Annons

Varning för bluffande tandläkare

Publicerad 2 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Passerkort och arbetskläder stals vid ett inbrott på en tandvårdsklinik i Luleå. Arkivbild.
Passerkort och arbetskläder stals vid ett inbrott på en tandvårdsklinik i Luleå. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Folktandvårdens klinik på Porsön i Luleå blev av med bland annat passerkort och arbetskläder vid ett inbrott i helgen. Nu varnar regionen för oannonserade hembesök där personer kan försöka utnyttja utrustningen för någon form av bedrägeriverksamhet.

– Det är ett lite märkligt tjuvbyte, men det man kan tänka är att någon kanske vill klä ut sig och utge sig för att vara hälso- och sjukvårdspersonal eller tandvårdspersonal. Därför vill vi i dag berätta om det här utåt så att man är uppmärksam på det och samtidigt understryka att Region Norrbotten gör inga oannonserade hembesök hos någon, säger Jonas Thörnqvist, chef för division Folktandvården, till Norrbottens-Kuriren.

Passerkorten är spärrade och händelsen polisanmäld, skriver SVT Norrbotten. Inga läkemedel eller pengar stals vid inbrottet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons