Lagfarter Nsk

155 kvadratmeter stort hus i Hässleholm sålt till nya ägare

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Ludvig Lundgren och Malin Askman, båda 36 år, har köpt huset på adressen Konvaljevägen 5 i Hässleholm av säljaren Lena Birgitta Mathiasson. Köpesumman blev 3 725 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juni 2020. Huset är byggt 1993 och har en boyta på 155 kvadratmeter.

Nyligen såldes ett annat hus strax över kilometer därifrån, på Esplanadgatan 34. Där såldes ett 123 kvadratmeter stort hus och priset för det blev 3 690 000 kronor.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Ekonomi

SAS lägger ut markpersonal

SAS ska lägga ut sin markpersonal på Sturup och Landvetter. Arkivbild.
SAS ska lägga ut sin markpersonal på Sturup och Landvetter. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Ekonomi
Ekonomi SAS lägger ut all markpersonal på Sturup i Malmö och Landvetter i Göteborg till företaget Aviator, det skriver Sydsvenskan.

Förändringen, som bland annat omfattar anställda som hanterar bagage, incheckningar och gater, gäller från den första september. Markpersonalen på de två flygplatserna har varit anställda genom företaget SAS Ground Handling, som nu ska skala ner verksamheten.

– Vi har varit inne i en förändringsprocess sedan 2016 där vi valt att fokusera på flygplatserna på Arlanda, Kastrup och Gardermoen. Fram tills nu har vi även behållit Sturup och Landvetter, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS, till Sydsvenskan.

Exakt hur många som påverkas är oklart, det är det även i frågan om den berörda personalen får behålla sina jobb, eller riskerar att varslas.

– Det kan vi inte svara på. Det är en fråga för Aviator, säger Karin Nyman.

I april meddelade SAS att 5 000 anställda ska varslas. För en knapp månad sedan föreslog regeringen ett kapitaltillskott med upp till fem miljarder kronor till SAS, vilket med andra tillskott ger flygbolaget förstärker kapitalet med totalt 12,5 miljarder kronor.

Ekonomi

Spionpåståenden i Wirecardskandalen

Spionpåståenden är det senaste i turerna kring skandalbolaget Wirecard. Arkivbild
Spionpåståenden är det senaste i turerna kring skandalbolaget Wirecard. Arkivbild
Foto: Sven Hoppe/AP/TT
Ekonomi
Ekonomi Mysteriet tätnar kring det tyska skandalbolaget Wirecard, som är inblandat i en gigantisk finansiell bedrägerihärva. Den tidigare operativa chefen Jan Marsalek uppges av flera medier ha kopplingar till underrättelsetjänstverksamhet.

Marsalek, som har varit försvunnen sedan i slutet av juni, ska bland annat ha fört vidare konfidentiell information från Österrikes underrättelsetjänst och inrikesdepartement till det högerpopulistiska partiet FPÖ, enligt Die Presse. Han ska också ha skrutit om sina kontakter för att imponera på affärsbekanta i London, uppger Financial Times.

Enligt tidningens källor ska Marsalek dessutom ha haft kopplingar till GRU, den ryska underrättelsetjänsten, och visat upp dokument med receptet på nervgiftet Novitjok för sina affärsbekanta.

Wirecard, som grundades 1999, började som förmedlare av kapital till porr- och spelsajter för att sedan växa till ett respektabelt betaltjänstbolag på Frankfurtbörsens DAX30-index. Tysklands finansminister Olaf Scholz har kallat turerna kring Wirecard för en "oöverträffad skandal" och att den understryker behovet av större tillsyn av finansiella bolag.

Sport

Sundhage: "Ett steg tillbaka för damfotbollen"

Pia Sundhages Brasilien har hittills vunnit tio av elva spelade landskamper. Arkivbild.
Pia Sundhages Brasilien har hittills vunnit tio av elva spelade landskamper. Arkivbild.
Foto: Nelson Antoine/AP/TT
Sport
Sport Brasiliens förbundskapten Pia Sundhage är fast i Sverige på grund av pandemin.
En pandemi som har förstört mycket för damfotbollen.
– Att starta damligorna först hade varit ett statement, säger Sundhage.

I augusti 2019 tog Pia Sundhage över som förbundskapten för Brasilien.

Det blev ett speciellt första år. I början av mars spelade landslaget en turnering i Frankrike, sedan åkte Sundhage till Sverige.

– Jag svängde förbi och skulle stanna fem-sex dagar. Tänkte jag. Det blev ända till nu. Men i dag tycker jag att jag hade tur.

Brasilien är just nu det land som drabbats näst hårdast i världen av coronaviruset. I nuläget har man runt 1,8 miljoner smittade invånare och över 70 000 dödsfall relaterade till covid-19.

– Det är otäckt att så många är drabbade där. Det är en väldigt märklig och oroande situation såklart, men vi hjälps åt och försöker hålla ihop det, säger Pia Sundhage.

Efter VM 2019 fick damfotbollen ett rejält lyft i stora delar av världen. Turneringen blev en tittarsuccé, fem av sju svenska VM-matcher sågs av över en miljon tittare. Något som aldrig hänt tidigare, och efter turneringen gick publiksiffrorna i damallsvenskan upp med 30 procent.

Ett lyft som på grund av coronapandemin fått sig en ordentlig törn.

Förstört för damfotbollen

Medan en återstart av de flesta stora herrligorna i Europa skyndades fram så avbröts alla stora damligor utom den tyska.

– Det ser ut som att det kommer att bli ett steg tillbaka för damfotbollen. Om man lyssnar på den Fifa-rapport som kommit så visar det sig att det som hände kring VM var något fenomenalt. Det spände över allt från media till fysik, det tekniska spelet och att det var så jämnt.

– Men många känner att den skjutsen vi fick nu får ett avbrott. Det här är inte bra för damfotbollen.

Pia Sundhage menar att det kanske hade kunnat motverkas.

– Om man hade gått lite utanför boxen hade det varit häftigt om man hade kunnat starta damligorna före herrarna. Många ville se fotboll, man törstade efter fotboll efter avbrottet. Hade man då visat damfotboll hade det varit ett statement. Man hade kunnat fortsätta det uppsving som VM skapade.

– Det var otur, med tanke på den skjutsen vi var inne i.

Del av en förändring

Sundhage, som tidigare varit förbundskapten för Sverige och USA, rekryterades som förbundskapten för att vinna men också för att ge damfotbollen i Brasilien ett lyft.

– Till skillnad från USA, där det handlar mycket om att ta medaljer, så är det mer fokus på att damfotbollen ska framåt här. Att de nu också valt en utländsk förbundskapten för första gången som dessutom är kvinna är ett statement. Förbundet försöker vända attityden. De vill att tjejer ska få spela och satsa på fotbollen.

– Det är jätteroligt men jag är inte ensam, jag är en liten del i pusslet. Men jag hoppas jag kan tillföra den erfarenhet jag har.

Nya tag mot OS

Brasilien har några av världens bästa spelare, men också några av de äldsta fotbollsspelarna i världstoppen. Till exempel 34-åriga Marta och Formiga som är 42 år.

I och med att OS sköts fram ett år började frågorna ställas om landets stjärnor orkar med ett år till.

– Jag får den uppfattningen att de är mer taggade än någonsin just för att många ställer frågan. Är man verkligen målinriktad och har så mycket erfarenhet brukar man klara det om man inte blir skadad.

Pia Sundhage har skrivit ett kontrakt på 2+2 år med förbundet.

– Med den tiden som har varit så känner jag att jag jättegärna skulle vilja fortsätta eftersom det blev ett sådant brejk här. I min position handlar det om att göra resultat och vi får se hur det går i OS. Jag hoppas att det blir fyra år, sedan får vi se.

Bella Franzén/TT

FAKTA

Fakta: Pia Sundhage

Ålder: 60 år

Landslagsuppdrag: Assisterade förbundskapten i Kina (2007), Förbundskapten för USA (2007-2012), Förbundskapten för Sverige (2012-2017), Förbundskapten för Brasilien sedan augusti 2019.

Meriter som tränare: OS-guld med USA:s landslag 2008 och 2012. EM-brons (2013) och OS-silver (2016) med svenska landslaget.

Meriter som spelare: Fyra SM-guld och två segrar i Svenska cupen med Jitex.

Utrikes

FN i låst läge om bistånd till Syrien

Tysklands FN-ambassadör Christoph Heusgen. Arkivbild.
Tysklands FN-ambassadör Christoph Heusgen. Arkivbild.
Foto: Seth Wenig/AP/TT
Utrikes
Utrikes

FN:s säkerhetsråd har inte lyckats komma överens om hur humanitärt bistånd till det krigsdrabbade Syrien ska utformas framöver. Reglerna som har gällt under de senaste sex månaderna löpte ut i fredags kväll.

Tyskland och Belgien arbetar på ett förslag som man hoppas kan kunna gå till omröstning under helgen.

– Vi är redo att arbeta dygnet runt och uppmanar andra att tänka på de miljoner människor i Syrien som väntar på att säkerhetsrådet ska bestämma deras öde, säger den tyska ambassadören Christoph Heusgen, som innehar det roterande ordförandeskapet för säkerhetsrådet.

Tidigare i veckan har flera försök att utforma det humanitära biståndet till Syrien misslyckats.

Ett tidigare tyskt-belgiskt förslag har försökt förlänga de nuvarande gränsövergångarna, vilket Ryssland och Kina lade sina veton emot. Även förslag från Ryssland om att kraftigt minska biståndet har röstats ner.

Personligt

Kram på distans

Polly skickar kramar till gammelfarmor i Hässleholm.
Foto: Privat
Personligt
Personligt

”Hej gammelfarmor! Jag längtar att få krama om dig! Jag tittar ofta på bilder på oss och hoppas att vi snart kan komma och hälsa på dig. Bamsekram från Polly!”

Polly Strömberg passar på att glädja sin gammelfarmor Elly Strömberg i Hässleholm med en distanskram från hjärtat.

FAKTA

Gläd någon med en bildhälsning

Längtar du efter någon du inte kunnat träffa på ett tag? Ta en bild på dig/er som vill skicka hälsningen. Skriv era för- och efternamn samt namn på alla som ni hälsar till.

Det går bra att skicka med några uppmuntrande ord. Vi förbehåller oss rätten att redigera.

Mejla till ”Tills vi ses igen” så tar vi in hälsningen i tidningen och på vår webbsida.

Mejla: personligt@nsk.se

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Kasinohai.com

Kommer casino att fortsätta vara lika populärt?

kasionhai.com Under de senaste åren har casinobranschen tagit enorma steg framåt när det kommer till teknologisk utveckling. I och med dessa framsteg har det också kommit att bli alltmer populärt att spela casinospel hos casinon online.

Den största förändringen som har skett under de senaste åren är kryptovalutornas framfart och att de idag är accepterade betalningsmedel hos många onlinecasinon. Idag tror många att 2020 och de kommande åren också kommer att innehålla ett antal stora förändringar för casinobranschen. Fortsätt läsa om de områden som vi ser som viktiga tendenser under de kommande åren.

Kryptovalutorna kommer att öka sin närvaro i casinovärlden

Kryptovalutorna kommer att fortsätta att dominera casinobranschen då fler och fler spelbolag accepterar kryptovalutor för varje år som går. Från insättningar, uttag och spel med Bitcoin och andra digitala valutor, många tycker om och föredrar dessa transaktioner på grund av säkerheten och anonymiteten. Traditionella betalningar kommer fortfarande att vara ett populärt alternativ för de största spelbolagen, men kryptovalutorna byter nu långsamt ut dessa gamla metoder eftersom många helt enkelt föredrar att vara anonyma och att inte kunna spåras med något så känsligt som spel på casino och betting. Därutöver gör den ökade säkerheten med krypto att spelarna känner sig mer bekväma eftersom risken för identitetsstöld och hacking minimeras. Krypto har därmed vuxit till att bli det främsta och föredragna valet för många spelare och det kommer att fortsätta att vara det under de kommande åren. På kasinohai.com Netticasinot kan du läsa mer om vilka som är de bästa onlinecasinon att spela hos.

Tillgång till begränsade spelområden

Eftersom krypto förde anonymiteten till casinovärlden och det praktiskt taget inte är spårbart då människor inte kopplar sin personliga information till den här digitala valutan, har detta gjort det möjligt för många spelare från hela världen att få tillgång till och spela i onlinespel på platser som ursprungligen var begränsade och förbjudna. Det är ganska enkelt att tänka sig att det har skett en ökning av casinospel online i länder där det är förbjudet med landbaserade casinon tack vare kryptovalutornas framfart. Denna växande efterfrågan kommer att fortsätta att öka under de närmaste åren när onlinecasinon växer och marknadsför sig och expanderar till dessa områden.

Spelarnas vanor förändras snabbt

Då varje person har en mobil enhet har både mobilt och socialt spel en enorm inverkan på spelvärlden online. Det har skett en väldigt stor ökning i människors vilja att använda sin telefon för att spela på casinospel och andra liknande spel. Som ett resultat av det har det skett en väldigt stor ökning i spel som är gratis att spela över hela världen. Även om dessa gratisspel inte ger direkta vinster och inkomster och ses som mer som underhållning, kan intäkter fortfarande göras på andra sätt. Ofta betalar casinospelare en liten avgift för att uppgradera sitt favoritspel för att få åtkomst till vissa speciella funktioner. De är också ofta villiga att betala ett minimibelopp när de köper olika typer av virtuella erbjudanden och spelprodukter för att förbättra deras spelupplevelse. Detta visar att människor är villiga att spendera på pengar underhållning, och att till och med något som anses vara gratis inte alltid är helt gratis. Casinonoperatörer arbetar hårt för att utnyttja denna information till sin fördel eftersom dessa spelare är potentiella kunder och de har styrka i antal, vilket betyder att de kan öka sina intäkter rejält om de lyckas ta sig in på denna marknad.

Fler live dealers

Det visar sig att spelare föredrar onlinecasinon som har ett realistiskt live casino. De tycker om att spela med en engagerande ”verklig, levande” dealer, vilket är det främsta skälet till att de startade med denna spelvana, samtidigt som de aldrig behöver lämna sitt hem. Därför använder fler onlinecasinon denna information för att locka fler kunder till sina casinon. Man kan även se en förändring i hur landbaserade casinon jobbar med sina dealers. Till exempel är användningen av dynamiska, livliga dealers i spel som Blackjack och Baccarat populära hos onlinekasinon och många landbaserade casinon anstränger sig för att erbjuda engagerande dealers på casinogolvet. Ända sedan casinobranschen startade har spelarna alltid dragits till charmiga och snabbtänkta dealers. Det är helt enkelt något med denna mänskliga interaktion som gör det frestande för människor att spela mer och stanna längre. Med avancerad teknik ser dealers verkliga och lika engagerande ut online.

Landbaserade casinon på nedgång

Landbaserade casinon känner stressen från sina konkurrenter online och står inför en snabb nedgång med tanke den senaste tidens popularitet för casinosidor online. Det har skett en minskning i intäkterna under det senaste året, särskilt eftersom människor måste anstränga sig för att ta sig till till ett landbaserat casino. Dessa casinon kan ofta ligga långt bort ifrån många spelare. Det finns till exempel bara fyra stycken i hela Sverige. Detta innebär att människor måste spendera mycket pengar för att ta sig till dessa landbaserade casinon. Mängden pengar och tid som slösas bort innan en kund ens kan spela ett casinospel är redan för högt innan han eller hon ens har kommit fram till det faktiska casinot.

Debatt

Digital folkbildning är en del av krislösningen

I kristider kan folkbildningen ske digitalt, enligt insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Debatt
debatt

Detta är en debattartikel som uttrycker en personlig åsikt. Den är inte skriven av tidningens journalister.

PREMIUM

Skenande arbetslöshet och ökad psykisk ohälsa är konsekvenser av den pågående pandemin.

Folkbildningen har resurser och verktyg att minska de negativa följderna genom att erbjuda bildning och sociala sammanhang digitalt.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Expert: Australien nära att bli virusfritt

Gatorna ekar tomma då restriktioner har återinförts i Melbourne i Australien. Normalt kryllar det av människor vid Flinders Street station i centrala Melbourne. Bild från den 10 juli.
Gatorna ekar tomma då restriktioner har återinförts i Melbourne i Australien. Normalt kryllar det av människor vid Flinders Street station i centrala Melbourne. Bild från den 10 juli.
Foto: WILLIAM WEST/AFP/TT
Utrikes
Utrikes Med en aggressiv coronapolitik har Australien klarat sig relativt lindrigt undan i pandemin vad gäller antalet smittade och döda.
Men epidemiologen Tony Blakely säger att landet kan, och bör, ta ännu hårdare tag.
– Vi har en verklig möjlighet att helt bli av med viruset, säger han till TT.

Omkring tusen nya fall av smittade under en vecka i delstaten Victoria, de allra flesta i huvudstaden Melbourne, fick Australien att härom dagen vidta drastiska åtgärder – en sex veckors stängning av storstadsområdet Melbourne. Det kan vara ett tecken på att myndigheterna är på väg att gå över till en hårdare linje, säger Tony Blakely, som är epidemiolog vid Melbournes universitet.

– Sex veckor tyder på att (delstaten Victorias) högste medicinskt ansvarige Brett Sutton är angelägen om att eliminera viruset även om han inte kan säga det rakt ut.

Men det kan också vara så att myndigheterna tar i för att kunna lätta på restriktionerna så fort virusantalen går ner tillräckligt.

Väntad nedstängning

Australiens coronastrategi går ut på att genom nedstängningar, omfattande testning samt smittspårning begränsa spridningen så mycket som möjligt, men inte som i grannlandet Nya Zeeland helt utplåna viruset. Nedstängningen av Melbourne är helt i linje med den australiska strategin och var väntad.

De nya högra siffrorna i Melbourne är mer än en fördubbling av fall jämfört med föregående vecka. Under samma period har mindre än 100 nya fall registrerats i resten av landet.

– Om vi hade varit i Sverige eller i Storbritannien kanske vi inte hade agerat så snabbt, men vi har ett annat läge här nere och även om detta inte är ett stort utbrott med era mått, så är det stort för oss, säger Blakely.

Fördelaktigt geografiskt läge

Möjligheten till eliminering av viruset har visserligen nämnts av premiärminister Scott Morrison, men då som en möjlig bieffekt av den rådande strategin, inte som ett uttalat mål.

Om Tony Blakelys teori stämmer, att Australien överväger att justera målet till eliminering, så tycker han inte att myndigheterna gör tillräckligt.

– Det borde till exempel bli obligatoriskt med munskydd och handspritning i kollektivtrafiken och på stormarknader, säger han.

– Om vi ska ha sex veckors nedstängning så låt oss göra det ordentligt. Annars kommer vi att få ett nytt utbrott om tre eller fyra månader. Det är inte ens en risk, det är en matematisk säkerhet.

Väntar på vaccin

Tony Blakely säger att Australien har lyckats hålla antalet smittade på låga nivåer tack vare sitt geografiska läge och ett tidigt agerande.

– Vi befinner oss långt borta från alla andra. I och med att vi är en önation har vi på ett helt annat sätt kunna begränsa smittspridningen.

Men, en avgörande punkt i Australiens coronastrategi är att ett vaccin eller effektiv behandling tas fram inom rimlig tid.

– Om ett vaccin dröjer så sitter vi på pottan eftersom vi kommer att ha en i stort sett icke-immun befolkning. Medan USA, Sverige och flera andra länder, som har haft andra strategier eller som har misslyckats med att hålla smittan nere, kanske visar sig ha en rimlig flockimmunitet och skulle kunna komma tillbaka till det normala, säger Tony Blakely.

– Det är en stor risk för både Australien och Nya Zeeland, vi har verkligen satsat hårt på att det kommer ett vaccin.

Emma Gyllestad/TT

Tony Blakely, epidemiolog vid Melbournes universitet. Pressbild.
Tony Blakely, epidemiolog vid Melbournes universitet. Pressbild.
Foto: Pressbild
Bondi Beach i Sydney stängdes liksom de flesta andra stränder i landet på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Bondi Beach i Sydney stängdes liksom de flesta andra stränder i landet på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Foto: Rick Rycroft/AP/TT

FAKTA

Fakta: Coronaviruset i Australien

Totalt har omkring 9 000 fall av covid-19 registrerats i Australien.

Cirka tre miljoner av landets 25 miljoner invånare har testats för viruset och lite över 100 personer har avlidit.

De flesta coronavirusfall i Australien hittills har gått att koppla till personer som rest in från andra länder, och landet har haft begränsad samhällsmitta.

De första restriktionerna infördes den 23 januari, då man började man testa alla som kom till Australien från provinsen Wuhan i Kina. Bara några dagar efter det hade landet sina första bekräftade fall, och det rörde just resenärer från Kina. Smittspridningen tog fart i mitten av mars och den 20 mars stängdes gränserna för alla utom australiska medborgare och de med permanent uppehållstillstånd som befann sig utomlands och ville åka hem. Sedan dess har över 357 000 personer återvänt till Australien.

Efter det har man även stängt många delstatsgränser inom landet och i slutet av mars infördes stränga restriktioner som innebar att det mesta stängde och människor uppmanades att arbeta hemifrån samt hålla avstånd till varandra. Den som bröt mot restriktionerna riskerade höga böter.

Virussiffrorna dalade och i slutet av maj började man lätta på restriktionerna. Lättnaderna har sedan fortsatt under juni månad. Men sedan månadsskiftet juni-juli har antalet dagliga bekräftade virusfall kraftigt ökat i Melbourneområdet i delstaten Victoria. Därför stängde angränsande delstater sina gränser till Victoria och storstadsområdet Melbourne har återgått till en tidigare, strängare nivå av restriktioner.

Från och med 13 juli gäller ett tak på hur många som får komma in i landet varje vecka för att minska trycket på den 14 dagar långa, obligatoriska hotellisolering som gäller för alla som kommer in i landet.

Källa: Australiens hälsomyndighet

Bertils Bästa

Lika bra att lära sig de nya orden

Krönikor
Bertils bästa
PREMIUM

God Helg! För 150 år sedan, 1870, beslöts det, att det skulle finnas så kallade stortorgdagar – marknader - i Hästveda fyra gånger om året: vår, sommar, höst och vinter. Med tiden försvann alla utom sommarmarknaden som i skiftet mellan 1960-talet och 1970-talet utvecklades från en till två dagar. Thure Nilsson var mannen bakom detta. Till sist: Samuel Larsson från Tormestorp har lämnat jobbet som Afrikakorrespondent för Sveriges Radio. Han gör nu program i Stockholm.

Carina Danielsson från Malmö-hållet blir ny verksamhetschef på Vänhems vårdcentral i stan, sedan Marie Lindell slutat i Hässleholm och i stället blivit chef i Laholm. Carin Erlandsson stannar kvar som chef på sin post på Vänhem i Hässleholm. Nuvarande vårdcentral har funnits på plats i 40 år.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL