Annons

Planen: Brottnings-VM i december

Brottningen vill arrangera VM i Serbien i december, trots pandemin.
Men det är flera parametrar som måste uppfyllas för att det ska bli en tävling och att den ska få räknas som ett mästerskap.
Publicerad 6 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Svenska stjärnan Sofia Mattsson kan få tävla i VM i december. Arkivbild.
Svenska stjärnan Sofia Mattsson kan få tävla i VM i december. Arkivbild.Foto: Aleksandar Djorovic/TT

Först och främst handlar det om reglerna för inresetillståndet till Serbien, samt utresetillståndet från nationerna. Enligt Internationella brottningsförbundets riktlinjer måste åtta av de tio bäst rankade länderna delta, dessutom måste 70 procent av fjolårets deltagarländer ställa upp. Kravlistan måste vara helt uppfylld två månader före mästerskapet som är tänkt att avgöras i Belgrad den 12–20 december.

Svenska brottningsförbundets sportchef Zakarias Tallroth är försiktigt optimistisk.

Annons

"Det är fortfarande ett väldigt ostabilt läge i Sverige men även i resten av världen för att vi skall kunna veta hur det kommer se ut i oktober. Oavsett vad som händer så är det positivt att vi har något att utgå ifrån och lägga upp en plan efter, sen om det bli av eller inte, ja det återstår och se", säger han i ett pressmeddelande.

Det skulle inte ha arrangerats något VM i år på grund av OS i Tokyo. Nu är OS framflyttat ett år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons