Annons

Telenor får miljardbot för marknadsmissbruk

Publicerad 30 juni 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Telenor missbrukade sin ledande ställning på marknaden för mobilt bredband i Norge under åren 2008–2012, enligt ESA och får nu böta 1,2 miljarder kronor.
Telenor missbrukade sin ledande ställning på marknaden för mobilt bredband i Norge under åren 2008–2012, enligt ESA och får nu böta 1,2 miljarder kronor.Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Telenor ska betala omkring 1,2 miljarder kronor i böter för att ha utnyttjat sin ledande ställning på marknaden i Norge under åren 2008–2012, enligt ett beslut från den europeiska frihandelsorganisationens (EFTA) övervakningsorgan ESA.

Enligt ESA missbrukade Telenor sin ställning på grossistmarknaden vilket gjorde det svårt för konkurrenterna att skapa lönsamhet i försäljning av mobilt bredband.

"Under en kritisk tillväxtfas för mobildata i Norge var Telenors grossistpriser högre än detaljhandelspriserna som Telenor själva erbjöd sina slutkunder, skriver ESA i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons