Inrikes

Krav på svar från coronakommission före valet

Moderatledaren Ulf Kristersson driver på för att coronakommissionen ska komma med sin slutrapport före valet 2022. Arkivbild.
Moderatledaren Ulf Kristersson driver på för att coronakommissionen ska komma med sin slutrapport före valet 2022. Arkivbild.
Foto: Jonathan Näckstrand / TT
Inrikes
Inrikes Snart kommer beslutet om en coronakommission som ska granska vad som gjorts rätt och fel under pandemin.
Moderaterna kräver att resultatet ska redovisas före riksdagsvalet 2022.
PREMIUM

– Jag underströk att det är orimligt att ha en kommission som lägger sin slutrapport efter valet. Jag fick det bestämda intrycket att det var rätt många partier som delar den uppfattningen. Jag tror att regeringen kommer att anpassa sig till det, säger Moderatledaren Ulf Kristersson efter partiledarnas möte.

Regeringen har föreslagit att slutredovisningen ska ske i november 2022, alltså efter valet. Därmed skulle eventuell kritik från kommissionen mot Sveriges vägval inte bli en valfråga.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Fjällräddare: "Var ärlig om du har symtom"

Fjällräddarna vädjar om att de som larmar ska berätta om de har symtom på covid-19. Då kan fjällräddarna förbereda sig säger Rickard Svedjesten, ordförande Svenska Fjällräddarnas Riksorganisation (SVEFRO).
Fjällräddarna vädjar om att de som larmar ska berätta om de har symtom på covid-19. Då kan fjällräddarna förbereda sig säger Rickard Svedjesten, ordförande Svenska Fjällräddarnas Riksorganisation (SVEFRO).
Foto: Helena Larsson / TT
Inrikes
Inrikes Reserestriktionerna, flygskammen och träningstrenden gör att turisterna invaderar fjällvärlden. Fjällräddarna står redo att hjälpa till, men vädjar om att de som larmar ska vara så ärliga som möjligt med sina symtom. Allt för att fjällräddarna ska kunna förbereda sig.

– Normalt sett hade vi kramat om dig och värmt dig med filtar om du ramlat och brutit fotleden. I dag kanske vi ber dig att själv kliva i hjulbåren, som vi använder i svår terräng. Det kan vi göra när du har varit ärlig och berättat om att du har symtom, säger Rickard Svedjesten, ordförande för Svenska Fjällräddarnas Riksorganisation (SVEFRO).

Fullt utrustade

Fjällräddarna har sedan början av mars hjälpt en hel del personer med covid-19-symtom som har gått vilse, blivit sjuka eller skadat sig uppe på fjällen. Personalen utrustar sig med handskar, munskydd och annat för att undvika att själva bli smittade.

– Det blir ett annat uppdrag. Vi gör det vi ska; upprätthåller livsviktiga funktioner och förvärrar inte skadan samtidigt som vi håller avstånd, sanerar pulkan, byter ut filtar och annat så att vi inte för smittan vidare, säger Rickard Svedjesten.

De senaste dagarna har han och fjällräddarna märkt att turisterna börjat strömma till.

– Reserestriktionerna och covid-19 gör att många kommer att turista i svenska fjällen i sommar. De senaste åren har vi sett att fjällturismen ökar. Jag tror att det beror på att det är inne att vara ute och aktivera sig, och flygskammen, som gör att fler upptäckt att svenska fjällvärlden är lika fantastisk som Alperna. Det är vi glada för, säger Svedjesten.

Kortare turer

Numera genomförs ungefär lika många räddningsinsatser på sommaren som på vintern. Hittills i år har fjällräddarna räddat och eftersökt färre personer, 29 jämfört med 42 i fjol, mellan den 1 januari och 31 maj. Samtidigt har de hjälpt nästan lika många personer, 120 jämfört med 123 personer förra året, som råkat ut för en olycka eller skadat sig.

Bland turisterna finns både helt oerfarna fjällfarare som är där första gången och fjällvandrare som gått på tur i decennier.

– Jag tror att vi får en härlig blandning av gäster i svenska fjällen i sommar, men jag vill råda alla att börja med några kortare turer de första dagarna för då är det nära till hjälpen. Dessutom vill jag uppmana alla att i år undvika att använda nödskydden längs de statliga lederna. Vi vill hålla så rent som möjligt och att de bara används i nöd, säger Rickard Svedjesten.

Petronella Uebel/TT

Rickard Svedjesten, ordförande Svenska Fjällräddarnas Riksorganisation (SVEFRO), berättar att fjällräddarna under de senaste åren har genomfört lika många räddningsaktioner på sommaren som på vintern.
Rickard Svedjesten, ordförande Svenska Fjällräddarnas Riksorganisation (SVEFRO), berättar att fjällräddarna under de senaste åren har genomfört lika många räddningsaktioner på sommaren som på vintern.
Foto: Helena Larsson / TT

FAKTA

Fakta: Tips för en säker fjällvistelse

Rickard Svedjesten har arbetat som fjällräddare i 30 år. Han har listat sina bästa tips för en säker och njutbar fjällvistelse.

Börja med att ta korta dagsturer så att du får känna på och utvärdera utrustningen och din fysiska förmåga.

Vädret förändrar sig snabbt i fjällvärlden så följ lokala väderprognoser. Ta del av råd och rekommendationer från lokala guider om du är ovan vid den terräng som du kommer att röra dig i.

Det är mycket snö kvar i fjällen så var vaksam på höga flöden i vattendrag.

Hyr en lokal guide om du tänker bestiga en glaciär.

Det viktigaste rådet i coronatider är att påbörja återvandringen till "civilisationen" så snart som möjligt om du börjar känna dig dålig. Om du kontaktar 112 var ärlig med dina symtom, det ger fjällräddarna en möjlighet att förbereda sig.

FAKTA

Fakta: Fjällräddningen

Polisen står för den nationella samordningen av fjällräddarna och ansvarar för att utbildning och utrustning är densamma i hela landet. I varje län med fjällområden finns det lokala fjällräddarsamordnare.

Räddningsledare i de delar av landet som inte har fjällräddare kan begära hjälp vid behov, till exempel vid en allvarlig snöstorm i södra Sverige.

Det finns ungefär 400 fjällräddare, fördelade över ett 30-tal enheter.

Alla fjällräddare är natur- och skotervana. De måste vara mellan 18 och 65 år och permanent boende på den ort deras enhet utgår från.

Fjällräddare har så kallad färdselrätt, vilket innebär att de får köra skoter i områden där det normalt är förbjudet.

Alla fjällräddare genomgår en grundutbildning och årliga övningar hos polisen där de bland annat får lära sig om snö- och laviner, radiokommunikation, första hjälpen och navigation.

När fjällräddarna skickas ut på uppdrag arbetar de under ledning av en räddningsledare från polisen och en insatsledare från fjällräddningen.

Källa: Svenska fjällräddares riksorganisation

Inrikes

Regnet ger lugn mitt i gräspollensäsong

Pollensäsongen rasar alltjämt i Sverige. Men årets säsong tycks inte sticka ut mer än vanligt. Arkivbild.
Pollensäsongen rasar alltjämt i Sverige. Men årets säsong tycks inte sticka ut mer än vanligt. Arkivbild.
Foto: Michael Probst
Inrikes
Inrikes Det regnområde som dragit in över Sverige i helgen ger tacksam respit till landets pollenallergiker. Men än är plågan inte över – för gräspollen står i fortsatt blom.
– Kommer värmen tillbaka ökar halterna, säger Jan-Erik Wallin vid pollenlaboratoriet i Umeå.

För den som lider av allergi från gräspollen, som är en av de vanligaste pollenallergierna, är månadsskiftet mellan juni och juli en tuff period. Det är då gräs blommar som mest.

– Det blommar fortfarande en massa gräs i södra Sverige men det ser ut som att vi har gått över själva toppen på säsongen, säger Åslög Dahl, vid pollenlaboratoriet i Göteborg.

Laboratoriet har hand om de sydliga pollenstationerna i landet och enligt henne har årets pollensäsong inte stuckit ut mer än tidigare säsonger.

Gråbo väntar

– Det har varit rätt besvärligt men man kan inte riktigt utvärdera siffrorna än. Men när det har varit varmt och torrt är det många allergiker som klagar, säger hon.

I södra Sverige är allergibesvären mellan björkpollen, som är vanligare under våren, och gräspollen, som har sin högsäsong mitt i sommaren, ganska jämnt fördelade bland allergikerna. Men även om gräspollen ser ut att sakta men säkert plana ut väntar nästa pollenblomning runt knuten: Gråbo.

Ungefär var femte person i Sverige lider av någon form av pollenallergi. För att lindra besvären tipsas allergikern om att i första hand försöka undvika att komma i kontakt med pollen så gott det går, som till exempel att inte vistas ute onödigt mycket när det är varmt och torrt. Det är också viktigt att medicinera i tid, enligt Pollenrapporten , som drivs av Naturhistoriska riksmuseet, på sin hemsida.

Ingen topp norrut

TT: Hur ser situationen ut i norra Sverige?

– Det är ganska lugnt nu när det har regnat i flera dagar. För en vecka sedan såg det värre ut med gräspollen när det var varmt ute, säger Jan-Erik Wallin vid pollenlaboratoriet i Umeå, som har hand om pollenstationerna i norra Sverige.

Där är allergi mot björkpollen vanligast, men gräspollen är trots det också vanligt förekommande. Och här ser man inte att man nått kulmen på gräsblomningen ännu.

– Det varierar från år till år men det brukar ske ett par veckor in i juli, säger Jan-Erik Wallin.

Victor Blomdahl/TT

FAKTA

Så undviker du pollen

Vädra på morgon och kväll samt efter att det regnat

Håll dörrar och fönster stängda för att undvika att du får in pollen i ditt hem

Häng inte kläder eller sängkläder på tork utomhus

Husdjur kan ha pollen i pälsen - var försiktig

Duscha och tvätta håret när du varit ute och kommer in med allergisymptom

Källa: Pollenkoll

Inrikes

Larm om förslavade apor – kokosmjölk stoppas

Om aporna gör motstånd när de tvingas plocka kokosnötter har det hänt att tänderna dras ut på dem, enligt Peta.
Om aporna gör motstånd när de tvingas plocka kokosnötter har det hänt att tänderna dras ut på dem, enligt Peta.
Foto: Peta
Inrikes
Inrikes Fastkedjade apor som tas från sina hem och tvingas att plocka kokosnötter i Thailand. De utnyttjas så till den grad att de förlorar förståndet.
Förhållandena kan gälla för kokosmjölk som säljs även i svenska livsmedelsaffärer, enligt en granskning från djurrättsorganisationen Peta.

Djurrättsorganisationen har besökt åtta gårdar där apor tvingas att plocka kokosnötter, som sedan används i produkter från bland annat av två av Thailands största kokosmjölksproducenter, Aroy-D och Chaokoh, enligt Peta. På samtliga gårdar utsattes aporna för olika typer av vanvård. Många av aporna ska ha tagits illegalt från sina hem som ungar.

Under långa perioder har de suttit fastkedjade, utan möjlighet att träffa andra apor eller göra andra typer av aktiviteter som är viktiga för apor, skriver Peta. Detta leder till att många av dem förlorar förståndet. På en film från granskningen syns hur en fastkedjad apa maniskt går runt i cirklar och gör kullerbyttor på den torra jorden.

Plockar ut tänder

Om aporna gör motstånd när de tvingas plocka kokosnötter, uppemot 1 000 om dagen, har det hänt att tänderna dras ut på dem, enligt Peta.

Sedan granskningen publicerades har stora livsmedelsleverantörer i bland annat USA och Storbritannien plockat bort varor från Aroy-D och Chaokoh från sitt sortiment.

Även i Sverige säljs kokosmjölk från dessa producenter i vissa affärer.

Säljs i Sverige

På Willys och Hemköp säljs kokosmjölk från båda producenterna, och ägaren Axfood ska nu kontakta leverantörerna för att undersöka omständigheterna kring tillverkningen, och sedan besluta om ytterligare åtgärder behövs, skriver presschefen Magnus Törnblom:

"Det är så klart oerhört viktigt för Axfood att varken människor eller djur far illa inom produktionen av de varor vi säljer, och vi ställer stora krav på våra leverantörer att så inte får ske".

Även nätmatstjänsten Mathem har en produkt från en av de utpekade producenterna i sitt sortiment.

"På MatHem tar vi avstånd från alla typer av brott mot djuretik, och vi har därför valt att omedelbart stoppa försäljningen av produkten. Vi kommer att inleda en diskussion med leverantören direkt på måndag för att få mer information och besluta om nästa steg", skriver presskommunikatören Lotta Olofsson.

Marc Skogelin/TT

Sedan granskningen publicerades har stora livsmedelsleverantörer i bland annat USA och Storbritannien plockat bort varor från Aroy-D och Chaokoh från sitt sortiment.
Sedan granskningen publicerades har stora livsmedelsleverantörer i bland annat USA och Storbritannien plockat bort varor från Aroy-D och Chaokoh från sitt sortiment.
Foto: Peta
Djurrättsorganisationen har besökt åtta gårdar där apor tvingas att plocka kokosnötter
Djurrättsorganisationen har besökt åtta gårdar där apor tvingas att plocka kokosnötter
Foto: Peta
Under långa perioder har de suttit fastkedjade, utan möjlighet att träffa andra apor eller göra andra typer av aktiviteter som är viktiga för apor, skriver Peta.
Under långa perioder har de suttit fastkedjade, utan möjlighet att träffa andra apor eller göra andra typer av aktiviteter som är viktiga för apor, skriver Peta.
Foto: Peta
 Många av aporna ska ha tagits illegalt från sina hem som ungar.
Många av aporna ska ha tagits illegalt från sina hem som ungar.
Foto: Peta

Inrikes

Saknad vindsurfare hittad – vinkade på udde

Ett stort räddningspådrag letade efter mannen. Arkivbild.
Ett stort räddningspådrag letade efter mannen. Arkivbild.
Foto: Roald, Berit
Inrikes
Inrikes

En man som saknades efter att ha gett sig ut för att vindsurfa tillsammans med en annan person har hittats välbehållen.

– Sjöräddningssällskapet såg honom från sitt fartyg, då stod han och vinkade ute på en udde på en ö. Han var talbar men nedkyld, säger Emma Brask, pressinformatör på Sjö- och flygräddningen.

Mannen har nu förts i land och till sjukhus.

De två personerna gav sig i väg ut från Rödhällan, inloppet till Byske i Skellefteå kommun, och vid 18-tiden larmades SOS om att en av dem inte kommit tillbaka.

Vinden var hård och ett stort räddningspådrag i form av frivilliga, räddningstjänst, helikoptrar och sökte efter mannen.

Inrikes

Landskronabranden misstänks vara anlagd

Polisen har evakuerat de boende. Branden är under kontroll.
Polisen har evakuerat de boende. Branden är under kontroll.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes Den brand som bröt ut i ett åttavåningshus i Landskrona under söndagsförmiddagen är under kontroll. Det hundratal boende som tvingades evakuera kommer inte att kunna återvända förrän tidigast i morgon. Polisen misstänker att branden anlagts.

– Jag är lite chockad. Det verkar som att min lägenhet har blivit väldigt hårt drabbad, säger Marika Torndal, som bor i huset.

Larmet om branden kom vid klockan 10.30 och enligt Räddningstjänsten Syd startade den på vinden i huset i området Silvergården. Branden spred sig till underliggande lägenheter.

Polisen misstänker att branden är anlagd, och en förundersökning om grov mordbrand har upprättats.

– Vi har inte kunnat hitta någon naturlig brandorsak. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det svalnat på platsen, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Marika Torndal berättar att hon såg de första flammorna slå ut från huset och att vinden låg på bort från hennes lägenhet. Men så plötsligt vände den.

– Först såg det inte så farligt ut, men sen spred det sig åt andra hållet också. Det är klart det känns jobbigt och jag vet inget än.

Hon är ändå glad att hon och hunden kom ut med livet i behåll.

– Det ringde på min dörr och jag tog lite tid på mig att öppna, men sen var det bara rök i trapphuset. Jag har svårt att gå, det var besvärligt och panikartat.

Farlig rök

Strax före klockan 18 höll räddningstjänsten på med eftersläckningsarbete.

– Vid den sista kontrollen upptäckte vi några "hotspots" under en plåt längs med fasaden, där vi misstänker att det brinner. Vi håller på och frilägger den för att kolla att vi inte har någon spridning i fasaden, säger Joel Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Han berättar att vinden är helt utbrunnen, och att det även brunnit i två lägenheter direkt under vinden.

– På vinden ligger det brandmassor, där det förekommer glödbränder. Därför kommer vi ha ett höjdfordon på plats för bevakning under natten.

Sex enheter från räddningstjänsten deltog i släckningsarbetet. Ingen kom till skada i samband med branden.

På grund av röken gick räddningsledaren ut med ett VMA-meddelande när branden pågick.

Misstänker mordbrand

Enligt polisen var evakueringen av de drabbade trappuppgångarna klar vid 13-tiden.

– Vi har ett flertal resurser på plats och är nu klara med evakueringen av de cirka 100 personerna som vi har samlat vid två skolor i närheten, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i Region Syd.

De boende kommer inte att kunna återvända till sina bostäder förrän tidigast under måndagen, enligt Joel Johansson.

I mitten av juni brann det i ett flerfamiljshus i det närliggande området Koppargården, skriver Sydsvenskan.

Inte heller vid branden i juni kom någon till skada. I det ärendet har en förundersökning om mordbrand upprättats, men det finns ingen misstänkt.

Linnéa Wannefors/TT

Joel Malmén/TT

Larmet om branden kom vid klockan 10.30.
Larmet om branden kom vid klockan 10.30.
Foto: Johan Nilsson/TT
ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Game Lounge

5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu

Game Lounge Utbudet när det kommer till att spela casino på nätet är enormt. Bara inom Sverige finns i dag cirka 200 licensierade online casinon och den stenhårda konkurrensen om kunderna tvingar därför spelbolagen att ständigt att se över och utveckla sina olika produkter för att hänga med i trenderna. Inte minst sedan införandet av den nya spellagen med licenssystem i januari förra året har mycket förändrats på den svenska onlinespelmarknaden och, ja, att påstå att även 2020 inletts på ett i många avseenden händelserikt sätt vore knappast någon överdrift.

Här nedan listas de 5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu:

Uppköp och sammanslagningar

Nyheten som slog ned som en bomb i slutet av juni om att den börsnoterade live casino-leverantören Evolution Gaming lagt ett bud på den ledande slotsutvecklaren NetEnt fick nog en och annan att höja på ögonbrynen. Inte minst sett till det faktum att priset för affären värderas till svindlande 19,6 miljarder kronor. Men redan under 2019 kunde man skönja en ökad trend av sammanslagningar inom casinobranschen och så sent som i februari köpte till exempel Betsson upp konkurrenten Gaming Innovation Groups varumärken, där bland annat Rizk och Kaboo ingår.

Fokus på esport och poker

Casinobranschen har precis som de flesta andra branscher påverkats av den rådande coronapandemin. Tusentals inställda sportevenemang till följd av virusets framfart runt om i världen har tvingat många spelbolag att ändra fokus och vidta åtgärder. För Kindred Group som bl.a. äger välkända Unibet har de uteblivna matcherna/ligorna å andra sidan inneburit ett uppsving för esport och poker. Enligt speljätten har intresset för dessa båda spelformer ökat rejält under de senaste månaderna.

Spela casino utan registrering

Att spela sina favoritslots eller bordsklassikerna Black Jack och Roulette utan att behöva genomgå någon lång och krånglig registreringsprocess har blivit allt mer populärt och numera är konceptet “Pay N Play” standarden hos majoriteten av Sveriges online casinon. Hos jämförelsetjänsten SveaCasino.se finns exempelvis en rad olika nätcasinon med licens som erbjuder direkt spel via bankidentifiering.

Stärkt konsumentskydd

Debatten om konsumentskydd och spelansvar tycks vara ständigt närvarande på den svenska onlinemarknaden. En stor anledning till omregleringen 2019 handlade just om att motverka spelberoende och under coronakrisen har diskussionerna kring ämnet intensifierats ännu mer, framförallt från politiskt håll. Enligt spelminister Ardalan Shekarabi (S) har det ökade spelandet på nätet på grund av den sociala isoleringen under pandemin bidragit till regeringens beslut om att införa tillfälliga spelansvarsåtgärder. Förordningen, som trädde i kraft den 2 juli och upphör vid årsskiftet, innebär till exempel att de licensierade spelbolagen numera får erbjuda en casinobonus på maximalt 100 kr. Även insättningsgränser på högst 5 000 kr/ vecka har införts.

Introducering av Swish som utbetalningsmetod

Den flerfaldigt prisbelänta betalningstjänsten Swish, som idag används av över sju miljoner svenskar, gjorde bejublad entré hos landets online casinon i samband med spellicensen förra året. Den snabba och säkra mobilappen fanns då till en början endast tillgänglig som insättningsmetod, men under våren 2020 meddelade Svenska Spel att man som första spelbolag i landet börjat erbjuda Swish också som utbetalningsalternativ. Sedan dess har flera andra välkända spelaktörer som t.ex. Betsson och Unibet infört funktionen, och bli inte förvånad om du kommer att ha möjlighet att göra uttag med Swish hos i princip alla casinon med licens innan årets slut.

Inrikes

Skolläkare riskerar legitimation

Inspektionen för vård och omsorg anser att en skolläkare i Västmanland bör bli av med sin läkarlegitimation. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg anser att en skolläkare i Västmanland bör bli av med sin läkarlegitimation. Arkivbild.
Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Inrikes
Inrikes

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, tycker att en skolläkare som arbetat i Västmanland bör bli av med sin läkarlegitimation, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Myndighetens granskning av skolläkarens behandling av 17 barn visar att läkaren på ett mycket allvarligt sätt agerat i strid med vetenskap och beprövad erfarenhet, enligt Ivo.

Bland annat ska läkaren ha skrivit ut antidepressiva medel och hjärtmedicin till elever för att de ska få "ett mer holistiskt perspektiv på tillvaron". Han ska också ha upprepat samma beskrivning av olika elevers psykiska status, vilket enligt Ivo visar på att behandlingarna skett "på ett löpande band".

Nu är det upp till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd att avgöra om läkarens legitimation ska dras in eller inte.

Inrikes

Skottlossning från bil i Halmstad

Vittnen ska ha sett och hört hur skott avlossades från en bil mot en annan i Halmstad. Arkivbild.
Vittnen ska ha sett och hört hur skott avlossades från en bil mot en annan i Halmstad. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Polisen har hittat spår från en skjutning i Halmstad på söndagseftermiddagen. Det är oklart vad som har hänt men vittnen har sett två bilar där skott avlossats från den ena bilen mot den andra, skriver Hallands-Posten. Bilarna försvann sedan från platsen.

Polisen förhör vittnen och har sökt igenom området med vapenhund.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Inrikes

Stal permobil – och flydde på den

Vittnen ska ha sett hur personen flydde på den stulna permobilen. Arkivbild.
Vittnen ska ha sett hur personen flydde på den stulna permobilen. Arkivbild.
Foto: Martina Holmberg / TT
Inrikes
Inrikes
PREMIUM

Under natten mot söndagen larmades polisen om ett inbrott i Karlskoga där en person misstänks ha stulit en permobil, skriver Nerikes Allehanda.

Larmet ringdes in vid tvåtiden och enligt polisen tog sig gärningspersonen in genom fönstret till en entrédörr och kom därefter över den elektriska rullstolen.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL