Annons

Barcelona vinner sjuårig tvist om Neymar

Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Neymar, här i PSG-tröjan. Arkivbild.
Neymar, här i PSG-tröjan. Arkivbild.Foto: AP/TT

Idrottens skiljedomstol, Cas, har avvisat brasilianska fotbollsklubben Santos krav på drygt 640 miljoner kronor från Barcelona i samband med Neymar-övergången 2013. Det skriver Barcelona på sin hemsida.

Santos menade att den spanska storklubben var skyldig dem lite över 61 miljoner euro. Orsaken var att Santos var missnöjda med hur övergången gick till då Barcelona ingick ett förhandsavtal med Neymar och dessutom betalade en del av summan till spelarens pappa, bland annat.

Annons

Men nu har Cas avvisat kravet och dömt Santos att betala Barcelonas rättegångskostnader på runt 200 000 kronor. Cas menar att Barcelona hållit sig inom regelverket och att Santos och Neymar var eniga om att gå skilda vägar, skriver klubben.

Officiellt kostade Neymar 57 miljoner euro när han såldes från Santos.

Brassen blev tidernas dyraste spelare när han lämnade Barcelona för Paris Saint-Germain för 222 miljoner euro 2017. Det motsvarar runt 2,32 miljarder svenska kronor med dagens växelkurs.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons