Annons

Nyinstiftat pris till Benny Fredrikssons minne

Publicerad 2 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Kulturhuset Stadsteatern och operasångerskan Anne Sofie von Otter instiftar ett pris på 100 000 kronor till minnet av Benny Fredriksson, som dog 2018.
Kulturhuset Stadsteatern och operasångerskan Anne Sofie von Otter instiftar ett pris på 100 000 kronor till minnet av Benny Fredriksson, som dog 2018.Foto: Christine Olsson/TT

Kulturhuset Stadsteatern och operasångerskan Anne Sofie von Otter instiftar ett pris på 100 000 kronor till Benny Fredrikssons minne, skriver Kulturhuset Stadsteatern i ett pressmeddelande. Syftet med priset är att: "lyfta fram kulturskapare som med spännande uttryck har en vilja att nå ut brett", skriver man i pressmeddelandet.

Benny Fredriksson var vd för Kulturhuset Stadsteatern mellan 2013 och 2017 och dog i mars 2018. Han var även skådespelare och regissör och gift med Ann Sofie von Otter.

"Bennys nyfikenhet och passion för sitt yrke och sin roll som kulturarbetare var enastående och underbar. Han gav allt med oupphörlig entusiasm. Vi vill ge vårt Bennypris till någon som delar hans kärlek till konsten och som har förmågan att nå ut med den självklarhet och oräddhet som han gjorde", säger Anne Sofie von Otter i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons