Annons

Följ festligheterna på distans

Den tolfte juni är det äntligen dags för studenternas efterlängtade gymnasieexamen. I ett ansträngt läge med restriktioner och social distansering, kommer det i år vara möjligt att följa avgångselevernas utspring.
Hässleholm • Publicerad 2 juni 2020 • Uppdaterad 14 december 2021

Det rådande coronaläget har tvingat gymnasieskolor över hela landet att tänka om gällande årets studentfestligheter. Mot bakgrund av detta kommer Norra Skåne att direktsända när studenterna på Hässleholms tekniska skola och Jacobskolan springer ut i vuxenlivet.

För några veckor sedan blev det klart att varje student får ta med sig två anhöriga som får vara på plats vid själva utspringet. I samband med att detta beslut offentliggjordes, väcktes en idé om att göra det möjligt för fler personer att följa festligheterna.

Annons

I ett samarbete med Hässleholms kommun kommer det alltså gå att följa hur avgångseleverna lämnar sin skola för sista gången, via Norra Skånes hemsida.

– Det finns naturligtvis alltid anhöriga som av olika skäl inte kan delta. I år blir det möjligt för alla att följa firandet i realtid, säger Jan-Olof Olofsson, verksamhetschef Hässleholms gymnasium.

Chefredaktör Carl-Johan Bauler är glad att kunna erbjuda studenternas glädje på tidningens hemsida.
Chefredaktör Carl-Johan Bauler är glad att kunna erbjuda studenternas glädje på tidningens hemsida.Foto: Sofia Åström

Carl-Johan Bauler, chefredaktör på Norra Skåne, tycker att studentfirandet är en stor och viktig folkfest i Hässleholm.

– Den har naturligtvis behövts ställas in på grund av rådande pandemi. Därför är vi glada att kunna erbjuda studenternas glädje direkt på nsk.se. Även den här annorlunda varianten blir faktiskt ett stort minne, både för studenterna och deras anhöriga, säger han.

Sändningen startar den 12 juni klockan 9 på nsk.se, och håller på till klockan 16, då den sista klassen ska ha sprungit ut. Filmen kommer sedan att ligga kvar i 30 dagar.

Under sändningen kommer två av Norra Skånes reportrar bland annat att göra intervjuer. Hållpunkter för sändningen och ytterligare detaljer presenteras i tidningen i nästa vecka. Filmen ligger kvar på nsk.se i 30 dagar.

Endast två anhöriga får följa med sin student till utsprignet i år. Men desto fler kan följa festligheterna på distans.
Endast två anhöriga får följa med sin student till utsprignet i år. Men desto fler kan följa festligheterna på distans.Foto: Sofia Åström

Sofia ÅströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons