Barça tappade när Messi firade 700

Han hade nog önskat sig mer dagen till ära, argentinaren. Lionel Messi och hans Barcelona fick nöja sig med 2–2 i toppmötet med Atlético Madrid och tappade därmed viktiga poäng i titelstriden.
Publicerad 1 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Lionel Messi, till vänster, firade sitt 700:e mål mot Atlético Madrid – men fick nöja sig med kryss.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Messis chippmål på straff kom i den 50 minuten och betydde 2–1 för hemmalaget. Barcelonas främste målgörare genom tiderna är nu uppe i 700:e fullträffar totalt i proffskarriären – 630 för Barça och 70 i landslaget.

Den nya milstolpen visade än en gång på yttersta klass. Med några snabba steg lurade Barça-kaptenen ner Atléticos målvakt Jan Oblak i fel hörn och placerade sedan iskallt bollen i andra.

Snabbt, elegant, enkelt.

Synd bara för Barcelona att det här var straffarnas match.

Tolv minuter efter Messis "Panenka" tryckte gästernas Saul Niguez in sin andra boll för dagen från elva meter. 2–2 stod sig sedan matchen ut.

Det betyder att Real Madrid är kvar i serieledning, en poäng före Barça och dessutom med en match mindre spelad.

På torsdag kan huvudstadslaget gå upp i en fyrapoängsledning om man vinner hemma mot Getafe.