Annons

Samarbetar för tryggt boende

K-Fast Holding AB inleder samarbete med stiftelsen Her House för att ge kvinnor bättre förutsättningar att hitta ett tryggt boende efter att de lämnat en kvinnojour.
Hässleholm • Publicerad 1 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

När kvinnor som bott på landets kvinnojourer ska återgå till egen bostad kan bristen för hyresbostäder vara ett problem. Fler blir kvar på jourer längre än de egentligen behöver, och tar även i vissa fall upp platser för någon som hade behövt den bättre. Ett problem som stiftelsen Her House vill lyfta och hitta vägar för att motverka.

Stiftelsen har därför inlett diskussioner med ledande fastighetsbolag och K-Fastigheter vill bidra genom att prioritera kvinnor som kommer från jourerna så att de snabbare och enklare kan få ett nytt hem.

Annons

– Vi ser att vi kan hjälpa till och då är det självklart för oss att göra det, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB i Hässleholm.

– Bostadsfrågan är ett jätteproblem för kvinnorna på sin väg tillbaka till ett normalt liv och vi är så glada att K-Fastigheter visar vägen genom att prioritera dessa kvinnor, säger Mathilda Lundin från stiftelsen Her House.

Hans BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons