öppnat för första gången på flera månader. Men besökarna måste hålla minst en meters avstånd. Tyska utvandraren Heidi Glemeau passade på att ta ett morgondopp i Pattaya och stannade på väg upp ur vattnet för att ta in den öde stranden framför sig.

– Det har blivit ett paradis, precis som för 30 år sedan, säger hon.

Annons

Sedan mitten av mars gäller olika restriktioner i Thailand med anledning av coronaviruset. En del stränder har varit öppna hela tiden och av de som stängde var det inte alla som fick öppna igen under måndagen. I Hua Hin har det varit okej att bada under hela pandemin medan Phuket fortfarande håller stängt.

Thailand har strax över 3 000 bekräftade fall av covid-19 och 57 döda. Vissa experter menar dock att siffrorna egentligen är högre på grund bristande testkapacitet.

Årets första tre månader sjönk intäkterna från turismen med 40 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons