Sport

STCC-veteranen kör för 20:e raka året

Mattias Andersson. Arkivbild.
Mattias Andersson. Arkivbild.
Foto: Jonas Dagson /TT
Sport
Sport
PREMIUM

Det satt hårt inne men nu blir det en 20:e säsong i följd i STCC för racingföraren Mattias Andersson.

"Vi har kämpat hårt för att få till årets satsning", säger Andersson i ett pressmeddelande.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Sport

Alla matcher från ultimaserierna

Viktor Jönsson (med boll) och hans Finja IF krossade Tyringe IF i premiärderbyt.
Foto: John Friberg
Sport
Fotboll Finja IF utklassade Tyringe IF i ett hett derby och Östanå Bruks IF ångar på både på herr- och damsidan. Här är alla lokala fotbollsmatcher.

Herrar

Division 6 Norra

Finja–Tyringe 5–0 (2–0)

Finja gjorde processen kort med ett olycksaligt Tyringe. Chanserna var många för Finja som fick en flygande start på säsongen.

– Alla poäng är lika mycket värda men det är klart det är lite speciellt, det här är det enda derbyt vi har i år, säger Finjas tränare Magnus Andersson och tillägger:

– Jag tycker att vi har full kontroll, de skapar någon chans men vi gör mål på långt ifrån alla våra lägen.

Mål, Finja: Viktor Jönsson 2, Roger Cederholm, Rasmus Jönsson, Jakob Svensson.

Perstorp Bälinge–Vinslöv 1–2 (0–1)

Vinslöv slog anrika Perstorp Bälinge borta på Ybbarps IP och visade därmed att gammal inte behöver vara äldst.

– Sista halvtimmen spelar vi med två 15-åringar och en 17-åring som gör det bra, säger Vinslövs tränare Anders Karlsson.

Ynglingarna heter William Jarlsson, Kalle Håkansson och Melvin Peolin. Jarlsson är dessutom, för att gnida in det ännu mer, från Perstorp. Tidigare målvakten Daniel Tell Feustel (PSK, HIF, Hjärsås/V) har på ålderns höst skolats om till anfallare och han nickade in reduceringen.

– Det är en tuff match och vi är mycket nöjda med den segern. Jag tycker inte att vi gör det fantastiskt men vi gör en jättekämpainsats, säger Karlsson.

Mål, Vinslöv: Bekim Rosenberg, Benjamin Persson.

Röstånga–Nävlinge 1–1 (0–1)

Nykomlingen Röstånga gjorde det svårt för Nävlinge på Odenvallens fullmåttsplan.

– Det är ett bra lag vi möter som håller bollen på marken. Vi är inte vana vid deras jättestora plan och lägger oss lite defensivt vilket vi gör bra men det offensiva är jag inte nöjd med, säger Nävlinges tränare Johan Hansson.

Målskytten Thimmy Jonsson stod för en bra insats och det gjorde också Nävlinges mittbackar Timmie Velander och Sebastian ”Kakan” Ahlfeldt.

Mål, Nävlinge: Thimmy Jonsson.

Tjörnarp–Ljungbyhed 0–3 (0–2)

Emal Malikzada var bäst i ett Tjörnarp som trots resultatet gjorde en bra match. Ljungbyhed kommer från femman, Tjörnarp från sjuan.

– Det är betydligt bättre än vår premiär. Vi gör en riktigt gedigen match, håller ihop laget och får ut det vi vill. Då får man ta en förlust, säger Tjörnarps tränare Mikael Lindén.

Division 6 Nordöstra A

Ballingslöv–Treby 5–0 (3–0)

Ballingslöv repade sig från chockförlusten mot Östanå och nötte ned Treby. Treby var i början nära att kvittera till 1–1 men när tvåan och trean kom innan paus var det slut.

– Det var helt tvärtemot premiären, det känns stabilt. Vi har en väldigt bred trupp, den bästa vi haft sedan jag kom hit, och vi fortsätter att trycka på trots byten, säger Ballingslövs tränare Jonas Osberg och tillägger:

– Ludvig Filipsson och Hamed Rahimi tar chansen och gör ett och två mål. Det är sådana vinnarskallar vi behöver.

Mål, Ballingslöv: Hamed Rahimi 2, Mahdi Akberi, Ludvig Filipsson, Jens Lockman.

Hörja/Röke–Vittsjö 3–1 (1–1)

Nya sammanslagningen Hörja/Röke fick en fin start på samarbetet när laget slog Vittsjö hemma på Villevallen. Viktor Fredriksson gav Hörja/Röke ledningen mitt i andra halvlek och i matchens sista minut satte Johan Sturesson spiken i kistan.

Mål, Hörja/Röke: Oskar Nyberg, Viktor Fredriksson, Johan Sturesson.

Vittsjö: Henrik Jonasson.

Strömsborg–Osby FF 3–2 (1–1)

Jim Ek var överallt när hans Strömsborg höll undan för Osbys farmarlag trots två insläppta straffmål.

– Osby har spelat upp sig sedan i fjor, de försöker spela fotboll och gör det bra, bättre än oss i första halvlek. Vi är väldigt krampaktiga i början och kan ta med oss en halvtimmes bra spel, säger Strömsborgs tränare Emanuel ”Molle” Pamp.

Mål, Strömsborg: Filip Rönnholm, William Sommer, Kevin Persson.

Osby: Dennis Marthell 2.

Vankiva–Jägersborg/Verum 1–3 (0–1)

15-årige Ted Andersson stod för ett bra inhopp men hans Vankiva, i år förstärkt med hemvändare som Besnik Dibrani och Jasmin Cejvanovic, fick ändå se sig slaget av årets nya konstellation Jägersborg/Verum.

– De är fysiskt starka och vi är inte så lysande. Vi får varken till spelet bakåt eller framåt men det kommer säkert att lyfta lite efter hand, säger Vankivas tränare Peter Leo.

Mål, Vankiva: Besnik Dibrani.

Jägersborg/Verum: Oliver Tornerefelt, Ted Rosquist, Johan Holmén.

Osby FF–Wisseltofta 1–2 (1–0)

I varma och tuffa förhållanden blev det en bra och jämn match mellan Osby FF och Wisseltofta. Osby tog ledningen på duktige Jakob Nilssons klassmål men när IFK Osbys fjorårskapten Benjamin Persson, nu i Wisseltofta, dök upp till matchen med 20 minuter kvar hoppade han in och gjorde två mål på två minuter.

– Vi försöker spela boll och det gör Wisseltofta med. Oavgjort hade kanske varit rättvist, säger Osbys lagledare Björn Olsson och räcker över luren till Wisseltoftas tränare Morgan Nilsson (de råkar träna ett P6-lag ihop).

– Vi har fått ett gott gäng. Jag vill inte säga för mycket men vi har någon till på gång in så det ser bra ut, säger Nilsson som berömmer Albin Jönsson och Axel Blomqvist (ja, hockeyspelarna).

Mål, Osby: Jakob Nilsson.

Wisseltofta: Benjamin Persson 2.

Östanå Bruk–Hörja/Röke 3–2 (2–0)

Sebastian Svantesson var utropstecknet i Östanå när ”Bruket” tog andra raka segern. Den här gången mot Hörja/Röke, laget med ”Syrianskaränderna”. Östanå ledde med 3–0 och såg ut att ha allt under kontroll men efter två reduceringar, en av dem på straff, blev det nervöst sista kvarten.

– Det är ett tufft lag och det blir lite onödigt svårt på slutet efter straffen, säger Östanås tränare Daniel Mjärdestam.

Mål, Östanå: Erik Norrman, Ozzie Bertilsson, Kevin Holst.

Hörja/Röke: Viktor Fredriksson, Simon Pålsson.

Division 6 Nordöstra B

Näsum–IFK Knislinge 1–2 (1–1)

Gamle Mjällbyspelaren Kim Thörnberg saknades i Näsum med knäbesvär men hemmalaget lyckades ändå orsaka svårigheter för Knislingekamraterna.

– Vi har absolut lägen att avgöra tidigare. Jag vet inte om det är nerver eller vad det är men det är misstag från båda lagen och ryckigt spel, säger Knislinges tränare Emil Rydh som helt sonika tvingades avgöra matchen själv.

Mål, Knislinge: Jonathan Nilsson, Emil Rydh.

Damer

Division 3 Nordöstra

Önnestad–Hjärsås/Värestorp 6–1 (2–1)

Hjärsås/V inledde riktigt bra mot Önnestad men med bara en spelare på bänken tog gästerna kvar med 20 minuter kvar och det var då det rann i väg. Över huvud taget har Hjärsås/V liten trupp och ett samarbete med VMA (som har ett blandat flicklag) är på gång.

– Vi har en jättetunn trupp, den är stabil men vi saknar verkligen bredd, säger Hjärsås/V:s rutinerade tränare Mikael Ekdahl som är något orolig över läget:

– På en skala ett till tio så är det en femma.

Mål, Hjärsås/V: Josefine Svensson.

Östanå Bruk–Sösdala 3–2 (1–1)

Linn Carlssons direkta röda kort i 40:e minuten betydde att Östanå tvingades spela en dryg halvlek med tio spelare. Ändå blev det tre poäng hemma mot Sösdala.

Mål, Östanå: Nelly Sand, Erika Mjärdestam, Julia Wedenell.

Sösdala: Caroline Hedlund, Isabella Lövgren.

Division 4 Nordöstra

Lönsboda–Hörja 1–0 (1–0)

Tina Johansson gjorde matchens enda mål redan efter tio minuter och blev matchvinnare för Lönsboda mot Hörja.

Mål, Lönsboda: Tina Johansson.

Sport

Ståhl kastade 71,37 – nära svenskt rekord

Daniel Ståhl under kvällens friidrottsgala i Sollentuna.
Daniel Ståhl under kvällens friidrottsgala i Sollentuna.
Foto: Anders Wiklund/TT
Sport
Sport Daniel Ståhl visade toppform under friidrottsgalan i Sollentuna.
Den svenske giganten kastade diskusen 71,37 meter i sitt tredje försök – nytt världsårsbästa och bara 49 centimeter från Ståhls svenska rekord från i fjol.

Det bjöds på en hel del dramatik vid kastringen på Sollentunavallen. Daniel Ståhls finfina tredjekast, som till slut mättes till 71,37 – fick först röd flagg för att stockholmaren hårfint skulle ha trampat över. 27-åringen protesterade mot domslutet och efter några minuters palaver och granskning av kastringen ändrades det till vit flagg.

Ståhls näst längsta kast i karriären var ett faktum.

– Jag har tränat hårt och det börjar bli bättre och bättre, säger han i arenaintervjun.

Ståhl hade ett ännu längre kast i kroppen – i det femte försöket – men då blev det röd flagg igen. Protester följde på nytt, men den här gången stod domarna på sig och underkände kastet.

Sport

Talangen lämnar Malmö – klar för dansk klubb

Tim Prica var missnöjd med speltiden i Malmö. Nu är han klar för danska Ålborg. Arkivbild.
Tim Prica var missnöjd med speltiden i Malmö. Nu är han klar för danska Ålborg. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson/TT
Sport
Sport

18-årige anfallstalangen Tim Prica och Malmö FF går skilda vägar.

Fotbollsspelaren lämnar Skånelaget med omedelbar verkan och är klar för danska Ålborg.

"Jag tar det här beslutet för att jag behöver regelbunden speltid och min bedömning är att jag har större chans till det i Ålborg", säger Prica i ett pressmeddelande.

Tim Prica kom till Malmö som tolvåring från israeliska Maccabi Tel Aviv där hans pappa, tidigare landslagsspelaren Rade Prica, spelade 2013–2015.

I år har han spelat fyra matcher i allsvenskan, två starter och två inhopp, med en assist på poängkontot.

"Det fanns ingen tvekan hos oss om att vi ville behålla Tim. Vi satte en deadline och när han inte ville ta vårt erbjudande hamnade vi i den här situationen. Det är tråkigt för han är en stor talang och en fin kille", säger Malmös sportchef Daniel Andersson.

Sport

Amerikansk mittfältsstjärna till City

Samantha Mewis, här i duell med Sveriges Kosovare Asllani under fotbolls-VM förra året, är klar för engelska Manchester City. Arkivbild.
Samantha Mewis, här i duell med Sveriges Kosovare Asllani under fotbolls-VM förra året, är klar för engelska Manchester City. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Sport
Sport

Manchester City förstärker laget inför den kommande Super League-säsongen. Samantha Mewis, central mittfältare i det USA som vann fotbolls-VM förra sommaren, lämnar North Carolina Courage i nordamerikanska NWSL för spel i England.

"City är en av världens bästa klubbar och jag har hört så mycket bra saker om damlaget och deras otroliga träningsanläggningar", säger 27-åringen i till klubbens hemsida.

Mewis har gjort 18 mål på 67 landskamper för USA och på klubbnivå tagit tre NWSL-titlar, en med Western New York Flash och två med North Carolina.

Manchester City ledde Super League när säsongen avbröts på grund av coronapandemin i våras. Trots det gick ligatiteln till Chelsea, som hade ett bättre poängsnitt.

Sport

Fler svenska förare kan lyfta speedwayen

Dackarnas Jacob Thorsell under fjolårets SM-final mot Smederna. Dackarna har inför årets trupp satsat främst på svenska och danska förare, Thorsell är kvar i laget. Arkivbild.
Dackarnas Jacob Thorsell under fjolårets SM-final mot Smederna. Dackarna har inför årets trupp satsat främst på svenska och danska förare, Thorsell är kvar i laget. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Sport
Sport En annorlunda säsong väntar speedwayen inför tisdagens elitseriepremiär.
Men coronapandemin behöver inte bara innebära negativa följder för sporten.
– Alla klubbar är nästan tvingade till att titta efter förare i de egna leden och det behöver sporten som helhet, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Att en av landets största publiksporter tvingats förbereda för en säsong just utan supportrar på läktaren får konsekvenser. Den regerande mästaren Smederna drog sig ur serien eftersom man inte anser sig klara en säsong utan publikintäkter.

För de resterande lagen väntar ett komprimerat upplägg där det fortfarande finns en osäkerhet kring vilka förare som kommer vara tillgängliga på grund av olika reserestriktioner i exempelvis Polen.

Detta, och mindre pengar i förarbudgetarna, gör att klubbarna kommer att ställa fler svenska förare på startlinjen.

– Det blir automatiskt så och det tycker jag personligen är en positiv grej som har kommit av det här. Alla klubbar är nästan tvingade till att titta i de egna leden och det behöver sporten som helhet, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson, som framför allt byggt årets trupp på svenska och danska förare.

Hoppas på långvarighet

Han menar att det är något sporten behövt göra länge, men att det samtidigt varit svårt att få till.

– Det leder förhoppningsvis till att vi får bättre utveckling på yngre, egna produkter. Det är bara att hoppas att det kan bli en långvarig strategi i klubbarna. Att det inte bara blir i år.

Vetlandas lagledare Mikael Wirebrand håller med:

– Vi (sporten) har ju tappat förare genom åren och det här kanske är en chans till omstart och till att bygga trupper med svenska förare.

Enligt Mikael Holmstrand, vice ordförande i Elitspeedway Sverige (ESS), var just den delen ett av huvudsyftena med att verkligen få till en säsong trots rådande läge. Drivkraften var ansvarstagandet för svensk speedway, berättar han.

– I år handlade det inte om vilka utländska storstjärnor vi kunde få hit utan om att inte falla i glömska hos supportrar och sponsorer. Och att erbjuda våra svenska förare körtillfällen och möjligheten att få in någon krona på sin verksamhet som de rustat för, säger Holmstrand.

– Nivån rent sportsligt kommer att vara lite lägre, men jag tror inte att de som följer oss på tv kommer att uppfatta det. Det kommer bli jämna matcher, jämna heat och det blir en lite lägre tröskel in för de här svenska killarna som kanske inte hade fått chansen i så stor utsträckning i år annars.

Viktigt för identiteten

TT: Varför är det viktigt att få in fler svenska förare?

– Vi har haft låg återväxt i Sverige under lång tid och pratat mycket om det. Flera föreningar har kommit en bra bit på väg med fina ungdomsverksamheter, men innan de kan konverteras till seniorer så är det ett antal år. Vi har regler om att det måste vara ett antal svenskar i lagen, och sedan lockar alltid de svenska förarna lite extra, om han har lokal koppling inte minst. Så hela identiteten för sporten – att det inte bara blir en främlingslegion av alltihopa – det tror jag är jätteviktigt, säger Holmstrand.

Marie Carlsson/TT

FAKTA

Fakta: Elitserien i speedway 2020

+ Totalt åtta omgångar.

+ Körs som en enkelserie med en extra derbyomgång för att alla lag ska få lika många hemma- och bortamatcher.

+ Körschema för sex förare i stället för sju.

+ Sista grundserieomgången blir den 15 september.

+ Samtliga lag går till slutspel.

+ Slutspelet inleds den 22 september och pågår till första veckan i oktober.

+ Premiäromgången, tisdag 11 augusti: Lejonen–Masarna, Vetlanda–Dackarna, Indianerna–Rospiggarna, Piraterna–Västervik.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Kasinohai.com

Kommer casino att fortsätta vara lika populärt?

kasionhai.com Under de senaste åren har casinobranschen tagit enorma steg framåt när det kommer till teknologisk utveckling. I och med dessa framsteg har det också kommit att bli alltmer populärt att spela casinospel hos casinon online.

Den största förändringen som har skett under de senaste åren är kryptovalutornas framfart och att de idag är accepterade betalningsmedel hos många onlinecasinon. Idag tror många att 2020 och de kommande åren också kommer att innehålla ett antal stora förändringar för casinobranschen. Fortsätt läsa om de områden som vi ser som viktiga tendenser under de kommande åren.

Kryptovalutorna kommer att öka sin närvaro i casinovärlden

Kryptovalutorna kommer att fortsätta att dominera casinobranschen då fler och fler spelbolag accepterar kryptovalutor för varje år som går. Från insättningar, uttag och spel med Bitcoin och andra digitala valutor, många tycker om och föredrar dessa transaktioner på grund av säkerheten och anonymiteten. Traditionella betalningar kommer fortfarande att vara ett populärt alternativ för de största spelbolagen, men kryptovalutorna byter nu långsamt ut dessa gamla metoder eftersom många helt enkelt föredrar att vara anonyma och att inte kunna spåras med något så känsligt som spel på casino och betting. Därutöver gör den ökade säkerheten med krypto att spelarna känner sig mer bekväma eftersom risken för identitetsstöld och hacking minimeras. Krypto har därmed vuxit till att bli det främsta och föredragna valet för många spelare och det kommer att fortsätta att vara det under de kommande åren. På kasinohai.com Netticasinot kan du läsa mer om vilka som är de bästa onlinecasinon att spela hos.

Tillgång till begränsade spelområden

Eftersom krypto förde anonymiteten till casinovärlden och det praktiskt taget inte är spårbart då människor inte kopplar sin personliga information till den här digitala valutan, har detta gjort det möjligt för många spelare från hela världen att få tillgång till och spela i onlinespel på platser som ursprungligen var begränsade och förbjudna. Det är ganska enkelt att tänka sig att det har skett en ökning av casinospel online i länder där det är förbjudet med landbaserade casinon tack vare kryptovalutornas framfart. Denna växande efterfrågan kommer att fortsätta att öka under de närmaste åren när onlinecasinon växer och marknadsför sig och expanderar till dessa områden.

Spelarnas vanor förändras snabbt

Då varje person har en mobil enhet har både mobilt och socialt spel en enorm inverkan på spelvärlden online. Det har skett en väldigt stor ökning i människors vilja att använda sin telefon för att spela på casinospel och andra liknande spel. Som ett resultat av det har det skett en väldigt stor ökning i spel som är gratis att spela över hela världen. Även om dessa gratisspel inte ger direkta vinster och inkomster och ses som mer som underhållning, kan intäkter fortfarande göras på andra sätt. Ofta betalar casinospelare en liten avgift för att uppgradera sitt favoritspel för att få åtkomst till vissa speciella funktioner. De är också ofta villiga att betala ett minimibelopp när de köper olika typer av virtuella erbjudanden och spelprodukter för att förbättra deras spelupplevelse. Detta visar att människor är villiga att spendera på pengar underhållning, och att till och med något som anses vara gratis inte alltid är helt gratis. Casinonoperatörer arbetar hårt för att utnyttja denna information till sin fördel eftersom dessa spelare är potentiella kunder och de har styrka i antal, vilket betyder att de kan öka sina intäkter rejält om de lyckas ta sig in på denna marknad.

Fler live dealers

Det visar sig att spelare föredrar onlinecasinon som har ett realistiskt live casino. De tycker om att spela med en engagerande ”verklig, levande” dealer, vilket är det främsta skälet till att de startade med denna spelvana, samtidigt som de aldrig behöver lämna sitt hem. Därför använder fler onlinecasinon denna information för att locka fler kunder till sina casinon. Man kan även se en förändring i hur landbaserade casinon jobbar med sina dealers. Till exempel är användningen av dynamiska, livliga dealers i spel som Blackjack och Baccarat populära hos onlinekasinon och många landbaserade casinon anstränger sig för att erbjuda engagerande dealers på casinogolvet. Ända sedan casinobranschen startade har spelarna alltid dragits till charmiga och snabbtänkta dealers. Det är helt enkelt något med denna mänskliga interaktion som gör det frestande för människor att spela mer och stanna längre. Med avancerad teknik ser dealers verkliga och lika engagerande ut online.

Landbaserade casinon på nedgång

Landbaserade casinon känner stressen från sina konkurrenter online och står inför en snabb nedgång med tanke den senaste tidens popularitet för casinosidor online. Det har skett en minskning i intäkterna under det senaste året, särskilt eftersom människor måste anstränga sig för att ta sig till till ett landbaserat casino. Dessa casinon kan ofta ligga långt bort ifrån många spelare. Det finns till exempel bara fyra stycken i hela Sverige. Detta innebär att människor måste spendera mycket pengar för att ta sig till dessa landbaserade casinon. Mängden pengar och tid som slösas bort innan en kund ens kan spela ett casinospel är redan för högt innan han eller hon ens har kommit fram till det faktiska casinot.

Sport

Corona överskuggar SHL-lagens premiärer

Örebro spelar första träningsmatchen för säsongen borta mot Västerås på tisdagen. Arkivbild.
Örebro spelar första träningsmatchen för säsongen borta mot Västerås på tisdagen. Arkivbild.
Foto: Kicki Nilsson/TT
Sport
Sport Örebro blir det första SHL-laget som spelar match sedan sista grundserieomgången den 12 mars förra säsongen.
I vanliga fall spelar ishockeylagen träningsmatcher runt om i sina regioner, men coronapandemin gör att klubbarna spelar de flesta matcherna i sina vanliga ishallar.
Här är alla lagens försäsongspremiärer.

Svensk ishockey har tagit fram ett medicinskt regelverk inför säsongen för att minska risken för smittspridning. Flera lag brukar lägga ut sina försäsongsmatcher till mindre arenor på landsorten, men Örebro är en av många klubbar som flyttat sina matcher tillbaka till ordinarie hemmaarenan.

– Vi vill vara försiktiga, säger vd:n Mikael Johansson.

Han påpekar att man vill sprida intresset för klubben, men att det viktigaste är att kunna genomföra matcherna på ett säkert sätt. I stället för att spela på mindre orter som Lindesberg, Hällefors och Hallsberg – där möjligheterna att efterleva restriktionerna bedöms som mindre – kommer Örebro att försäsongsladda hemma i Behrn arena.

"Uppskattat"

Mikael Johansson har svårt att se fördelar med att spela alla hemmamatcher i hemmaborgen.

– Det (att spela på annan ort) är ett sätt att skapa intresse, det brukar vara väldigt uppskattat. Fördelen att spela hemma är i så fall att vi hinner förbereda oss lite, att ha lag på besök och hantering av matcher och så, säger han.

Närkingarna inleder säsongen med en träningsmatch borta mot Västerås på tisdagen.

Oskarshamns möte med Linköping på onsdag skulle egentligen ha spelats på Gotland, men har flyttats till Be-Ge Hockeycenter. Växjö skulle ha haft ett kombinerat tränings- och matchläger i Finland, men det är inställt.

Bussavstånd

Samtliga träningsmatcher spelas på bussavstånd och inga lag flyger under försäsongen. Lagen i norr spelar matcher i närområdet, Skellefteå matchar mot Luleå, Modo och Björklöven och Luleå möter samma lag plus finländska Kärpät från Uleåborg.

Det är fortfarande oklart när publik kan släppas in på matcherna. SHL kommer att starta som planerat den 19 september – även om det innebär spel inför tomma läktare – och TT avslöjade i mitten av maj att ligan förbereder sig för värsta tänkbara scenario med spel utan publik hela säsongen.

– Det gäller att vara flexibel. Det är klart att vi vill spela hockey med publik, men vi fokuserar på det vi kan påverka, säger Örebros vd Mikael Johansson.

Göran Sundberg/TT

Simon Sjöstrand/TT

FAKTA

Fakta: SHL-lagens säsongspremiärer

Den här veckan börjar de flesta SHL-lagen sina träningsmatcher inför seriestarten den 19 september. Här är de 14 lagens försäsongspremiärer:

Brynäs: Djurgården (h), 20/8.

Djurgården: Örebro (b), 13/8.

Frölunda: HV71 (h), 13/8.

Färjestad: Västerås (b), 13/8.

HV71: Frölunda (b), 13/8.

Oskarshamn: Linköping (h), 12/8.

Leksand: Örebro (b), 18/8.

Luleå: Modo (h), 18/8.

Malmö: Kristianstad (b), 14/8.

Rögle: Växjö (b), 13/8.

Skellefteå: Modo (h), 19/8.

Växjö: Rögle (h), 13/8.

Örebro: Västerås (b), 11/8.

Sport

Sverige tror inte på bandy-VM i oktober

Bandy-VM i Ryssland har planerats om till början av oktober, men Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson tror inte att det blir någon turnering då. Arkivbild.
Bandy-VM i Ryssland har planerats om till början av oktober, men Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson tror inte att det blir någon turnering då. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT
Sport
Sport

Årets bandy-VM för herrar har redan flyttats från april till oktober. Men att det ska bli en turnering i ryska Irkutsk då känns otroligt med tanke på coronapandemins fortsatta utbredning, säger Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson.

– Som svenskar är vi i dag inte tillåtna att åka till Ryssland. Vi får ju ta hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det finns väl mycket som talar för att vi inte får någon förändring där. Då blir det här en icke-fråga till slut, det vill säga: Vi kommer inte att kunna åka, säger Gustafsson till Radiosporten.

VM är planerat att hållas 3–10 oktober. Det svenska landslaget behöver få ett besked senast om cirka två veckor, säger Gustafsson.

Sport

Atlético bekräftar: Två spelare smittade

Angel Correa är en av de två spelare som har smittats med det nya coronaviruset, bekräftar Atlético Madrid. Arkivbild.
Angel Correa är en av de två spelare som har smittats med det nya coronaviruset, bekräftar Atlético Madrid. Arkivbild.
Foto: Bernat Armangue/AP/TT
Sport
Sport
PREMIUM

Atlético Madrid bekräftar nu att det är två spelare, Angel Correa och Sime Vrsaljko, som testats positivt för covid-19. Beskedet att två personer inom klubben testats positivt kom under söndagen, bara fyra dagar före Champions League-kvartsfinalen mot RB Leipzig i Portugal.

Resten av laget har under måndagen fått negativa provsvar från en ny testomgång och klubben skriver på sin webbplats att man tänker återgå till träning under eftermiddagen efter att man tidigare ställt in en träning i väntan på provsvaren.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Norra Skåne Premium
  • NorraSkåne.se - Alla artiklar på NorraSkåne.se
  • Norra Skåne-kortet - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg
NÄSTA ARTIKEL