Annons

Stärkt kollektivtrafik och mer fiberpengar

Hässleholm • Publicerad 10 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Vill stärka kollektivtrafiken

Annons

Hässleholm. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade i mars 2020 att göra en utredning i samverkan med Skånetrafiken om hur kollektivtrafikförsörjningen på landsbygden skulle kunna effektiviseras och förstärkas i Hässleholms kommun. Tillväxtchefen fick i uppdrag att genomföra utredningen.

Efter dialog med företrädare från barn- och utbildningsförvaltningen och Skånetrafiken konstateras nu i en delrapport att tillköpstrafik är det som behövs för att stärka kollektivtrafiken.

Kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner delredovisningen. Den slutliga avrapporteringen kommer att göras till kommunstyrelsen den 21 oktober 2020.

Fiberprojektbudget utökas

Hässleholm. Fiberprojektet har blivit dyrare än budgeterat eftersom det visat sig att gamla områden inte varit helt färdiga.

Kostnadsökningarna förklaras framför allt av en dyrare avslutning än beräknat på de två huvudprojekt, Tyringe och Vinslöv, som varit igång under 2019.

Fiberutbyggnadsprojektet fortsätter över 2020-2023 med fokus på landsbygden och förtätningar i redan utbyggda områden. Fiberenheten ser nu ett behov av utökad investeringsbudget för att utbyggnaden ska kunna fortsätta som planerat utan avbrott och att såväl kommuninvånare och företagare som kommunala verksamheter kan anslutas enligt plan.

Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att fiberutbyggnadsprojektets investeringsbudget förstärks med 15 miljoner kronor år 2020. Detta för att säkerställa att planerad utbyggnad kan fortgå.

Ärendet går vidare till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons