Martials succé – första hattrick någonsin

Anthony Martial är stekhet.
Fransmannen stod för ett hattrick i 3–0-segern över Sheffield United – stjärnans första någonsin.
Publicerad 24 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Premier League-nykomlingen Sheffield United har varit en av de stora överraskningarna den här säsongen och laget ligger för närvarande på en åttonde plats. Men återstarten har varit tuff. 0–0-matchen mot Aston Villa följdes upp med en 0–3-förlust borta mot Newcastle. Och under onsdagskvällen kom nästa nederlag.

Manchester United öppnade målskyttet redan i den sjunde minuten när Marcus Rashford hittade Anthony Martial med ett inspel från höger. Duon fann varandra under hela matchen och hotade ständigt Sheffields backlinje. Fem minuter senare fick de rödklädda ett nytt jätteläge när Martial löpte sig fri och hittade Rashford som inte lyckades träffa mål.

Manchester United dominerade spelet i den första halvleken och fick också ett mål bortdömt när Harry Maguire nickade in bollen efter att ha knuffat till Phil Jagielka. Sheffield letade efter luckor i Machester-försvaret utan att hitta några och lyckades inte skapa några farliga målchanser. Strax före halvtid återupprepade Martial bedriften när han i ett snarlikt läge fick ett inspel från högerbacken Aaron Wan-Bissaka och satte dit 2–0.

I den 74:e minuten hittade Rashford återigen Martial som enkelt chippade in bollen bakom Sheffield-målvakten Simon Moore och ett hattrick var ett faktum. Det var Martials första i hans seniora karriär samtidigt som 14 ligamål innebär att han gör sin målmässigt bästa säsong sedan han kom till United 2015.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen.

För Manchester United innebär vinsten att man behåller greppet om Europaleague-platsen.