Annons

Boktips: Hemma hos dig hemma hos mig

Publicerad 14 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
, av Marianne Dubuc.
, av Marianne Dubuc.

Det händer verkligen mycket i kanins hus på Tårtgatan. Lilla kanin fyller år och ska ha kalas, så det måste bakas tårta, gäster ska inbjudas och lägenheten pyntas. Det roliga med denna bok är att du inte bara kan följa Lilla kanins förehavande utan vi kan skåda in i alla andra lägenheter i huset. Ovanför bor exempelvis familjen Räv, och Lilla räv blir förstås bjuden på kalaset och han berättar då att han ska få ett litet syskon.

I lägenheten bredvid bor Björn, och tydligen mår han inget bra för han ser sjukare och sjukare ut. En dag kommer till och med läkaren på hembesök. På tredje våningen kånkar familjen Katt på möbler, för de håller på att flytta in. De bor vägg i vägg med musfamiljen, där det verkar vara liv i luckan.

Annons

Vi får även skåda in och se vilka hyresgäster som bor i trädet bredvid Kanins hus.

Det finns så många historier inbakade i denna saga. Den är underhållande och ger utrymme för dig att fantisera ihop nya sagor!

Boken riktar sig till barn som är tre år eller äldre.

Hemma hos dig, hemma hos mig

Av Marianne Dubuc. Lilla piratförlaget.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons