Annons

Boktips: Förgiftningen

Katten Simmåns och hunden Bruno blir plötsligt sjuka och kräks. Djuren måste till djursjukhuset, där personalen försöker klura i vad djuren kan ha fått i sig.
Publicerad 7 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
, av Mari Bister.
, av Mari Bister.

Både hundar och katter kan ju äta fel saker och bli sjuka, men det är något som inte stämmer. Dessutom hittar Lisa en igelkott som också verkar fått i sig något. Den är död, tänk om inte Simmåns och Bruno överlever! Veterinären förklarar att om de blivit förgiftade beror det på vad de fått i sig, hur mycket samt storleken på djuret.

Axel och Lisa försöker klura ut vem som ligger bakom förgiftningen. Då hittar de ytterligare ett offer, en liten katt som bara ligger och skakar och verkar må dåligt. Kan någon ha blandat glykos i köttbullarna eller lagt ut råttgift? Vem kan ha gjort något sådant i så fall och varför?

Annons

Denna spännande kapitelbok ingår i serien Uppdrag djurräddning och vänder sig till barn som kan läsa. Författaren ligger även bakom serien om Djurdeckarna; Katthemsäventyret, Gräsandsäventyret och Hundäventyret.

Uppdrag djurräddning, förgiftningen

Av Mari Bister. Idus förlag.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons