Annons

Man döms för sprängning vid polishus

Publicerad 3 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man döms i Lunds tingsrätt till två års fängelse för allmänfarlig ödeläggelse efter att en sprängladdning detonerade utanför polishuset i Staffanstorp. Arkivbild.
En man döms i Lunds tingsrätt till två års fängelse för allmänfarlig ödeläggelse efter att en sprängladdning detonerade utanför polishuset i Staffanstorp. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern har dömts efter att en sprängladdning detonerade utanför polishuset i Staffanstorp i oktober förra året, skriver Sydsvenskan.

Mannen häktades för explosionen i april i år och under fredagen dömdes han för allmänfarlig ödeläggelse, med två års fängelse som påföljd.

Annons

Mannens dna kunde hittas på en rånarluva och en elkabel som gärningsmannen lämnade kvar efter att explosionen hade ägt rum. Ingen person kom till skada i samband med explosionen men händelsen resulterade i materiella skador på 300 000 kronor.

Sedan tidigare har mannen dömts för bland annat vapenbrott.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons