Annons

Nytt rekord i mobilanvändning för att se Petersson

När Krister Petersson gick upp på podiet klockan 09.30 för att berätta att han lägger ner förundersökningen om mordet på Olof Palme stod Sverige stilla. Telenor rapporterar att man slog nytt rekord i mobilanvändning under timmen som presskonferensen pågick.
Nyhet • Publicerad 10 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Mobilsurfen sköt i höjden när åklagare Krister Petersson höll sin presskonferens.
Mobilsurfen sköt i höjden när åklagare Krister Petersson höll sin presskonferens.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

– Man kan nästan säga att Palmekonferensen fick halva Sverige att plocka upp mobilen! Men inte för att ringa, utan för att se den förmodat mest strömmande presskonferensen någonsin i Sverige, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor, i ett pressmeddelande.

Analysen visar att den totala mobilsurfen sköt i höjden och ökade med 50 procent, vilket är den snabbast ökningen Telenor någonsin har sett. Samtidigt minskade röstsamtalen med 30 procent.

Annons

– Att det sker en så isolerad och snabb ökning från en timme till en annan är otroligt sällsynt, mobilförburkningen låg högt över genomsnittet för en vardag i juni. Just strömmad video är det som drar upp mobilsurfen mest, säger Andres Suazo

Analysen gjordes genom att Telenor tog total aggregerad data från över en miljon mobilabonnemang under onsdag den 10 juni mellan 09:30-10:00. Ökningen sker i jämförelse mot timmen innan. Strax efter presskonferensen återgick mobilsurfen till normala nivåer.

Dag Ankersen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons