Annons

KDFF-tränaren tvingas ta paus – har bältros

Damallsvenska Kristianstads DFF får klara sig utan huvudtränaren Elisabet Gunnarsdottir på obestämd tid. 43-åringen har drabbats av en allvarlig form av bältros och tvingas ta paus från fotbollen, skriver Kristianstadsbladet.
– Jag har gigantiska smärtor, säger hon till tidningen.
Publicerad 2 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Elisabet Gunnarsdottir. Arkivbild.
Elisabet Gunnarsdottir. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Bältros är en infektionssjukdom som orsakas av samma virus som vattkoppor. Vanliga symptom är smärta och blåsor på huden och Elisabet Gunnarsdottir berättar att hon har svårt att sova på grund av smärtorna.

– Det är klart att man är sliten med väldigt lite sömn i kroppen. Men de här gigantiska nervsmärtorna är sjukt och jag har aldrig varit med om något liknande. Men jag är inte den som lägger mig ner och ger upp, utan jag försöker förbereda livet som vanligt, säger hon.

Annons

Den närmaste tiden är oviss. Kristianstad, som slutade sjua i damallsvenskan i fjol, möter Göteborg borta i seriepremiären den 28 juni och Gunnarsdottir hoppas åtminstone kunna sitta på läktaren och följa lagets träningar inför ligastarten.

– Vi har ett starkt gäng med ledare och tränare, så jag tror inte att det kommer påverka spelarna. Sedan försöker jag att vara på plats och anteckna med lite lugn musik i öronen, säger Gunnarsdottir.

Så länge leds laget av assisterande tränarna Björn Sigurbjörnsson och Johanna Rasmussen.

Fakta: Bältros

Fakta: Bältros

Bältros är en infektionssjukdom som du kan få om du tidigare har haft vattkoppor. När du har haft vattkoppor stannar viruset kvar i din kropp för resten av livet. Viruset kan bli aktivt igen och då får du bältros. Det är oklart vad som utlöser sjukdomen. Det är vanligt med utslag och blåsor som gör ont.

Den vanligaste komplikationen är att ha ont längre än tre månader. Det kan vara svårt att behandla. Ungefär en av tio som får bältros har ont länge. Risken är liten om du är under 50 år men ökar sedan ju äldre du är.

Källa: 1177.se

Fakta: Så startar damallsvenskan

Fakta: Så startar damallsvenskan

Damallsvenskan startar den 28 juni med följande matcher:

Umeå–Piteå

Uppsala–Djurgården

Linköping–Växjö

Göteborg–Kristianstad

Rosengård–Vittsjö

KIF Örebro–Eskilstuna

Avsparkstider är ännu inte fastställda.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons