Annons

Ber danskar hålla avstånd

KÖPENHAMN/SKÅNE • Publicerad 16 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

“Välkomna till Skåne i sommar men…” skriver Region Skånes regiondirektör Alf Jönsson på Linkedin och visar en ny informationsbild som vänder sig till danska turister med uppmaningen “Hold afstand! To meter er længere end du tror”.

Han visar med lite humor att två meter kan vara detsamma som den sammanlagda längden av tre alkoholfria ölflaskor, en pølse, två danska handflaggor och den lille havfrue.

Annons

Bakom den skämtsamma tonen finns det faktum att Sveriges gräns är öppen för EU- och EES-medborgare och att tusentals danska fritidsbilister kört över Öresundsbron de senaste helgerna för att besöka svenska sommarstugor, butiker, restauranger och spa-anläggningar eller för en transitresa till Bornholm som inte sällan omfattar ett uppehåll i hamnstaden Ystad. (News Øresund)

Här saknas innehåll

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons