Lagfarter Nsk

Villa från 1977 årets dyraste försäljning hittills i Broby

Kategorier:
Lagfarter Nsk
Lagfarter Nsk Nu är försäljningen av fastigheten på adressen Bryggaregatan 6 i Broby klar, och det blev den dyraste hittills i år i Broby. Prislappen för fastigheten blev 2 570 000 kronor. Huset är byggt 1977 och har en boyta på 120 kvadratmeter. Köpare är Henrik Johan Mikael Sjödahl, 32, och Åsa Jennie Amanda Sjödahl, 30, och säljare var Magnus André Persson. Köpet blev klart i maj 2020.

Dyrast hittills i år i hela Östra Göinges kommun är huset på Julles Väg 11. Det såldes i april för 4 825 000 kronor.

Nyligen såldes ett annat hus lite mindre än en kilometer därifrån, på Köpmannagatan 4B. Där landade priset på 460 000 kronor för det 90 kvadratmeter stora huset.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Kultur och nöje

Johnny Depp i förtalsmål: Aldrig misshandlat

Johnny Depp anländer till domstolen i London.
Johnny Depp anländer till domstolen i London.
Foto: Alberto Pezzali/AP/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje Johnny Depps förtalsrättegång mot den brittiska tabloidtidningen The Sun har dragit igång i London. Vid rättegångens första dag anklagade han både tidningen och sin exfru, skådespelaren Amber Heard, för att ljuga.

Den amerikanske filmstjärnan har dragit The Suns ägare News Group Papers och dess ansvarige utgivare Dan Wootton inför rätta sedan han blivit beskriven som "hustrumisshandlare" i en artikel 2018.

Depp anlände till domstolen klädd i mörk kostym och solglasögon.

– För att undanröja alla tvivel, jag har aldrig misshandlat miss Heard, eller någon annan kvinna i hela mitt liv, sade han i sitt vittnesmål.

Även Amber Heard var på plats och hon väntas vittna senare under rättegången, som beräknas pågå i tre veckor.

I sitt öppningsanförande hävdade Depps advokat att det finns "en betydande mängd bevis" för att Heard ljög när hon 2016 anklagade sin dåvarande make för misshandel. I dokument som lämnats in till domstolen påstår Depp också att Heard haft flera affärer medan paret var gifta.

The Suns advokater hävdade å sin sida att de kommer att visa att Depp slagit Heard och fått henne att frukta för sitt liv under våldsamma utbrott när han varit påverkad av alkohol och droger.

Enligt tidningens försvarare har Depp beskrivit sig själv som "Monstret" i samband med utbrotten, där han ska ha anklagat henne för otrohet.

Johnny Depp och Amber Heard har båda anklagat varandra för misshandel under sitt korta äktenskap som varade i 15 månader. Paret skildes i januari 2017.

Amber Heard (mitten) närvarar också vid rättegången.
Amber Heard (mitten) närvarar också vid rättegången.
Foto: Alastair Grant/AP/TT

Sport

Ståhls tränare tar paus: "Fruktansvärt trött"

Daniel Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson väljer att ta en paus. Arkivbild.
Daniel Ståhls tränare Vésteinn Hafsteinsson väljer att ta en paus. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Sport
Sport Vesteinn Hafsteinsson, tränare till diskuskastaren Daniel Ståhl, tar en paus.
Hafsteinsson känner att han är på väg att gå in i väggen.
– Det är mitt eget fel att jag mår dåligt, säger han till Aftonbladet.

Daniel Ståhl har haft en svängig start på säsongen. Han var långt ifrån 70 meter i Bottnarydskastet i slutet på juni. I helgen kom ännu en misslyckad tävling. Visserligen blev det seger i tävlingen i Hässelby utanför Stockholm, men bara med ett kast på 66,55 meter.

Nu säger Ståhls tränare, Vesteinn Hafsteinsson, till Aftonbladet att han väljer att ta en paus. Detta efter att han känner att han är på väg att gå in i väggen.

Inte första gången

– Sommaren 2016 var jag inlagd på sjukhus två gånger. Då hade jag jobbat 66 dagar i sträck utan att tänka på det. Och jag fick strikta förhållningsorder av min läkare. Nu känner jag igen varningssignalerna och vet var gränsen går. Därför var det dags att ta en paus nu. Jag har jobbat häcken av mig och är bara fruktansvärt trött, säger han till Aftonbladet.

Daniel Ståhl kommer därför att få tävla utan sin tränare på Karlstad GP under onsdagen.

– Ja, jag orkar inte. Jag ska vila tisdag, onsdag och torsdag, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Fortsatt världsetta

Daniel Ståhl, VM-guldmedaljör i Doha förra året, är fortsatt bäst i världen även i år med ett kast på 70,25 från tävlingen i Helsingborg den 21 juni.

– Men jag har inte varit nöjd med de sista tävlingarna som Daniel har gjort. Jag är irriterad på hela situationen då jag vet vilken form han är i. Och det är mitt jobb och ansvar att lista ut vad som är fel. Det tar både kraft och energi. Det är visserligen Daniel som kastar, men det är jag som har ansvaret som tränare. Det är jag som måste se till att tekniken sitter, säger Vesteinn Hafsteinsson.

Aftonbladet skriver att Hafsteinsson kommer vara tillbaka på nästa tävling som är på hemmaplan i Växjö på söndag.

Utrikes

Över 200 000 virusdöda i Europa

Pandemin har skördat över 200 000 liv i Europa, enligt nyhetsbyrån AFP.
Pandemin har skördat över 200 000 liv i Europa, enligt nyhetsbyrån AFP.
Foto: CDC/handout/AP/TT
Utrikes
Utrikes

Antalet rapporterade dödsfall i covid-19 i Europa överstiger nu 200 000, enligt nyhetsbyrån AFP:s sammanställning av officiell statistik. Totalt har drygt 2,7 miljoner fall av smitta bekräftats.

Med omkring 40 procent av de drygt 500 000 dödsfall som rapporterats globalt är Europa därmed den kontinent som hittills drabbats hårdast av pandemin.

Storbritannien, Italien, Frankrike och Spanien står tillsammans för över två tredjedelar av de europeiska dödsfallen. Allra värst drabbat är Storbritannien som på tisdagen rapporterat drygt 44 000 dödsfall.

Hässleholm

Bil och lastbil i krock på riksväg 21

Hässleholm
Hässleholm En bil och en lastbil har under tisdagseftermiddagen krockat på riksväg 21 östergående riktning efter trafikplats Finja.

– Har inga uppgifter om personskada, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen vid 16-tiden.

Enligt polisen ska fordonen stå mitt i vägen.

Polis, ambulans och räddningstjänst är budade till platsen.

Larmet inkom klockan 15:50.

Inrikes

Ljusare läge – men nya kontakter bör undvikas

Johanna Sandwall, krisberedskapschef, Socialstyrelsen, Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten, och Stefan Anering, enhetschef vid MSB, vid tisdagens myndighetsgemensamma pressträff.
Johanna Sandwall, krisberedskapschef, Socialstyrelsen, Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten, och Stefan Anering, enhetschef vid MSB, vid tisdagens myndighetsgemensamma pressträff.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Inrikes
Inrikes Kurvan över avlidna i covid-19 sjunker, och både antalet allvarliga och milda fall av sjukdomen blir allt färre.
En effekt av den sociala distanseringen enligt Folkhälsomyndigheten, som uppmanar svenskarna att fortsätta hålla avstånd och undvika nya kontakter under semestrarna.

Med de 14 nya dödsfallen stiger den totala dödsiffran till 5 447 personer i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten.

– Den svenska situationen är mer positiv just nu. Vi har ett mycket lågt antal allvarliga fall, och de milda fallen sjunker även de kraftigt de senaste dagarna, säger Johan Carlson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör. Även kurvan över antalet avlidna fortsätter att sjunka.

– Det här är effekten av att den sociala distanseringen, det fysiska avståndet mellan människor, upprätthålls. Det måste fortsätta upprätthållas.

Man har fått signaler om att det fungerar mindre väl på vissa semesterorter, säger Carlson. Han uppmanar alla att fortsätta följa restriktionerna.

Larm från Öland

– Det är oerhört viktigt att alla håller i detta. Budskapet är: Res ansvarsfullt, undvik platser med mycket trängsel, stanna hemma om du är sjuk och undvik kontakter med människor du inte umgås med normalt. Skaffa inga nya bekantskaper på semester, säger Carlson.

45 procent av svenskarna kommer att resa en eller fler gånger inom Sverige, enligt en undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Det har även kommit in rapporter om att antalet gästnätter ökar i Sverige vilket tyder på att fler reser.

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

– Vi fortsätter att vädja till dig som rör sig utomhus i Sverige att hålla avstånd till alla. Var hjälpsam och säg vänligt till om någon kommer för nära. Det är viktigt att du som arrangör, verksamhetsansvarig eller resebolag gör det lätt för dina kunder att hålla avstånd, säger Stefan Anering, enhetschef på MSB.

Kan ge konsekvenser senare

TT: Hur det går ihop att antalet allvarliga fall minskar i vården, samtidigt som enkäter tyder på att svenskarna är sämre på att följa restriktionerna?

– Det är möjligt att folk följer restriktionerna i större utsträckning än vad enkäterna visar, säger Johan Carlson.

Resandet i sig behöver inte innebära en ökad smittspridning, utan det är närheten till andra som spelar roll. Att antalet allvarliga fall i vården inte ökar kan därför betyda att svenskarna är duktiga på att hålla avstånd, trots ett ökat resande, menar Johan Carlson.

– Men försämringar som sker nu kan också slå mot sjukvården om någon vecka, säger Carlson.

God kapacitet på iva

Det totala antalet bekräftat smittade ligger nu på 73 344 personer, 283 fler än i måndags, och 116 patienter vårdas just nu för covid-19 med respirator.

– Tillgängligheter i intensivvården är fortsatt god. Vi har nästan 34 procents tillgänglig kapacitet, vilket är väldigt positivt, säger Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen.

Kapaciteten varierar dock i landet.

– Drygt hälften av alla regioner rapporterar också förbättringar både på kort och lång sikt. Däremot ser den andra hälften små försämringar, det gäller framför allt turistorter.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Game Lounge

5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu

Game Lounge Utbudet när det kommer till att spela casino på nätet är enormt. Bara inom Sverige finns i dag cirka 200 licensierade online casinon och den stenhårda konkurrensen om kunderna tvingar därför spelbolagen att ständigt att se över och utveckla sina olika produkter för att hänga med i trenderna. Inte minst sedan införandet av den nya spellagen med licenssystem i januari förra året har mycket förändrats på den svenska onlinespelmarknaden och, ja, att påstå att även 2020 inletts på ett i många avseenden händelserikt sätt vore knappast någon överdrift.

Här nedan listas de 5 hetaste trenderna i casinobranschen just nu:

Uppköp och sammanslagningar

Nyheten som slog ned som en bomb i slutet av juni om att den börsnoterade live casino-leverantören Evolution Gaming lagt ett bud på den ledande slotsutvecklaren NetEnt fick nog en och annan att höja på ögonbrynen. Inte minst sett till det faktum att priset för affären värderas till svindlande 19,6 miljarder kronor. Men redan under 2019 kunde man skönja en ökad trend av sammanslagningar inom casinobranschen och så sent som i februari köpte till exempel Betsson upp konkurrenten Gaming Innovation Groups varumärken, där bland annat Rizk och Kaboo ingår.

Fokus på esport och poker

Casinobranschen har precis som de flesta andra branscher påverkats av den rådande coronapandemin. Tusentals inställda sportevenemang till följd av virusets framfart runt om i världen har tvingat många spelbolag att ändra fokus och vidta åtgärder. För Kindred Group som bl.a. äger välkända Unibet har de uteblivna matcherna/ligorna å andra sidan inneburit ett uppsving för esport och poker. Enligt speljätten har intresset för dessa båda spelformer ökat rejält under de senaste månaderna.

Spela casino utan registrering

Att spela sina favoritslots eller bordsklassikerna Black Jack och Roulette utan att behöva genomgå någon lång och krånglig registreringsprocess har blivit allt mer populärt och numera är konceptet “Pay N Play” standarden hos majoriteten av Sveriges online casinon. Hos jämförelsetjänsten SveaCasino.se finns exempelvis en rad olika nätcasinon med licens som erbjuder direkt spel via bankidentifiering.

Stärkt konsumentskydd

Debatten om konsumentskydd och spelansvar tycks vara ständigt närvarande på den svenska onlinemarknaden. En stor anledning till omregleringen 2019 handlade just om att motverka spelberoende och under coronakrisen har diskussionerna kring ämnet intensifierats ännu mer, framförallt från politiskt håll. Enligt spelminister Ardalan Shekarabi (S) har det ökade spelandet på nätet på grund av den sociala isoleringen under pandemin bidragit till regeringens beslut om att införa tillfälliga spelansvarsåtgärder. Förordningen, som trädde i kraft den 2 juli och upphör vid årsskiftet, innebär till exempel att de licensierade spelbolagen numera får erbjuda en casinobonus på maximalt 100 kr. Även insättningsgränser på högst 5 000 kr/ vecka har införts.

Introducering av Swish som utbetalningsmetod

Den flerfaldigt prisbelänta betalningstjänsten Swish, som idag används av över sju miljoner svenskar, gjorde bejublad entré hos landets online casinon i samband med spellicensen förra året. Den snabba och säkra mobilappen fanns då till en början endast tillgänglig som insättningsmetod, men under våren 2020 meddelade Svenska Spel att man som första spelbolag i landet börjat erbjuda Swish också som utbetalningsalternativ. Sedan dess har flera andra välkända spelaktörer som t.ex. Betsson och Unibet infört funktionen, och bli inte förvånad om du kommer att ha möjlighet att göra uttag med Swish hos i princip alla casinon med licens innan årets slut.

Hässleholm

Stoppades utan körkort

Hässleholm
VINSLÖV

En man i 25-årsåldern stoppades under måndagskvällen på Vannebergavägen. Vid polisens kontroll visade det sig att mannen saknade körkort, eftersom detta sedan tidigare blivit indraget. Mannen misstänks nu för grov olovlig körning.

Sport

Miljonlyft för Sarah Sjöström

Sarah Sjöström Arkivbild.
Sarah Sjöström Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sport
Sport

Simstjärnan Sarah Sjöström har bra flyt – även ekonomiskt. Under 2019 ökade intäkterna i hennes bolag Sarah Sjöström Promotion AB med 38 procent – från 7,9 till 10,8 miljoner kronor, skriver tidningen Resumé.

Vinsten landade på 9 miljoner.

Vid årsskiftet fanns 17,9 miljoner kronor i bolaget där Sjöström själv är styrelseordförande. I årsredovisningen skriver hon att coronaviruset kommer att ha negativ inverkan på bolagets intäkter. Som en följd av pandemin har OS i Tokyo flyttats fram till nästa sommar och många andra stora tävlingar har ställts in.

Utrikes

Tyskland trycker på om migrantuppgörelse

EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson..
EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson..
Foto: Wiktor Nummelin/TT
Utrikes
Utrikes Skamligt, tycker Tyskland om att EU-länderna inte kunnat enas om en migrationspolitik efter flera års flyktingkris.
EU-kommissionen vill att fler hjälper till kring Medelhavet.

När EU-ländernas flyktingansvariga ministrar samlades till ännu ett webbmöte på tisdagen var det med ett nytt värdland framför ledningsdatorn. Tyskland är sedan den 1 juli ministerrådets ordförandeland och lovar att pressa på i migrationspolitiken.

Inrikesminister Horst Seehofer talade klarspråk inför mötet.

– Den här situationen är inte värdig EU, sade Seehofer i hopp om att få fart på diskussionen om hur unionen ska ta hand om de asylsökande och migranter som anländer över främst Medelhavet.

– Varje båt som anländer kräver oerhörda ansträngningar för att nå en fördelning mellan medlemsländerna. Och varje gång är det bara ett litet antal som är redo att vara med. I det långa loppet kan vi inte låta Italien, Malta, Grekland eller Spanien vara ensamma om att hantera det här, sade Seehofer.

"Behöver stöd"

Han får medhåll av EU:s inrikeskommissionär Ylva Johansson.

– För läget i sommar behöver vi stöd och solidaritet från andra medlemsländer. Jag är glad att tyska ordförandeskapet har satt upp det här på agendan, säger Johansson i Bryssel inför mötet.

Sverige är ett av de länder som det senaste året envist sagt nej till att hjälpa till i omfördelningen med de flyktingar och migranter som anlänt till exempelvis Malta. Det är dock tydligt att kommissionen gärna vill höra ett ja i stället.

– Sverige får ta sina beslut, men jag har upprepade gånger på ministerrådet bett medlemsländerna att ställa upp i det här läget, säger Johansson.

Förslag i september

Tisdagens möte med alla EU-länder följs nästa vecka upp med ett möte för länderna vid Medelhavet, inklusive i Nordafrika.

– Jag tror att vi kan göra mycket tillsammans med länderna i Nordafrika och samarbeta bättre när det gäller att förhindra att människor använder sig av smugglare och riskerar sina liv på Medelhavet, säger Johansson.

För att få till en lösning på lång sikt krävs samtidigt en större uppgörelse inom EU. Möjligen kan den komma med hjälp av den nya "asyl- och migrationspakt" som Johansson arbetat på sedan hon tillträdde den 1 december i fjol.

Pakten kommer att läggas fram i september, i hopp om att EU-länderna dessförinnan ska ha kunnat enas om coronaåtgärder och en ny långtidsbudget.

Därefter siktar det tyska ordförandeskapet under hösten på att få länderna att komma överens om åtminstone "de viktigaste punkterna" för migrationen.

– Det är skamligt att vi i vår gemenskap inte har kunnat göra det, sade inrikesminister Seehofer inför tisdagens möte.

Wiktor Nummelin/TT

NÄSTA ARTIKEL