Annons

... men FC Hessleholm får vänta

Medan IFK Osby och Röke IF drar igång division två-fotbollen på söndag får FC Hessleholm vänta på sin premiär. Den första matchen mot Janstorp är flyttad till första helgen i augusti.
FOTBOLL • Publicerad 9 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Fredrik Edfors får fortsätta slipa på detaljer med sitt FC Hessleholm.
Fredrik Edfors får fortsätta slipa på detaljer med sitt FC Hessleholm.Foto: Marika Höghäll

Det kan tyckas lite märkligt att division två-serierna får olika startdatum men det beror på att serierna administreras av olika distriktsförbund.

Blekinge Fotbollförbund har valt att skjuta på starten av division två sydöstra Götaland där FC Hessleholm placerats den här säsongen. Det blir alltså ingen premiär kommande helg mot Janstorp. Och inte heller någon match mot Hällaryd.

Annons

– Vi har fått besked om att den första omgången är flyttad till första helgen i augusti. Den andra omgången ville både vi och Hällaryd spela i juni men den har flyttats till slutomgången den 10 oktober, berättar FC Hessleholms tränare Fredrik Edfors och fortsätter:

– Jag har respekt för flytten men kan tycka det är lite olyckligt att division två-serierna har olika spelregler. Både Osby och Röke får börja kommande helg, rätt eller fel kan jag inte uttala mig om men det ställer till det när vi ska hitta träningsmatcher.

Det nya spelschemat innebär att FC Hessleholm får en tuff öppning med tre raka bortamatcher (Janstorp, Sjöbo och Karlskrona) innan det är dags för hemmapremiär den 22 augusti mot Lörby.

FC Hessleholm har tappat Moa Fransson som har slutat med fotbollen och Johanna Lundin har åkt på en knäskada som troligtvis håller henne borta från fotbollen resten av året.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons