Annons

Boktips: Småkryp och skolresa

Publicerad 5 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
, av Pernilla Gesén och Jeanette Milde.
, av Pernilla Gesén och Jeanette Milde.

Det finns ju inget mysigare och mer spännande i världen än att campa med klassen i skogen! Det är just var Ringo och hela klass 1A ska göra!

Ringo älskar att vara i naturen och så skoj det ska bli att sova i tält! Fast lite läskigt är det allt med alla småkryp. De andra pratar om alla spindlar och skalbaggar de tänker fånga, Ringo försöker få dom att tänka på annat - kanske kan de bygga sandslott istället? Nej, det är ingen som lyssnar på honom.

Annons

De hittar stora spindlar i nät, hur vet man om de är giftiga? Ringo är lite orolig. I den lilla ån hittar de i alla fall en humla som sitter på ett blad. Den måste barnen rädda, men när Ringo sträcker ut handen för att rädda humlan bränner det till och humlan försvinner ner i vattnet. Det är Ringos fel att den drunknat!

Barnen bestämmer sig för att begrava humlan och då får den vila i ett stort sandslott på stranden, som de hjälps åt att bygga. Det händer mycket roligt på campingen och på kvällen grillar de korv och Ringo spelar på sin gitarr.

Boken ingår i serien ”lättläst” och vänder sig till nybörjarläsaren. Den har härliga illustrationer och många barn känner säkert igen sig i handlingen.

Småkryp och skolresa

Av Pernilla Gesén och Jeanette Milde. Lilla piratförlaget.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons