Annons

Glada änkan i Malmö flyttas till 2021

Det blir ingen Glada änkan i Malmö i höst. Nöjesteatern meddelar nu att man flyttar premiären till våren 2021 på grund av coronapandemin.
Scen • Publicerad 30 juni 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Frida Engström.
Frida Engström.

Operetten Glada änkan skulle spelats på Nöjesteatern i Malmö under hösten men nu skriver Nöjesteatern i ett pressmeddelande att eftersom ”regeringen ännu inte har tidsbestämt beslutet att förbjuda sammankomster med fler än 50 besökare” har man nu gett föreställningen ett nytt premiärdatum - fredag 12 februari 2021.

Hösten 2020 skulle Nöjesteatern också fira 80-år som teaterhus men även jubileet flyttas nu fram till våren 2021 och datum meddelas senare.

Annons

Glada änkan är en operett i tre akter som hade urpremiär 1905. Den utspelas i Paris under 1900-talets första decennium i det glada Paris. I Nöjesteaterns uppsättning spelas änkan Hanna Glawari av Frida Engström, greven Danilo Danilovitj av Thomas Järvheden och nattklubbsägaren Emanuell av Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons