Annons

Börsrally i Asien – hopp om återhämtning

Publicerad 6 juli 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Börserna i Asien reagerar positivt på att flera länders ekonomier öppnar igen. Bild från i fredags.
Börserna i Asien reagerar positivt på att flera länders ekonomier öppnar igen. Bild från i fredags.Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Shanghaibörsen rusade kraftigt under måndagen och kompositindex stängde upp 5,8 procent. Det är den femte handelsdagen i rad som index stiger, i takt med att optimismen kring en återhämtning i Kina ökar. Dagens starka trend leds främst av banksektorn och indexet är nu på den högsta nivån sedan april 2019.

– Marknaden väntar sig att centralbanken kommer att införa fler lättnader. Men i Kina kommer och går tjuren snabbt, säger Hao Hong, förvaltare på Bocom International, till CNBC. Tjuren är i börssammanhang ett uttryck för en positiv trend på marknaden.

Trenden syns i övriga Asien också där Hongkongs Hang Seng-index är upp 3,7 procent. I Tokyo stängde Nikkei 225-index på plus 1,8 procent med det bredare Topix-index steg 1,6 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons