Lagfarter Nsk

230 kvadratmeter stor villa i Knislinge såld

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk 1 150 000 kronor fick Fredrik Christensen, 25 år, från Eslöv ge för huset på adressen Kristianstadsvägen 7 i Knislinge. Huset har en boyta på 230 kvadratmeter. Köpet från säljaren Annelie Undis Malva Hagström Svensson blev klart i juni 2020.

För bara tre månader sedan såldes ett annat hus alldeles i närheten, på Kristianstadsvägen 9. Där blev priset för det 134 kvadratmeter stora huset 850 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

Nytt sparpaket hos Lufthansa

Lufthansa har drabbats hårt av pandemin och lanserar ett nytt sparpaket. Arkivbild.
Lufthansa har drabbats hårt av pandemin och lanserar ett nytt sparpaket. Arkivbild.
Foto: Michael Probst/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi

Det krisdrabbade flygbolaget Lufthansa presenterade på tisdagen ett nytt sparpaket. 20 procent av alla chefer samt ytterligare 1 000 personer med administrativa arbetsuppgifter får gå. Investeringarna i nya maskiner halveras, vilket innebär att som mest 80 plan kommer att införskaffas till 2023.

Lufthansa var nära att kollapsa efter pandemivåren, men i juni godkände aktieägarna ett statligt räddningspaket till ett värde av 94 miljarder kronor.

Inrikes

Nytt MP-hopp om generös migrationspolitik

Migranter på väg till svenska kustbevakningsfartyget KBV 001 Poseidon i Medelhavet 2015. Arkivbild
Migranter på väg till svenska kustbevakningsfartyget KBV 001 Poseidon i Medelhavet 2015. Arkivbild
Foto: KBV 001 Poseidon / KUSTBEVAKNINGEN
Inrikes
Inrikes Miljöpartiet (MP) ser nya möjligheter för att få en generösare migrationspolitik.
Partiet hoppas kunna förändra flera av Socialdemokraternas (S) förslag.

Dagen efter att förhandlingarna mellan S och Moderaterna (M) sprack träffades åter alla åtta riksdagspartier i migrationskommittén.

Nya försök ska nu göras för att få fram en migrationspolitik med så brett politiskt stöd som möjligt.

– Nu öppnas verkligen dörren för att göra upp om en human och rättssäker migrationspolitik, säger Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Annika Hirvonen Falk.

Hon hoppas att S, MP, Centern (C) och Liberalerna (L) ska kunna göra upp om migrationspolitiken.

– Jag tror att det finns goda möjligheter, säger Hirvonen Falk.

Vill ändra

MP glädjer sig över att S nu släppt förslaget på ett riktmärke för migrationspolitiken. Hirvonen Falk hoppas dock få förhandla om att förändra även andra S-förslag.

MP anser att längden på de tillfälliga uppehållstillstånden borde vara längre och att även HBTQ-personer ska garanteras familjeåterförening.

MP är också kritiskt till S-förslaget om att ställa särskilda krav, till exempel om språk och samhällskunskap, för att få permanent uppehållstillstånd.

MP är inte heller nöjt med att S föreslagit en fördubblad preskriptionstid för utvisningsbeslut.

Liberalerna är inte beredda att nu börja förhandla med S, MP och C om en migrationsöverenskommelse mellan enbart de fyra partierna.

– Att vi bara skulle göra upp med partier som står till vänster om Liberalerna, det har vi inte för avsikt att göra i nuläget i alla fall, säger L:s migrationspolitiske talesperson Fredrik Malm.

– Jag ser framför mig att det måste till en uppgörelse som sträcker sig över blockgränsen.

Hoppet kvar

Den ambitionen åkte på ett hårt bakslag i går när förhandlingarna mellan S, M, C, L och KD kraschat. S och M skyller på varandra för misslyckandet.

Fredrik Malm har dock inte gett upp hoppet och påpekar att den tillfälliga migrationslagen som gäller idag inte går ut förrän nästa sommar. Man har därför fram tills dess på sig för att ta fram en ny lagstiftning, menar han.

– Nu ska kommittén jobba klart i några veckor, sedan så får vi se vad som händer, säger Malm.

– Det kan bli så att vi skriver ett eget förslag eller hittar samsyn med andra partier.

Socialdemokraternas representant i migrationskommittén, Rikard Larsson, vill inte gå in på om S nu ska sikta på en uppgörelse med MP, C och L.

De fyra partierna skulle med stöd av Vänsterpartiet (V) kunna få majoritet för en migrationspolitik.

– Nu har vi kommittén i dag, där alla partier är med, och vi börjar med att ta diskussionerna där. Det är sekretariatet och ordförande som håller i den processen. Vi får se vad det ger i dag, säger Rikard Larsson.

– Men vi är fortfarande inne på att vi behöver ha bredare uppgörelser.

Kan bli svårt

M, KD och Sverigedemokraterna (SD) vill ha en stramare migrationspolitik än i dag. M och KD anklagade i går S för att välja att rädda regeringssamarbetet med MP framför en realistisk politik för Sverige.

SD anser att även M:s migrationspolitik är för generös och kommer att lägga fram ett eget förslag i migrationskommittén.

På tisdagens möte försökte dock SD att få med sig de andra på att kommitténs tjänstemän omgående ska skriva ihop ett förslag till ny asyllag som uppfyller minimikraven i EU-reglerna på området.

SD-förslaget fick dock inte stöd.

"Efter att förhandlingarna havererat hade vi tyckt det var rimligt att partierna fick utgå från ett blankt papper, det vill säga en lagstiftning som strikt utgår från Sveriges förpliktelser, och därefter rösta om vart och ett av förslagen som olika partier vill lyfta in utöver" säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i en skriftlig kommentar.

"Nu blir det i stället en tjänstemannaprodukt av betänkandet som saknar politisk förankring från något håll och som kommer vara oanvändbar för att ersätta den tillfälliga lagen. Det är ett stort misslyckande av regeringen och ett svek inför väljarna" hävdar Åkesson.

Efter dagens kommittémöte återstår bara ett, den 23 juli. Kommitténs betänkande ska presenteras och lämnas till regeringen den 15 augusti. I migrationskommittén ingår samtliga åtta riksdagspartier.

Peter Wallberg/TT

Annika Hirvonen Falk (MP) anländer till migrationskommittens möte på Riddarholmen
Annika Hirvonen Falk (MP) anländer till migrationskommittens möte på Riddarholmen
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Rikard Larsson företräder Socialdemokraterna i migrationskommittén.
Rikard Larsson företräder Socialdemokraterna i migrationskommittén.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Fredrik Malm (L).
Fredrik Malm (L).
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Hässleholm

Fyra procent positiva i självtest

Fyra procent av de som självtestades för covid-19 i Skåne var positiva för covid-19.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Hässleholm
Skåne 521 personer beställde självtest för covid-19 första dagen som Region Skåne startade möjligheten. Fyra procent visade sig vara positiva.

Självtest beställs på 1177 och 437 av dessa lämnades in på apotek i fredags, som var premiärdag för självtest.

Av de som lämnade in var fyra procent positiva. sex procent av proverna gick inte att bedöma och kommer att analyseras om.

Alla som konstaterats positiva i test kommer att kontaktas av Region Skånes smitt spårningsenhet, som kommer att berätta vilka förhållningsregler som gäller och tillsammans börjar man en smittspårning. Regionen har kapacitet för 1 500 självtester per dygn.

Nya fall

Antal nya konstaterade covid- 19-fall per 100 000 invånare per kommun den senaste veckan har minskat sedan föregående vecka.

Hässleholm hade vid förra mätningen sedan flest konstaterade covid-19-fall i Skåne med 54 stycken per 100 000 invånare. Vid den senaste mätningen, som avser vecka 27 hade antalet fall sjunkit till 17 stycken.

Det är fortfarande en hög siffra jämfört med flertalet skånska kommuner. Båstad har nu flest antal fall med 26 stycken följd av Helsingborg med 18 och Hässleholm med 17.

Antal inlagda på sjukhus är elva varav fem vårdas på intensivvårdsavdelning. Det är den lägsta siffran sedan den 23 mars.

I dag har 3 185 personer konstaterats positiva för covid-19 i Skåne sedan statistik började föras den 2 mars.

Den 6 juli hade Hässleholms kommun 160 konstaterade personer med covid-19. Malmö, Lund och Helsingborg har fler fall. Bland jämförbara medelstora kommuner i Skåne har Hässleholm flest smittade.

Den 7 juli hade totalt 259 personer avlidit med konstaterad covid-19 i länet. Cirka hälften har avlidit på sjukhus.

Män står för i särklass flest avlidna i covid-19 upp till 90 år. Då finns en viss övervikt för kvinnor.

Inrikes

Våldtog minderårig flicka – döms till fängelse

En 55-årig man döms av Uddevalla tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn. Arkivbild.
En 55-årig man döms av Uddevalla tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Inrikes
Inrikes

Flickan var familjehemsplacerad. Under ett års tid, vid minst tio tillfällen, våldtogs hon av en man i 55-årsåldern i familjehemmet, uppger P4 Väst. Den minderåriga flickan stod i beroendeställning till mannen.

Nu döms han av Uddevalla tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt mot barn.

Flickan säger i förhör att hon inte vågade säga nej till en vuxen.

Händelserna inträffade i ett mindre samhälle i Bohuslän.

Sport

Lindahl klar för Atlético Madrid

Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Foto: David Vincent/AP/TT
Sport
Sport

Hedvig Lindahls nästa klubbadress blir spanska Atlético Madrid, skriver fotbollslaget på Twitter. Den 37-åriga svenska landslagsmålvakten har skrivit ett tvåårskontrakt.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Awise

Gör skillnad med Miljonlotteriet!

Miljonlotteriet Det är på alla håll i världen som det händer en hel del i dagsläget och det finns massor av människor som gör vad de kan för att hjälpa till. IOGT-NTO är rörelsen som står bakom Miljonlotteriet och de är särskilt inriktade på barnen som växer upp i svåra hemförhållanden.

Genom att spela på skraplotter och bingo på Miljonlotteriet så är man samtidigt med hjälper utsatta människor att klara av vardagen. När det händer saker i vårt samhälle så är det ofta barnen som får ta smällen och det är just detta som föreningen riktar in sig på som mest. Varje år anordnar IOGT-NTO möjligheten för barn att delta på bland annat läger och en hel del andra evenemang som skapar minnen för livet för många barn som växer upp i tunga hemförhållanden.

Kontoret ligger i Mölnlycke och nyligen valde Miljonlotteriet att satsa mer digitalt med sin marknadsföring. Detta ledde till betydligt bättre försäljning av lotter, men därmed slutade de helt med att marknadsföra sig via telefon. När detta hände så var det många som fick bluffsamtal som påstod sig vara Miljonlotteriet som ville att du skulle dela kontouppgifter så att vinst kunde betalas ut. Du kan läsa mer på Bingomania om Miljonlotteriet eller i Miljonlotteriets pressrum. I samband med att de digitaliserade gick lotteriet ut med varningar till sina spelare om dessa bluffsamtal, men tyvärr så var det trots det flera som blev lurade av bedragarna.

Vinst även vid nitlott

Eftersom att alla köp på lotter bidrar till många goda ting, så kan du oavsett vinst eller förlust känna dig som en vinnare. Man kan prenumerera på Miljonlotteriets skraplotter genom att beställa lotter på deras hemsida. Man kan dessutom registrera sina nitlotter för en extra dragning och då får man en ny chans att vinna. Du kan välja att få lotterna hemskickade så att de kan skrapas för hand. Idag är det många som väljer att skrapa sina lotter digitalt, då det anses både mer klimatsmart och många tycker att det är smidigt att kunna göra på det viset.

För att man ska kunna vinna på någon av lotterna så behöver man skrapa fram 3 likadana symboler eller siffror. Många föredrar att spela på just skraplotter på grund av att man får veta vinsten direkt och för att det också är spännande att skrapa. Miljonlotteriet skänker en hela sitt överskott till IOGT-NTO och har skänkt flera miljarder sedan år 2000. Syftet är att hjälpa utsatta barn och vuxna i Sverige. Bland lotteriets kampanjer så finner du många hjärtevärmande arbeten som du får vara en del av. Varje såld lott gör skillnad för någon av de hundratusentals både barn och vuxna som far illa på grund av alkohol och droger i Sverige.

Inrikes

Äldre har gått miste om tillräcklig covidvård

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har gjort en nationell tillsyn av äldrevården. Arkivbild.
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har gjort en nationell tillsyn av äldrevården. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg / TT
Inrikes
Inrikes Covidsjuka på äldreboenden har under pandemin i en del fall inte fått någon läkarbedömning, enligt en nationell myndighetsgranskning.
– Man fick inte vårdas på sjukhus trots att man behövde det, säger Sofia Wallström, generaldirektör på Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

Ivo har granskat alla svenska äldreboenden för att undersöka om personer som bor där får rätt och individuell vård. På 91 boenden, som hittas runt om i landet, var bristerna så allvarliga att verksamheterna ska fortsätta granskas för att se vad som gått fel.

– Det finns exempel på personer som inte har fått en individuell bedömning av läkare, utan där man har gjort en generell bedömning som visat sig inte vara det som den här enskilda personen behöver, säger Sofia Wallström.

Ivo har fått rapporter om att de särskilda boendena haft instruktioner om att inte göra individuella bedömningar.

– Då har den personen, i det fallet, råkat illa ut, säger generaldirektören.

Saknar förutsättningar

Ett mindre antal kommuner, 40 stycken, står för majoriteten av dödsfallen i covid-19, nästan 70 procent. Av dessa uppger 40 procent att de saknar fullständiga förutsättningar för att göra individuella bedömningar kopplat till covid-19, jämfört med cirka 30 procent bland övriga kommuner.

– Vi har inte kunnat notera någon skillnad mellan privata och offentliga utförare, säger Sofia Wallström.

Ministern inte överraskad

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att det är en gedigen genomgång som Ivo gjort.

– Jag tror ingen av oss är överraskad av att det funnits brister, säger Hallengren, och hänvisar till den omfattande granskningen.

TT: Är äldrevården i sämre skick än du trodde?

– Jag tycker att det är väldigt svårt att uttala mig om det utifrån en tillsyn baserad på en pandemi som vi aldrig tidigare har sett. Men att det finns hygienrutiner som behöver förbättras och kompetenskrav som behöver höjas är slutsatser som jag dragit tidigare.

Socialministern får frågan om vad regeringen behöver göra, efter att ha tagit del av tillsynsresultaten från Ivo. Hallengren menar att granskningen måste fortsätta innan hon kan säga om nya beslut behövs på nationell nivå.

– I flera fall kan det handla om att man kommunalt behöver vidta åtgärder och förändra, eftersom äldreomsorgen är kommunal, säger Lena Hallengren.

Fråga för coronakommissionen

Frågan måste bli central för den så kallade coronakommissionen, menar Camilla Waltersson Grönval som är socialpolitisk talesperson för Moderaterna. Hon menar att den medicinska kompetensen måste stärkas på äldreboenden, men hon vill vänta med att berätta hur.

– Det här blir en fråga för coronakommissionen att återkomma med. Det är svårt för mig att förekomma en expertgranskning, säger hon.

Erik Nilsson/TT

Sofia Wallström, generaldirektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och Lena Hallengren (S), socialminister, på pressträff om granskning av vården på äldreboenden under covid-19.
Sofia Wallström, generaldirektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och Lena Hallengren (S), socialminister, på pressträff om granskning av vården på äldreboenden under covid-19.
Foto: Ali Lorestani/TT

FAKTA

Fakta: Granskningen

I tillsynen har myndigheten pratat med hälso- och sjukvårdsdirektörer eller motsvarande från alla regioner. Samt medicinskt ansvariga sjuksköterskor eller motsvarande från alla kommuner, och privata utförare. Totalt handlar det om 340 intervjuer.

Tillsynsarbetet ses som en fortsättning på en tidigare granskning av Ivo, där hundratals representanter för äldreboenden intervjuades via telefon. Myndigheten hittade då allvarliga brister på ungefär vart tionde boende.

Utrikes

Över hundra befaras döda i kinesiska oväder

En räddningsarbetare hjälper en man att korsa ett översvämmat område i den kinesiska provinsen Jiangxi.
En räddningsarbetare hjälper en man att korsa ett översvämmat område i den kinesiska provinsen Jiangxi.
Foto: AP/TT
Utrikes
Utrikes

Fler än hundra personer har omkommit eller befaras ha omkommit efter de kraftiga regnoväder som plågat stora delar av södra och östra Kina de senaste dagarna.

Bara i Wuhan, staden där de första fallen av coronaviruset upptäcktes, föll 426 millimeter regn i söndags, rapporterar den statsstyrda tidningen China Daily.

På tisdagen orsakade skyfallen en olycka där en buss med gymnasieelever slungades ned i en damm i provinsen Guizhou. Enligt statlig media omkom 21 personer.

I provinserna Guizhou, Anhui, Hunan och Hubei väntas rekordmycket regn falla under tisdagen. I Anhui har de värsta översvämningarna på 50 år registrerats.

Östra Göinge

Hotade skära huvudet av man

Östra Göinge
Glimåkra

En man i Glimåkra har anmält till polisen att han blivit hotad över telefon.

– En man i 55-årsåldern ska ha blivit uppringd av en man som har hotat honom. Han har sagt att han ska skära huvudet av honom. Det är oklart vem den här andra mannen är och det finns ingen misstänkt, säger polisens presstalesperson Christine Bergkvist Björklund.

Från anmälan till polisen är det oklart när detta ska ha skett, men brottstiden är satt till någon gång mellan den 11 juni och 6 juli. Ärendet utreds nu som ofredande.

NÄSTA ARTIKEL