Annons

Dokumentärfotoutställning på Värmlands museum

Publicerad 30 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Utställningen "Om tiden blir… ett förunderligt ting", med dokumentärfotografen Sune Jonssons bilder, öppnar i Karlstad den 1 juli.
Utställningen "Om tiden blir… ett förunderligt ting", med dokumentärfotografen Sune Jonssons bilder, öppnar i Karlstad den 1 juli.Foto: Sune Jonsson

Värmlands museum ställer ut en samling bilder av dokumentärfotografen Sune Jonsson i sommar, skriver museet i ett pressmeddelande.

"Med ett lågmält och levande bildspråk har han skildrat det svenska kulturlandskapets vidsträckta och karga skönhet. Bilderna är viktiga dokument, men också tidlös poesi som gestaltar det oglamorösa i människors vardag och ett samhälle i förändring", står det i pressmeddelandet.

Från 1960-talet och fram till sin pensionering arbetade Sune Jonsson som fotograf vid Västerbottens museum och belönades även med ett antal priser, däribland det internationella Hasselbladspriset 1993. Utställningen "Om tiden blir… ett förunderligt ting" öppnar i Karlstad den 1 juli och utställningen är producerad av Västerbottens Museum.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons