Annons

Handbollsstjärnan klar för rysk storklubb

Publicerad 17 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Mittsexan Anna Lagerquist är klar för den ryska storklubben Rostov-Don. Arkivbild.
Mittsexan Anna Lagerquist är klar för den ryska storklubben Rostov-Don. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Handbollsstjärnan Anna Lagerquist är klar för en övergång till den ryska storklubben Rostov-Don. Det skriver klubben på sin Facebooksida.

Redan i februari stod det klart att den svenska landslagsmittsexan lämnar danska Nykøbing-Falster efter säsongen, men först nu har det blivit officiellt med den nya klubbadressen.

Annons

I Rostov-Don, som har vunnit den ryska ligan fem av de senaste sex säsongerna, spelar exempelvis den ryska storstjärnan Anna Vjachireva och vid VM i Japan i vintras hade klubben med åtta spelare i den ryska truppen. Tränare är spanjoren Ambros Martín, som även är förbundskapten för Rysslands damlandslag.

Våren 2019 nådde Rostov-Don finalen i Champions League och under nuvarande CL-säsong, som har pausats på grund av coronapandemin, är laget i kvartsfinal.

Sedan tidigare har klubben även värvat stjärnor som fransyskan Grace Zaadi och serbiskan Katarina Slezak.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons