Annons

Åtalas – misstänks ha skjutit offer i huvudet

Publicerad 6 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En ung man hittades skjuten till döds utomhus i Malmöstadsdelen Segevång i december förra året. Arkivbild.
En ung man hittades skjuten till döds utomhus i Malmöstadsdelen Segevång i december förra året. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En ung man hittades skjuten till döds utomhus i Malmöstadsdelen Segevång i december förra året. Nu åtalas en 20-årig man vid Malmö tingsrätt misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Offret hittades död på gatan efter att ha skjutits i huvudet.

Inledningsvis misstänktes två män för delaktighet i mordet, men en släpptes senare. Dessutom anhölls då en tonårig flicka, som enligt stämningsansökan först tog på sig skulden för mordet men sedan tog tillbaka det för att i stället peka ut den nu åtalade mannen.

Det finns flera vittnen och en rad bevis mot 20-åringen – bland annat ska en cigarettfimp med hans dna ha hittats på brottsplatsen. Han ska enligt stämningsansökan även ha försökt låna pengar för att resa i väg efter mordet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons