Isak mållös igen i ny Real Sociedad-förlust

Alexander Isaks Real Sociedad fortsätter att förlora i spanska La Liga efter coronauppehållet.
I bortamötet med Getafe kom Sociedads fjärde raka förlust och Isak förblev mållös – för nionde ligamatchen i rad.
Publicerad 30 juni 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Real Sociedads Alexander Isak, vänster, har spelat nio raka La Liga-matcher utan att göra mål. Här i 1–2-förlusten hemma mot Real Madrid för drygt en vecka sedan. Arkivbild.Foto: Alvaro Barrientos/AP/TT

Fotbollsmatchen på Coliseum Alfonso Pérez utanför Madrid såg ut att sluta 1–1 sedan Getafes Jaime Mata gjort 1–0 på straff i den 20:e minuten och Real Sociedads Adnan Januzaj utjämnat med sitt 1–1-mål i 55:e. Men hemmalagets anfallare Mata hade fler mål i sig och sköt det avgörande 2–1-målet i 83:e minuten.

Tabellsexan Getafe utökade därmed avståndet ned till sjuan Sociedad från två till fem poäng. Ett avstånd som kan visa sig viktigt i kampen om Europaplatserna med sex ligaomgångar kvar.

Svenska fotbollslandslagets anfallare Alexander Isak var tillbaka i Real Sociedads startelva efter att ha inlett på bänken hemma mot Celta Vigo (0–1) i onsdags. Men 20-åringen hade ingen vidare måndagskväll. Isak gick av planen mållös (för nionde ligamatchen i rad), drog på sig en varning i 66:e minuten och blev utbytt minuten senare.

Isak har inte gjort mål sedan han avgjorde hemma mot Athletic Bilbao (2–1) den 9 februari.

Real Sociedad har inte vunnit på fem raka matcher, sedan före coronauppehållet (2–1 borta mot Eibar) den 10 mars. San Sebastián-lagets fyra senaste matcher har alla slutat i förlust.

Real Sociedad spelar sin nästa ligamatch hemma mot jumbon Espanyol på torsdag och kan då bryta förlustsviten.

Real Madrid leder La Liga, två poäng före Barcelona.