Annons

Tillståndet kritiskt för OS-medaljör

Publicerad 2 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Lara Van Ruijven, till vänster, kämpar för sitt liv. Arkivbild.
Lara Van Ruijven, till vänster, kämpar för sitt liv. Arkivbild.Foto: Zsolt Czegledi/AP/TT

Tillståndet är kritiskt för shorttrackstjärnan Lara Van Ruijven, 27. Nederländskan har drabbats av en autoimmun sjukdom och visar inga tecken på återhämtning. Det meddelar det nederländska skridskoförbundet (KNSB)

Landslaget befinner sig för närvarande på ett träningsläger i franska Perpignan och det var under ett av passen i förra veckan som Van Ruijven började må illa. Hon fördes då till sjukhus, men hälsan har sedan dess bara blivit sämre.

Annons

KNSB säger i ett uttalande att 27-åringen genomgått två operationer. Nederländskan behandlas fortfarande på intensiven.

"Lara kämpar för närvarande för sitt liv. Vi ber och hoppas av hela våra hjärtan att hon kommer klara sig ur det här", säger tränaren Jeroen Otter i ett uttalande.

Van Ruijven blev OS-bronsmedaljör på stafetten över 3 000 meter i Pyeongchang 2018. På meritlistan finns även ett VM-guld på 500 meter i Sofia från förra året.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons