Annons

Föreningsgård rustas upp

– Vi hoppas få igång vår verksamhet till hösten. Kanske tvingas vi maximera antalet deltagare till 50.
Sösdala • Publicerad 2 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Det säger Ingrid Jägerhed, ordförande i IOGT-NTO i Sösdala, när hon visar runt på föreningsgården.

I februari i år återinvigdes samlingslokalen efter en renovering. Till lokalen inköptes också nya stolar tack vare bidrag från Stiftelsen Norra Mellby.

Annons

Den här “lågsäsongen” genomförs en uppfräschning av köket i IOGT-NTO-gården i Sösdala.

Det sker bland annat genom målning av tak, väggar och skåpsluckor. Vissa vitvaror flyttas om medan andra byts ut mot nya. Allt för att få bättre arbetsytor och komfort.

– Vi får större arbetsbämkar och ett helt nytt rum för kyl och frys, förklarar Ingrid när hon visar runt.

Arbetet genomföres till stor del av inhyrt yrkesfolk, men även en del ideellt arbete ligger bakom denna satsning på dryga 200 000 kronor.

När hösten kommer hoppas föreningen att ordinarie verksamhet kan komma igång.

Som det är nu har föreningen tappat uppemot 100 000 i hyresintäkter. Enda regelbundna lokalutnyttjande är en Linedanceförening som har träffar ett par gånger i månaden, samt föreningens styrelsemöte.

Annat som pågår i föreningen är en “praktisk” studiecirkel om trädgård och odling. Denna genomför man varannan lördag och då gör man det under rubriken Trädgårdslördag. Praktiskt arbete i köksträdgård och rabatter varvas med teori.

Nu på söndag, 5 juli, har dock föreningen ett arrangemang om än inte i den egna föreningslokalen. Man ska nämligen göra sin årliga utfärd i närområdet.

Denna gång går färden i egna bilar till Fulltofta Strövområde. Här kommer bland annat en föreningsmedlem berätta om Sankta Magnhilds källa medan en annan kommer att erbjuda besök vid och berätta om Storkprojektet.

Avfärd blir det 13.30 från IOGT-NTO Gården och även icke föreningsmedlemmar är välkomna och egen fikakorg medtages eller köpes på plats.

Ingrid Jägerhed Månsson vid IOGT-NTO-gården i Sösdala.
Ingrid Jägerhed Månsson vid IOGT-NTO-gården i Sösdala.Foto: Hans Bryngelson
Ingrid Jägerhed Månsson vid IOGT-NTO-gården i Sösdala.
Ingrid Jägerhed Månsson vid IOGT-NTO-gården i Sösdala.Foto: Hans Bryngelson
Hans BryngelsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons