Annons

Nytt kryss för Häcken borta mot Örebro

Häcken är ett tippat topplag i allsvenskan.
Men Hisingelaget fick nöja sig med en poäng efter 0–0-matchen borta mot Örebro.
– Vi är i varje fall obesegrade. Men vi måste få dit några kassar för att vinna matcher också, säger målvakten Peter Abrahamsson.
Publicerad 2 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Häcken inledde allsvenskan med tre raka kryss. Så i måndags kom den första trepoängaren mot Helsingborg efter att det norska nyförvärvet Alexander Søderlund gjort matchens enda mål.

På torsdagskvällen blev det på nytt bara en poäng efter den mållösa tillställningen på ett ödsligt Behrn arena.  

Annons

Häckens målvakt och trotjänare Peter Abrahamsson, som förlängde kontraktet med fyra nya år in vintras, har hittat formen och hållit nollan två matcher i rad nu.  

– Jag börjar väl komma i gång lite mer nu. Jag började svagt de första matcherna, men de sista två har det gått bättre.

TT: Skönt med andra raka nollan?

– Ja precis, men det är inte bara min förtjänst. Alla krigar där framför mig, så det är ju positivt. Vi har ju känt det hela vägen att vi har gett bort målen som vi har släppt till.

Båda lagen började piggt på konstgräs i Örebro. Men Peter Abrahamsson och även Oscar Jansson i Örebromålet hade det ganska lugnt mellan stolparna i första halvleken då det skapades väldigt få målchanser.

Bästa chansen kom efter en kvart när ÖSK:s hemvändare Nahir Besara passade i djupet till Jack Lahne som vände och vred men han lyckades inte riktigt sätta bollen innanför målramen.

Häcken började sedan starkt i andra halvleken och skapade betydligt fler chanser jämfört med inledningen av matchen. Närmast nätkänning efter pausen var Leo Zuta när han efter 50 minuter tryckte i väg en riktigt bra och hård frispark som gick precis utanför Örebromålvakten Oscar Janssons vänstra stolpe. Och efter drygt en timme skickade ÖSK:s Johan Mårtensson i väg ett lurigt skott – men Peter Abrahamsson gjorde en jätteräddning.  

På slutet gick båda lagen för seger – men den riktiga skärpan saknades i avsluten

– I andra halvleken kommer vi i några fina omställningslägen där vi borde kunnat komma till lite farligare lägen än vad vi gör, säger Peter Abrahamsson.

– Det är en besvikelse att vi inte fick med oss alla tre poäng. Jag tycker att vi kontrollerar matchen rakt igenom, så det är lite surt, säger han.

Annons

TT: Ni är ett tippat topplag – vad säger du om det efter den här inledningen?

– Jag vet inte, Malmö ligger tvåa på nio poäng och vi har sju så det är väl ingen fara på taket än. Men som sagt vi måste börja vinna matcher. Vi får kämpa vidare och försöka komma till bättre och hetare lägen.

Örebro, som ännu inte gjort något mål på hemmaplan i år, är nu uppe i tre kryss och har sedan tidigare en seger och en förlust på kontot.

Tobias Wolf/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons