Lagfarter Nsk

Huset på Källstorps Backe 13 i Tormestorp sålt för andra gången på kort tid

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk David Hans och Jenny Anell, 40 och 35 år, är nya ägare till fastigheten på adressen Källstorps Backe 13 i Tormestorp. Ägarbytet blev klart i maj 2020 och köpesumman blev 800 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som augusti 2019 för 780 000 kronor. Huset har en boyta på 45 kvadratmeter.

För fem månader sedan såldes ett annat hus precis i närheten, på Norra Byvägen 65. Priset blev där 720 000 kronor, för det 35 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Östra Göinge

Singelolycka på väg 119

Östra Göinge
Broby Enligt SOS Alarm har det skett en singelolycka på väg 119 mellan Broby och Norra Sandby.

Inrikes

Svenska studenter kan tvingas åka hem

Svenska studenter i USA kan bli hemskickade om distansundervisningen fortsätter. Arkivbild.
Svenska studenter i USA kan bli hemskickade om distansundervisningen fortsätter. Arkivbild.
Foto: Berit Roald/NTB scanpix/TT
Inrikes
Inrikes Flera tusen svenska studenter i USA riskerar att skickas hem eller inte få nya visum beviljade. Beslutet hänger på om lärosätena fortsätter med distansundervisning i höst eller inte.

USA är det mest populära landet bland svenska studenter som vill studera utomlands. Men precis som i resten av världen har coronaviruset tvingat skolor och universitet att stänga och ställa om till distansstudier.

Nu uppger gränsmyndigheten ICE att om distansundervisningen fortsätter i höst kommer utländska studenter att skickas hem. Nya visum för dem som ska påbörja sina studier i landet kommer inte heller att beviljas.

Hur många svenskar som kommer att beröras är svårt att säga. Men läsåret 2018-2019 var det 3 960 svenskar som studerade på högskolenivå i USA enligt Universitetskanslersämbetet och första halvåret 2020 var 2 800 svenskar beviljade studiestöd från Centrala studiestödsnämnden (CSN) för studier i USA.

Den nya situationen innebär nya regler. Vanliga läsår är studenter inte berättigade studiemedel om de studerar på distans vid ett universitet i USA. Men i år har CSN valt att göra ett undantag.

– Om skolan går över till distans på grund av coronaviruset så får man behålla sitt studiemedel, även om det gäller ett universitet i USA, säger Joacim Strömblad, utredare på rättsavdelningen på CSN.

Det spelar inte heller någon roll om studenten bedriver studierna från USA eller Sverige.

– Om de här personerna blir hemskickade eller inte spelar ingen roll för deras studiemedel. Så länge de fortsätter att plugga kommer vi att betala ut studiemedel som vanligt, säger han.

Emilia Söderholm/TT

Utrikes

Bolsonaro drabbad av covid-19 – mår "utmärkt"

Brasiliens president Jair Bolsonaro utanför presidentpalatset i maj.
Brasiliens president Jair Bolsonaro utanför presidentpalatset i maj.
Foto: Eraldo Peres/AP/TT
Utrikes
Utrikes Brasiliens president Jair Bolsonaro har drabbats av covid-19, rapporterar The Guardian. Den 65-årige presidenten, som liknat coronaviruset vid "en liten influensa", säger dock att han mår "utmärkt".

– Det kom tillbaka positivt, säger Brasiliens president Jair Bolsonaro, för ovanlighetens skull iförd mask, till en grupp reportrar.

Presidenten lät testa sig sedan han utvecklat vad som beskrivits som lättare coronasymptom, som feber och hosta.

I den direktsända intervjun med statliga TV Brasil förklarar presidenten också att han mår "utmärkt", samt att han medicinerar med malariamedicinen hydroxiklorokin vars effekt mot covid-19 ifrågasatts i flera studier.

Tonat ned faran

Brasilien är med 1,6 miljoner bekräftade fall av covid-19 och nära 65 000 avlidna näst efter USA det land i världen som drabbats allra hårdast av viruset. Men den yvige högerpopulisten Bolsonaro har genomgående tonat ned riskerna. Han har bland annat liknat coronaviruset vid "en liten influensa" samt förklarat att han sannolikt skulle klara en infektion bra tack vare sin idrottsbakgrund.

Fram tills nu har Bolsonaro också, i likhet med sin amerikanske kollega Donald Trump, inte velat bära munskydd offentligt.

Så sent som för tre dagar sedan lunchade Bolsonaro hos USA:s Brasilienambassadör, tillsammans med bland andra sin försvarsminister och utrikesminister, rapporterar The Guardian. Efteråt lät sig männen fotograferas stående tätt ihop utan munskydd.

Virusfejd

Bolsonaro har legat i fejd med flera av Brasiliens guvernörer, som han anklagat för att skada landets ekonomi genom att införa i presidentens tycke alltför långtgående åtgärder för att stoppa smittspridningen.

I april sparkade presidenten landets hälsominister efter oenighet om hur utbrottet skulle hanteras. Ersättaren blev kvar på sin post i en månad innan han avgick, enligt uppgifter av samma skäl. Posten som hälsominister är, trots det svåra läget i landet, för närvarande vakant.

Tidigare under veckan har Bolsonaro också försökt använda sin vetorätt för att urvattna ny nationell lagstiftning som säger att munskydd måste bäras på offentliga platser.

Fjärde testet

Bolsonaro tog testet, sitt fjärde på lika många månader, på måndagen. Strax dessförinnan hade han försäkrat journalister i huvudstaden Brasilia att det inte fanns något skäl till oro.

– Jag har gjort en lungröntgen och allt ser bra ut. Senare ska jag testas för covid-19, men jag mår bra, sade presidenten enligt Folha de São Paulo.

Tills vidare har presidentens alla åtaganden och möten ställts in.

"Livet går vidare"

Trots beskedet tycks presidenten hålla modet uppe. För att betona att han känner sig "bra, lugn" backar han i slutet av tv-intervjun några steg innan han tar av sig masken.

– Livet går vidare. Vi kommer att ge vård, särskilt till gamla och de med sjukdomar som utgör riskfaktorer, säger presidenten enligt nyhetsbyrån AFP innan han avslutar med en tumme upp samt det budskap som varit hans mantra under pandemin: att nedstängningarna är farligare än smittan i sig.

Helena Nordenberg/TT

Ivar Andersen/TT

Brasiliens president Jair Bolsonaro har symptom som skulle kunna tyda på att han är sjuk i covid-19.
Brasiliens president Jair Bolsonaro har symptom som skulle kunna tyda på att han är sjuk i covid-19.
Foto: Eraldo Peres/AP/TT
Brasiliens president Jair Bolsonaro tillsammans med ekonomiminister Paulo Guedes.
Brasiliens president Jair Bolsonaro tillsammans med ekonomiminister Paulo Guedes.
Foto: Eraldo Peres/AP/TT

Sport

Uppgifter: Alonso gör F1-comeback

Fernando Alonso gör comeback i F1, enligt flera medier. Arkivbild.
Fernando Alonso gör comeback i F1, enligt flera medier. Arkivbild.
Foto: Michael Conroy/AP/TT
Sport
Sport

Tvåfaldige världsmästaren Fernando Alonso gör comeback i formel 1 nästa år, då han ska köra för Renault, skriver BBC och Sky Sports.

Alonso, som lämnade bilsportens kungaklass 2018 efter en avslutande säsong med McLaren, vann mästerskapet med Renault 2005 och 2006.

Den 38-årige spanjoren har inte gjort någon hemlighet av sin önskan om att återvända till F1, där han uppges överta Daniel Ricciardos plats hos Renault och bli stallkamrat med Esteban Ocon. Australiern Ricciardo ska nästa år köra för McLaren.

– Jag vet inte om han kommer hit eller inte, men det är klart att jag hade blivit väldigt glad, sade Ocon i förra veckan.

Efter 17 år på toppnivå körde Alonso sitt senaste F1-lopp i Abu Dhabi 2018, innan han gav sig av i jakten på andra stora titlar i bilsportsvärlden. Efter att ha vunnit både Monacos F1-lopp och 24-timmarsloppet Le Mans saknar han "bara" en seger i Indy 500 för att fullfölja motorsportens "Triple Crown", något som brittiske legendaren Graham Hill är ensam om att ha lyckats med hittills.

Utrikes

"Skamligt" – Tyskland trycker på om migration

EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson.
EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson.
Foto: Wiktor Nummelin/TT
Utrikes
Utrikes Skamligt, tycker Tyskland om att EU-länderna inte kunnat enas om en migrationspolitik efter flera års flyktingkris.
EU-kommissionen vill att fler hjälper till kring Medelhavet.

Sedan förra veckan och under resten av 2020 är Tyskland ordförandeland i EU:s ministerråd. Det hoppas landets inrikesminister Horst Seehofer kunna använda till att trycka på om en gemensam migrationspolitik.

Åtminstone vill han få bukt med den ständigt återkommande diskussionen om vem som ska ta hand om alla flyende och migranter som plockas upp på Medelhavet.

– Den här situationen är inte värdig EU. Varje båt som anländer kräver oerhörda ansträngningar för att nå en fördelning mellan medlemsländerna. Och varje gång är det bara ett litet antal som är redo att vara med. I det långa loppet kan vi inte låta Italien, Malta, Grekland eller Spanien vara ensamma om att hantera det här, säger Seehofer, som på tisdagen höll i det tyska ordförandeskapets första informella ministermöte – via webben.

Ber om hjälp

Han får medhåll av EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson.

– För läget i sommar behöver vi stöd och solidaritet från andra medlemsländer. Jag är glad att tyska ordförandeskapet har satt upp det här på agendan, säger Johansson i Bryssel.

Sverige är ett av de länder som det senaste året envist sagt nej till att hjälpa till i omfördelningen med de flyktingar och migranter som anlänt till exempelvis Malta. Det är dock tydligt att kommissionen gärna vill höra ett ja i stället.

– Sverige får ta sina beslut, men jag har upprepade gånger på ministerrådet bett medlemsländerna att ställa upp, säger Johansson.

Pakt på gång

Tisdagens möte med alla EU-länder följs nästa vecka upp med ett möte för länderna vid Medelhavet, inklusive i Nordafrika.

– Det är extremt viktigt att arbeta med ursprungs- och transitländer. Jag hoppas att resultatet ska bli att vi kan bygga ett partnerskap för att kunna bekämpa människosmugglarna, säger Johansson.

För att lösa migrationsproblematiken på längre sikt har hon ända sedan tillträdet som inrikeskommissionär den 1 december arbetat med en ny "asyl- och migrationspakt". Den läggs sannolikt fram i september, i hopp om att EU-länderna dessförinnan ska ha kunnat enas om coronaåtgärder och en ny långtidsbudget.

"Skamligt"

Ylva Johansson hoppas på ett skifte från illegalt till legalt – med mottagande direkt från flyktingläger, snarare än människosmuggling över havet.

– Det är bättre om vi kan ta en större andel kvotflyktingar än att folk ska riskera sina liv till havs. Det är också bra om vi kan ha legala vägar för folk att komma för att arbeta i Europa – för vi har en åldrande befolkning och vi behöver människor, säger Johansson.

– EU kan aldrig välkomna alla flyktingar i världen. Därför har vi ett moraliskt ansvar att arbeta med andra länder som huserar stora flyktingmängder, för att stödja dem och stödja flyktingarna.

Ordförandelandet Tyskland siktar på att under hösten få EU-länderna att komma överens om åtminstone "de viktigaste punkterna" för migrationen.

– Det är skamligt att vi i vår gemenskap inte har kunnat göra det, säger inrikesminister Seehofer i Berlin.

Wiktor Nummelin/TT

FAKTA

Fakta: EU och migrationen

Efter flyktingkrisen 2015 lade EU-kommissionen fram förslag om en ny gemensam asyl- och migrationspolitik, bland annat om hur flyktingar ska tas emot och hur deras ansökningar ska hanteras.

Förslagen har dock fastnat i starkt motstånd från främst Ungern, Polen, Tjeckien och Slovakien, som vägrat gå med på de delar som skulle innebära att asylsökande omfördelas mellan EU:s medlemsländer om något land utsätts för ett plötsligt stort inflöde, som läget var i Grekland och Italien 2015.

Nya förslag är nu på gång i form av en "asyl- och migrationspakt", som väntas bli framlagd av EU-kommissionen i september.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Utrikes

Rysk myndighetsrådgivare förräderianklagad

Den före detta journalisten Ivan Safronov, här på en bild från 2016, har gripits misstänkt för högförräderi i Ryssland. Arkivbild.
Den före detta journalisten Ivan Safronov, här på en bild från 2016, har gripits misstänkt för högförräderi i Ryssland. Arkivbild.
Foto: Peter KassinIKommersant/AP/TT
Utrikes
Utrikes En rådgivare vid den ryska rymdflygstyrelsen Roskosmos har gripits anklagad för högförräderi.
Ivan Safronov, en före detta journalist specialiserad på militära frågor, började arbeta vid Roskosmos i maj och anklagas nu för att ha läckt militära hemligheter till ett Nato-land.

"Safronov, som utförde uppgifter åt ett av Natoländernas underrättelsetjänster, samlade ihop och överlämnade statshemligheter och information om militärtekniskt samarbete och om Rysslands försvar och säkerhet till deras representant", står det i ett uttalande från den ryska säkerhetstjänsten FSB.

Safronov jobbade som rådgivare åt Roskosmos högste chef, Dmitrij Rogozin.

– Utredningen pågår. Roskosmos samarbetar fullt ut med de undersökande myndigheterna, säger en talesperson för rymdstyrelsen till den statliga ryska nyhetsbyrån Interfax.

Oklar bakgrund

Anklagelserna ska inte vara direkt kopplade till Safronovs arbete på Roskosmos, och rymdflygstyrelsen säger att han inte hade tillgång till några hemligheter under sitt arbete där.

Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger att han inte tror att misstankarna heller är kopplade till Safronovs arbete som journalist.

Han greps av beväpnad FSB-personal utanför sin lägenhet i Moskva. Bilder från gripandet visar hur Safronov kroppsvisiteras innan han sätts i ett fordon.

Ex-kollegor frihetsberövade

Enligt den statliga nyhetsbyrån Tass har Safronov under förhör förnekat att han överlämnat statshemligheter till främmande makt. Hans advokat, Oleg Elisejev, säger sig ännu inte ha fått träffa sin klient.

Safronov riskerar 20 års fängelse om han döms. Om fallet går till rättegång väntas den hållas bakom stängda dörrar på grund av sekretessen i ärendet.

Några av Safronovs tidigare journalistkollegor protesterade utanför FSB:s högkvarter mot gripandet, innan de frihetsberövades.

En ledarartikel i Kommersant, en av de tidningar där Safronov tidigare varit anställd, skriver att anklagelserna verkar absurda eftersom den misstänkte är en riktig patriot.

Poliser frihetsberövar Jelena Tjernenko, journalist vid tidningen Kommersant, på tisdagen under en protest utanför ryska säkerhetstjänsten FSB:s högkvarter i Moskva. Skylten hon bär kräver rättvisa och öppenhet i processen mot den gripne ex-journalisten Ivan Safronov.
Poliser frihetsberövar Jelena Tjernenko, journalist vid tidningen Kommersant, på tisdagen under en protest utanför ryska säkerhetstjänsten FSB:s högkvarter i Moskva. Skylten hon bär kräver rättvisa och öppenhet i processen mot den gripne ex-journalisten Ivan Safronov.
Foto: Denis Kaminev/AP/TT

Inrikes

Striden om asylpolitiken långt ifrån över

Migranter på väg till svenska kustbevakningsfartyget KBV 001 Poseidon i Medelhavet 2015. Arkivbild
Migranter på väg till svenska kustbevakningsfartyget KBV 001 Poseidon i Medelhavet 2015. Arkivbild
Foto: KBV 001 Poseidon / KUSTBEVAKNINGEN
Inrikes
Inrikes Partierna i migrationskommittén misslyckas med att lägga fram ett helhetsförslag på en ny migrationspolitik.
Men slaget om invandringen är inte över.

De åtta riksdagspartierna i migrationskommittén konstaterar att det inte går att hitta en majoritet för ett helhetsförslag på en ny migrationspolitik. Motsättningarna är för stora och förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och de fyra borgerliga partierna bröt samman häromdagen.

Kommitténs ordförande Thomas Rolén, till vardags president för kammarrätten i Stockholm, och hans medarbetare får nu backa bandet en bit för att kunna lägga fram ett förslag till regeringen i augusti.

På tisdagens möte fick partierna rösta om förslag som Rolén tidigare har presenterat för ledamöterna och nu för fram igen, som de såg ut före det att partierna började diskutera inbördes och lägga till egna förslag.

– Jag drev på och tvingade dem att ta ställning, jag måste leverera till regeringen, säger Rolén till TT.

Därför kommer kommittén i sitt betänkande att lägga fram enskilda lagförslag som det finns majoritet för. De kommer dock att ha "hoppande majoriteter", det finns inte majoritet för en helhet.

Det handlar framförallt om förslag om tillfälliga uppehållstillstånd, längden på uppehållstillstånden, en ny humanitär skyddsgrund, regler för anhöriginvandring och försörjningskrav.

För de lagförslagen kommer det att finnas olika majoriteter. Till exempel stöds en ny humanitär skyddsgrund av Socialdemokraterna (S), Miljöpartiet (MP), Centern (C), Liberalerna (L) och Vänsterpartiet (V). Men inte av M.

Däremot är M och S i stort överens om tillfälliga uppehållstillstånd.

På frågan om varför partierna inte kunde komma överens brett säger ordförande Rolén att det tillkom för många förslag från partierna till den stomme som man ändå hade kommit en bit på väg med.

– De slängde in för mycket egna förslag, förslag som man kanske var ute med tidigt och som blev jättefrågor, säger Thomas Rolén och tar Moderaternas volymmål för antal asylsökande som det mest kända.

Socialdemokraternas frontnamn i kommittén, Rikard Larsson, säger att det är en svaghet att han och de övriga partiernas företrädare inte har kunnat bli överens brett.

Volymmål borta

– Men även om det blir hoppande majoriteter så finns det en hyfsad bred uppslutning för någon form av helhet i riksdagen, säger Rikard Larsson.

I och med att S och M inte lyckades bli överens om en helhet, så försvinner flera av M:s förslag. Kommittén kommer inte att lägga fram dem. Det handlar till exempel om ett volymmål, om att de som får asyl ska kvalificera sig in i välfärden och om åtgärder för att se till att de med utvisningsbeslut lämnar landet.

– Det har blivit ett betydligt tunnare papper än vad vi jobbat med tidigare, säger Maria Malmer Stenergard, som företräder M.

Mer generöst?

Enligt M kommer kommitténs förslag inte ge en politik som får ned invandringen

– I vissa fall kan det nog bli mer generöst och det klarar vi inte, säger Malmer Stenergard.

Moderaterna kommer att lägga fram sina förslag i en egen reservation i kommitténs betänkande, och möjligen skriva ihop sig med något annat parti. Även andra partier kommer att ha reservationer med egna förslag.

Migrationskommittén ska ta beslut om betänkandet den 23 juli. Den 15 augusti ska det presenteras för regeringen, men Thomas Rolén uppger att det kanske blir någon eller några veckor senare. Det beror på att partierna måste ha tid att skriva sina reservationer och yttranden när kommittén väl är färdig med sin lunta.

Regeringen väntas sedan skicka ut utredningen på remiss och förbereda en proposition för att ersätta den tillfälliga asyllagen nästa sommar.

Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk räknar med nya hårda förhandlingar om regeringens kommande propositioner, både med Socialdemokraterna i regeringen, med samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna samt i riksdagen.

TT: Så det blir nya hårda förhandlingar nästa år?

– Ja, i höst skulle jag nog säga. Vi kommer nog att behöva sätta igång med detta ganska snabbt, säger Hirvonen Falk.

Det finns oenighet mellan MP och S om viktiga förslag som kommittén lägger fram. Inte minst om längden på de tillfälliga uppehållstillstånden.

Peter Wallberg/TT

Lars Larsson/TT

Annika Hirvonen Falk (MP).
Annika Hirvonen Falk (MP).
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Rikard Larsson (S) säger att det är en svaghet att partierna i migrationskommittén inte får ihop ett brett förslag till ny asylpolitik
Rikard Larsson (S) säger att det är en svaghet att partierna i migrationskommittén inte får ihop ett brett förslag till ny asylpolitik
Foto: Ali Lorestani/TT
Maria Malmer Stenergard (M) säger att det bidde en tumme av vad Sverige hade behövt i form av ny asylpolitik.
Maria Malmer Stenergard (M) säger att det bidde en tumme av vad Sverige hade behövt i form av ny asylpolitik.
Foto: Ali Lorestani/TT

FAKTA

Fakta: Direktiven

Regeringen har i direktiven bett om förslag vad gäller:

om asylsökande som beviljas asyl ska få tillfälliga uppehållstillstånd eller permanenta

hur långa ska uppehållstillstånd som ska ges om det är tillfälliga som ska vara alternativet

om asylsökande ska kunna beviljas uppehållstillstånd på ytterligare grunder än de som följer av EU-rätten och svenska konventionsåtaganden. Kommittén ska särskilt ta ställning till om en ny humanitär grund för uppehållstillstånd ska införas.

i vilken grad anhöriginvandring ska vara möjlig om den person som utlänningen hävdar anknytning till har beviljats asyl här

om försörjningskrav ska gälla vid anhöriginvandring och hur det ska utformas.

Källa: Regeringens direktiv

Lagfarter Nsk

80 kvadratmeter stort hus i Sösdala sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk 1 400 000 kronor fick Helen och Mats Nilsson, 51 och 50 år, från Hörby ge för huset på Tallvägen 8 i Sösdala. Byggår för huset är 1948 och boarean är 80 kvadratmeter. Till det hör en tomt på 3 977 kvadratmeter. Köpet från säljaren Malin Mohlin och Conny Jensen blev klart i juni 2020.
Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL