Annons

Martin Olsson om kontraktsituationen: "Skumt"

För andra matchen i rad startade Martin Olsson när hans Helsingborg föll med 0–1 borta mot Häcken.
Matchen kan ha varit den sista för Olsson – på tisdag går kontraktet ut och något nytt förslag har Helsingborgs ledning inte kommit med enligt spelaren.
– Det är skumt, säger han.
Publicerad 29 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Martin Olsson spelade som mittback i Helsingborgs förlustmatch mot Häcken (0–1).
Martin Olsson spelade som mittback i Helsingborgs förlustmatch mot Häcken (0–1).Foto: Adam Ihse/TT

– För en vecka sedan sade jag att jag var sugen på att lyssna vad de kunde ge mig för kontraktsförslag. Men de har inte hört av sig, fortsätter han efter måndagens match.

Martin Olsson, med bland annat 48 landskamper för Sverige på meritlistan, togs in av den skånska klubben i april på ett korttidskontrakt. Olsson hade då varit klubblös sedan förra sommaren när han lämnade Swansea i den engelska andraligan.

Annons

Tisdag den 30 juni går kontraktet ut. Vad som händer efter det vet Martin Olsson inte, men får han välja själv är en fortsättning i Helsingborg något han kan tänka sig.

– Ja, de har gett mig förtroende och satsat på mig. För att visa samma respekt tillbaka hade jag definitivt kunnat spela vidare, men ledningen bestämmer, säger Martin Olsson.

"Känns bra"

De senaste åren har präglats av skador, men i inledningen av den allsvenska säsongen har den 32-årige vänsterbacken startat två matcher och hoppat in en.

Av den före detta landslagskollegan, numer Helsingborgstränaren, Olof Mellberg har han de senaste två matcherna använts i en ovan mittbacksroll i en skadeskjuten backlinje.

Mot Elfsborg höll han och försvarskollegorna nollan. Den här gången var han oturligt inblandad i Häckens ledningsmål – men stod förutom det för en säker försvarsinsats.

– Det känns bra, jag är bekväm där och det är skönt att få upp flåset igen. Jag tycker att det har sett stabilt ut defensivt, säger han om den ovana positionen.

"Då stannar han"

TT: Kan du tänka dig att spela där även i framtiden?

– Ja, jag känner mig trygg med bollen och i nickduellerna. Jag kan fortsätta där.

TT: Kontraktet går ut på tisdag. Vad har du för planer för resten av veckan?

– Jag är fri i morgon (tisdag) så vi får se. Jag har ingenting att göra, ska bara ta det lugnt, säger Martin Olsson.

Annons

Enligt Olof Mellberg förs det diskussioner inom klubben kring vänsterbackens framtid. Får han välja själv vill han att Olsson blir kvar i laget.

– Absolut, då stannar han. Vi får hoppas på det bästa, säger Mellberg.

Robin Salomonsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons