Annons

Kanadensisk OS-målvakt klar för Björklöven

Publicerad 7 juli 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Kevin Poulin under OS 2018.
Kevin Poulin under OS 2018.Foto: Julio Cortez/AP/TT

Den kanadensiske OS-målvakten Kevin Poulin är klar för spel i hockeyallsvenska Björklöven den kommande säsongen. Det finns också option på ytterligare ett år, om det blir spel i SHL.

30-åringen spelade fem säsonger i NHL för New York Islanders i början av 2010-talet och har sedan säsongen 2016-17 spelat i Europa. 2018 var han med i OS-truppen i Pyeongchang och stod bland annat i bronsmatchen mot Tjeckien.

Annons

"Jag är riktigt peppad på att komma till Björklöven och spela för laget kommande säsong. Jag ser verkligen fram emot att ansluta till laget efter sommaren", säger Poulin till Björklövens webbplats.

Sportchefen Per Kenttä är nöjd med värvningen.

"Kevin blir en viktig pusselbit i det pussel vi håller på att lägga. Han är välmeriterad och har stor erfarenhet från viktiga matcher. Han kommer att bli en tillgång för oss i Björklöven", säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons